Gagata 15.07.2004 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 Czy ktoś z Was przenosił kredyt do innego banku? Wzięłam w 1999, teraz wszędzie dają lepsze warunki, czy to się faktycznie opłaca? czy gdzieś jest "kruczek"? A najlepiej było by w ogóle renegocjować warunki kredytu w moim banku (po co się przenosić) bo teraz oczywiście proponują niższe oprocentowania, ale - czy to się w ogóle praktykuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 15.07.2004 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 Ja to przerabiałam, nie ma kruczka tylko duzo chodzenia - tak jak przy każdym kredycie. Zyskałam ok 300 zł na racie, przy czym pozwolili mi "dopożyczyć" trochę kasy - było na samochód % jest troche gorsze w przypadku takiego kredytu konsolidacyjnego. Ale może się opłacać. Ja przenosiłam z PKO, jak prosiłam o wsystkie zaświadczenia i wprost mówiłam że sprzedaję kredyt do innego banku, nie robiło to na nich najmniejszego wrażenia. Jeśli walutowy, to uważaj na widełki kupna i sprzedaży - spłata po jednym, a wypłata po drugim. Z jakiej na jaką chcesz przewalutować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 15.07.2004 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 BK - a w jakiej masz walucie (czy PLN)? i w jakim teraz banku?Ja mam ChF i pewnie bym przy nich pozostala (na razie - koniunktura!!), ale rozpatruję przeniesienie z KredytB. do , może (mam tam konto priv. i firmowe), MultiB.300 zł na racie to BARDZO DOBRZE. Też bym tak chciała..A inne koszty (np. nowy wpis do hipoteki, itp)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 15.07.2004 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 kredyt spłaciłam Koszty - przenosiłam do GE, GE ponosi wszystkie te koszty związane z hipoteką, które były dość spore, bo GE życzył sobie wpisać hipotekę kaucyjną a nie zwykłą zamkniętą (zwykłą - jak pożyczasz 5 zł to hipoteka jest na 5 zł, kauczyjna - bank sobie liczy kaucję 100% więcej czyli hipoteka do 10 zł co jest straszne ) No i od 100% wyższej hipoteki 100% wyższe opłaty Podatek od czynności cywilno etc 19 zł Przenosiłam z euro do euro a teraz będę zaciągać nowy kredyt - trzeci kredyt hipoteczny w życiu Mam nadzieję że też się uda spłacić szybciej. Każ sobie zrobić symulację ile PLN za CHF jak spłacisz dzis i ile dostaniesz w wypłacie w Multi - mnie zabrakło 1200 zł tyle straciłam na kursach PKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 15.07.2004 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 aha - najpierw spróbuj ponegocjować w KB bo może się uda, jak są normalni to nie będą chcieli stracić dochodu - to jest spory dochód, oni to mają w swoich planach sprzedażowych a załatwiania mniej słyszałam że w millenium można dostać b atrakcyjne % jak sie ma zdolność faktycznie oferty są coraz bardziej atrakcyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts