Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przeniesienie kredytu

Gagata

Recommended Posts

Czy ktoś z Was przenosił kredyt do innego banku? Wzięłam w 1999, teraz wszędzie dają lepsze warunki, czy to się faktycznie opłaca? czy gdzieś jest "kruczek"?

A najlepiej było by w ogóle renegocjować warunki kredytu w moim banku (po co się przenosić) bo teraz oczywiście proponują niższe oprocentowania, ale - czy to się w ogóle praktykuje?

Ja to przerabiałam, nie ma kruczka tylko duzo chodzenia - tak jak przy każdym kredycie.

Zyskałam ok 300 zł na racie, przy czym pozwolili mi "dopożyczyć" trochę kasy - było na samochód :D

% jest troche gorsze w przypadku takiego kredytu konsolidacyjnego.

Ale może się opłacać.

Ja przenosiłam z PKO, jak prosiłam o wsystkie zaświadczenia i wprost mówiłam że sprzedaję kredyt do innego banku, nie robiło to na nich najmniejszego wrażenia.

Jeśli walutowy, to uważaj na widełki kupna i sprzedaży - spłata po jednym, a wypłata po drugim.

Z jakiej na jaką chcesz przewalutować?

BK - a w jakiej masz walucie (czy PLN)? i w jakim teraz banku?

Ja mam ChF i pewnie bym przy nich pozostala (na razie - koniunktura!!), ale rozpatruję przeniesienie z KredytB. do , może (mam tam konto priv. i firmowe), MultiB.

300 zł na racie to BARDZO DOBRZE. Też bym tak chciała..

A inne koszty (np. nowy wpis do hipoteki, itp)?

kredyt spłaciłam :D

Koszty - przenosiłam do GE, GE ponosi wszystkie te koszty związane z hipoteką, które były dość spore, bo GE życzył sobie wpisać hipotekę kaucyjną a nie zwykłą zamkniętą (zwykłą - jak pożyczasz 5 zł to hipoteka jest na 5 zł, kauczyjna - bank sobie liczy kaucję 100% więcej czyli hipoteka do 10 zł co jest straszne :o ) No i od 100% wyższej hipoteki 100% wyższe opłaty :evil:

Podatek od czynności cywilno etc 19 zł

Przenosiłam z euro do euro :-?

a teraz będę zaciągać nowy kredyt - trzeci kredyt hipoteczny w życiu :lol: :lol:

Mam nadzieję że też się uda spłacić szybciej.

Każ sobie zrobić symulację ile PLN za CHF jak spłacisz dzis i ile dostaniesz w wypłacie w Multi - mnie zabrakło 1200 zł :evil: tyle straciłam na kursach PKO

aha - najpierw spróbuj ponegocjować w KB bo może się uda, jak są normalni to nie będą chcieli stracić dochodu - to jest spory dochód, oni to mają w swoich planach sprzedażowych

a załatwiania mniej słyszałam że w millenium można dostać b atrakcyjne %

jak sie ma zdolność :-?

faktycznie oferty są coraz bardziej atrakcyjne