r.tomasz 16.12.2015 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Mam problem z hydroforem. Hydrofor starego typu bez przepony. Wymieniłem zawór zwrotny i zawór zwykły na nowy i nadal schodzi mi powietrze, muszę co tydzień dopompować powietrza. Pompa po regeneracji, sprawdzałem też czy nie ma przecieku na zbiorniku ale nic nie widać - gdzie szukać przyczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 16.12.2015 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Gdzieś masz nieszczelność. Rozrób mydła albo jakiegoś szamponu, płynu do mycia naczyń itp. z wodą, weź pędzelek i po nabiciu hydroforu maluj tym wszystkie połączenia gwintowe (te mające styk z powietrzem, u góry zbiornika raczej), manometr, góra wodowskazu itp.) oraz spawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 17.12.2015 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 A może po prostu woda się napowietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 17.12.2015 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2015 A może po prostu woda się napowietrza? Z postu wynika ze to stary ze to hydrofor uzywany od dawna a problem sie raptem pojawil (pompa po regeneracji) Jesli tak, to predzej bym podejrzawał jak wyzej jakies nieszczelnosci na łączeniach, tudziez na wentylku itp. Wzglednie nowy super zawor zwrotny, bo drzewiej takie zawory latami pracowały, teraz sie produkuje shit ktory pada po roku albo od nowosci nie pracuje tak jak nalezy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts