Ekterion 18.12.2015 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Witajcie Jestem trochę zielony w tym temacie i potrzebuję kila porad jak w tytule:Mam wykonaną wylewkę i w okolicy gdzie ma się znaleźć próg mam zostawione miejsce na wykonanie ciepłego podkładu pod próg drzwi zewnętrznych. Założyłem że pod progiem drzwi zamontuję 15 cm styrodur (XPS) postawiony na sztorc. Styrodur w założeniu miałby być przytwierdzony do:- wylewki, a pod nią styropianu- łącznie 21 cm na wysokość-po obu bokach do ścian z porothermu-od dołu do chudziaka na fundamencie -Czym powinienem kleić styrodur do poszczególnych elementów: klejem do styropianu/ pianką montażową niskoprężną?- przypuszczam że klejem do chudziaka, wylewki (i styropianu?), a pianką do ścian bocznych, chociaż są to tylko domysły.-Jak powinienem wykonać zbrojenie z siatki na styrodurze?- czy powinienem siatką połączyć styrodur z zefrezowaną wylewką, lub chudziakiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drapek 19.12.2015 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 nie musisz nic łączyć w szczelinę między styrodurem a posadzką wtryśnij jedynie pianki i wystarczy.Co do styropianu i styroduru - styropian oczywiście jakiś twardy? mn eps 70, ewentualnie nawet EPS100. Ja mam zamiar zrobić coś podobnego tylko że z EPS 100 właśnie.Co do łączenia/klejenia to lepszy jest do tego przypadku klej z wora - po zastygnięciu nie ma ugięcia jak w przypadku pianek.Więc ja bym dał na chudziaka pasek EPS100 na klej, potem na niego styrodur na klej. Szczeliny między posadzką i ścianami a styrodurem wypełnił pianką.Ja tak będę robił u siebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 12.10.2016 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Jak ostatecznie to wyszło? Nie rozumiem po bo mieszkać EPS100 i styrodur. Nie lepiej dać tylko jedną warstwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morrigan 08.11.2016 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2016 a myśleliście o TOP? https://www.drzwi-cal.pl/na-skroty/termiczna-oslona-podproza.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts