rafal355 16.12.2015 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Witam! Przepraszam, jeśli pisze wątek w złym miejscu, ale potrzebuje szybkiej pomocy. Piec zwykły (bez podajnika) właśnie zepsuł się... Który piec z podajnikiem lepiej kupić - Dragon Duo 15 kw czy Ogniwo Eko-Plus 10 kw? Dom ma 76 m kw. + bojler 140 m. Dom nieocieplony. Interesuje mnie to pod względem ceny - Dragon jest tańszy, a poza tym ma jakby 4 "półki", a Ogniwo ma tylko jedna "półkę" i spaliny idą w dół, a potem w górę. Nie wiem czy to takie dobre... Poza tym czytałem o przypadkach rdzewienia pieców Ogniwo i złego odnoszenia się firmy do klientów w jednym z rankingów. A strona Dragona ma 25 tys. informacji więcej od wielu innych. I wygląda na bardzo nowoczesną. I jest z "legendarnego" Pleszewa. I co kupić? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Piec muszę kupić w ciągu kilku dni. Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 16.12.2015 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2015 Witam! Przepraszam, jeśli pisze wątek w złym miejscu, ale potrzebuje szybkiej pomocy. Piec zwykły (bez podajnika) właśnie zepsuł się... Który piec z podajnikiem lepiej kupić - Dragon Duo 15 kw czy Ogniwo Eko-Plus 10 kw? Dom ma 76 m kw. + bojler 140 m. Dom nieocieplony. Interesuje mnie to pod względem ceny - Dragon jest tańszy, a poza tym ma jakby 4 "półki", a Ogniwo ma tylko jedna "półkę" i spaliny idą w dół, a potem w górę. Nie wiem czy to takie dobre... Poza tym czytałem o przypadkach rdzewienia pieców Ogniwo i złego odnoszenia się firmy do klientów w jednym z rankingów. A strona Dragona ma 25 tys. informacji więcej od wielu innych. I wygląda na bardzo nowoczesną. I jest z "legendarnego" Pleszewa. I co kupić? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Piec muszę kupić w ciągu kilku dni. Rafał Co to znaczy z "legendarnego Pleszewa" ? Z tego co doczytałem kiedyś z powodu bezrobocia (czy coś podobnego) zaczęli ludzie produkować kotły a jako że się sprzedawały to sąsiedzi też zaczęli i zrobiło się "zagłębie" kotłowe Jak wszędzie są zapewne kotły wysokiej jakości i jest zapewne też badziew ... Osobiście wolałbym Ogniwo. Firma znana i duża , z dobrą siecią sprzedaży , produkty z certyfikatami , dobry sterownik w zestawie. Możesz też pomyśleć o np. kotle Skamp 12KW , choć i może starczył by kocioł 7KW też od Skampa. Na pewno będzie taniej niż Ogniwo i też dobrze wykonany i z dobrymi sterowniami .. Tyle że Skamp to produkt z małej fabryki i są długie terminy oczekiwania .... Ogniwo powstaje w dużej fabryce i sądzę że można od ręki kupić ... Dragona nie znam ani nie słyszałem o czymś takim ... Podstawa kotła to dobry palnik , dobra konstrukcja i dobry sterownik. Zarówno Ogniwo jak i Skamp posiada te cechy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal355 19.12.2015 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Dziękuję za szybka odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts