Jakuboski 16.12.2015 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Witam. Nie znalazłem podobnego wątku dlatego zakładam swój temat. Może jest tutaj ktoś kumaty kto mi doradzi. Do rzeczy. Posiadam: Telewizor Samsung smart F6400 Amplituner Yamaha RX-V473 Odtwarzacz bluray Yamaha BD-S473 Jakimi przewodami najlepiej podłączyć to wszystko razem ze soba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 16.12.2015 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Jeżeli wszystkie urządzenia mają gniazda HDMI to przewodami HDMI. BR do Aplitunera a Amplituner do TV. Z przewodami nie ma co szaleć, kupić najtańsze rozsądnej marki, np. Vivanco (20-30 pln za sztukę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dydx 01.01.2016 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Jeżeli wszystkie urządzenia mają gniazda HDMI to przewodami HDMI. BR do Aplitunera a Amplituner do TV. Z przewodami nie ma co szaleć, kupić najtańsze rozsądnej marki, np. Vivanco (20-30 pln za sztukę). Wow, mówisz że za dwie dychy można dostać dobry HDMI? Jeszcze z pół roku temu to przyzwoite nie schodziły poniżej 50,- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bassior 01.01.2016 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 kabel hdmi i tak przewodzi obraz cyfrowy - czy ten kabel kosztuje 20zl czy tez 200zł to samo przez niego przejdzie. ja mam z alle--- wszytskie hdmi po 10-15 zł kupowalem i wszystko smiga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 03.01.2016 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Wow, mówisz że za dwie dychy można dostać dobry HDMI? Jeszcze z pół roku temu to przyzwoite nie schodziły poniżej 50,- Zrób ślepy test - do testu kup kabelek za 20 PLN i porównaj go z tym za 50 (jak by któryś znajomy miał taki za 200 albo i więcej to też weź do testów). Usiądź przed TV i niech ktoś zmieni kilka razy kabelek na tym samym materiale audiowizualnym (łącznie z powtórzeniami tego samego kabla). Nie podgdlądaj. Zapisuj wyniki, który kabelek grał według Ciebie najlepiej. Porównaj wyniki z kolejnością stosowanych kabli. Wyciągnij własne, uczciwe wnioski. polecam kanał Reduktor Szumu, szczególnie odcinki o Audiovoodoo : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_anton 12.05.2016 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 ja się zastanawiam nad naprawdę dobrym kablem HDMI, które mam wmurować w ścianę. Myślisz że w tym wypadku też warto kupić pierwszy lepszy kabel? Nie wiem czy się nie zepsuje i będę musiał kuć ścianę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 12.05.2016 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Jeżeli kupisz taki który nie rozpada się od razu w rękach, to po zamurowaniu w ścianę tym bardziej nic nie powinno mu się stać. Aczkolwiek zamiast zamurowywać ja zrobił bym podtynkowe korytko elektroinstalacyjne, aby w przyszłości móc wprowadzić nowe / podmienić stare kable. Np. zmieniasz za jakiś czas telewizor, nowy ma inne gniazdo zasilania niż obecny a kabel zasilający jest wmurowany. No i co, kuć to teraz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_anton 01.06.2016 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 O widzisz, fajne rozwiązanie dzięki! Znalazłem taki kabelek http://www.avstore.pl/kabel-przewod-hdmi-2-0-wireway-ww310120-20m.html długość będzie ok i za taką cenę to mam nadzieję, że wytrzymałość kabla też powyżej normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid_66 05.06.2016 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Z togo co ja wiem, to nie ma różnicy między drogim a tańszym kablem HDMI, nie decydowałbym się jednak na te najtańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_anton 07.06.2016 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 naczytałem się ostatnio na innym forum, że brak obrazu na monitorze, tv, itd ludzie sprawdzają ustawienia swojego sprzętu, a koniec końców się okazuje, że kabel był kupiony na ryneczku za 10zł .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_anton 14.06.2016 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 no tak, bo w większości kupujesz tanie dziadostwo i potem dziwisz się że jest coś nie tak. To tak samo jak kupić najtańsze baterie na ryneczku a potem się dziwić, że pilot się zepsuł bo baterie wylały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts