Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Spieki wylaczajace piec

trajanus

Recommended Posts

Witam,

Kupilem 3 tygodnie temu piec Kostrzewy Compact Bio Luxury. Niestety co 3 dni piec wylacza sie komunikujac przegrzanie palnika. Wynika to ze spiekow ktore gromadza sie na palniku. Pale pelletem - England Wood Pellet (http://www.bioconsortium.co.uk/england-wood-pellets/) .

Serwisanci Kostrzewy kazali mi zdemontowac ceramiczna przykrywke palnika ktora ukierunkowywala plomien na jedna ze scianek. Teraz ogien wali po wszystkich sciankach lacznie z drzwiczkami.

Mysle ze nie jest to jednak sluszne rozwiazanie.

Co moge jeszcze poprawic zeby nie tworzyly sie te spieki ?

Edytowane przez trajanus

Witam,

Kupilem 3 tygodnie temu piec Kostrzewy Compact Bio Luxury. Niestety co 3 dni piec wylacza sie komunikujac przegrzanie palnika. Wynika to ze spiekow ktore gromadza sie na palniku. Pale pelletem - England Wood Pellet (http://www.bioconsortium.co.uk/england-wood-pellets/) .

Serwisanci Kostrzewy kazali mi zdemontowac ceramiczna przykrywke palnika ktora ukierunkowywala plomien na jedna ze scianek. Teraz ogien wali po wszystkich sciankach lacznie z drzwiczkami.

Mysle ze nie jest to jednak sluszne rozwiazanie.

Co moge jeszcze poprawic zeby nie tworzyly sie te spieki ?

Witaj. Nie mam dla ciebie dobrej wiadomości.

Musisz zmienić pelet.

Pzdr.

• 1 month później...