LDP05 18.12.2015 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2015 Witam,Poszukuję osób, które montowały okna przy użyciu profili VBH Klima Konform greenteQ. http://www.greenteq.info/vb/opencms/greenteQ/PL/Klima_Konform_System/index.html Jest to system montażu w warstwie izolacji podobny do MOWO. Szukam, rzeczowych opinii i doświadczeń. W necie znajduje się wiele relacji i zdjęć z montażu MOWO ale o VBH nie znalazłem. Wątki "po co tak montować" już są na tym forum dlatego proszę takie wpisy pominąć. Pozdrawiam: LDP5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 19.12.2015 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 a ja zapytam się jednak po co tak montować?jeśli chodzi o vbh to spokojnie polecam z własnego doświadczeniatylko że to tansze od mowo wcale wiele nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.12.2015 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Miałem jakąś tam okazję zetknąć się z tym "systemem", ale zbyt krótką by móc się wypowiedzieć. Jedyną zaletą jaką dostrzegłem to możliwość kupienia odcinka o dł. 2mb a nie gotowego, /za/dużego pakietu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LDP05 19.12.2015 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 a ja zapytam się jednak po co tak montować? jeśli chodzi o vbh to spokojnie polecam z własnego doświadczenia tylko że to tansze od mowo wcale wiele nie jest dlaczego? W bardzo prosty sposób wyjaśnia to ten artykuł , czyli są dwa powody okno jest kilka (4-10) razy zimniejsze (gorsze własności izolacyjne) od ocieplenia, co przenosi się na mur przy tradycyjnym montażu. Drugi powód ilość światła, im okno jest bliżej krawędzi zewnętrznej tym więcej światła wpada do domu. Niestety koszty tych materiałów są niewspółmierne do oszczędności i patrząc tylko z perspektywy zwrotu to się nie zwróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 20.12.2015 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Jeszcze nie miałem okazji Podniesiony argument"przeciw" systemowi MOWO firmy Illbruck o konieczności zakupu całych zestawów jest faktycznie niepodważalny.Co prawda można dobrać zestawy tak by lekko przekroczyć zakładane ilości i by było jak najmniej odpadów ale.... im mniejszy zestaw tym cena jednostkowa wyższaAle czy to dyskredytuje ? Chyba nieNatomiast po moich ostatnich doświadczeniach z systemie IsoChemie mogę stwierdzić, że wykonanie samych kształtek jak i zastosowanie zamiast styropiany, styroduru powoduje że praca montażowa przy IC jest milsza, szybsza i dokładniejszaSorry Winetou koledzy z Illbrucka czytający te słowa zwłaszcza, że będąc przekonanym do Waszego wyrobu i montując go już dość długo muszę to napisać - IC jednak wykonuje zarówno klejenie kształtek jak i sam pomysł zastosowani stryroduru zamiast styropianu jest lepszy Pomijam jeszcze dodatkową kwestię, w niektórych konfiguracjach wysunięcia są tańsi, niewiele ale jednak. NIe tylko na samym materiale ale także na wydajności primera która bezpośrednio przekłada sie na niższe zużycie i tym samym per saldo na niższą cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 20.12.2015 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 dlaczego? W bardzo prosty sposób wyjaśnia to ten artykuł , czyli są dwa powody okno jest kilka (4-10) razy zimniejsze (gorsze własności izolacyjne) od ocieplenia, co przenosi się na mur przy tradycyjnym montażu. Drugi powód ilość światła, im okno jest bliżej krawędzi zewnętrznej tym więcej światła wpada do domu. Niestety koszty tych materiałów są niewspółmierne do oszczędności i patrząc tylko z perspektywy zwrotu to się nie zwróci. ja nie mam u siebie jakoś rekordowo dużo ocieplenia 25-27 cm - i mam okna całkowicie wysunięte i częściowo w domu bełkotu o ilości światła i oszczędności na grzaniu nie będę poruszał-wolę spojrzeć na wasne rachunki za prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 20.12.2015 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Miałem okazję montować w systemie Klima Konform i mogę go pochwalić. Robota czysta, łatwa i przyjemna, mimo uszczelnienia pianką i foliami. Mankamentem było to, że jeszcze pół roku temu kształtki były tylko w wymiarze 60/80, czyli węższe niż wszystkie cieplejsze okna, bowiem nakazują kleić do muru płaszczyzną 80 mm a stawiać okna na 60 mm - co powodowało ich wystawanie poza kształtkę. Ustalono zatem z inwestorem, że na głębokości 60 mm pewniejsza będzie pianka z foliami niż taśmy rozprężne. Na dzień dzisiejszy oferta jest poszerzona o profile 80/90 oraz 80/120, więc nie ma już tego problemu. Komplet za mb wychodził drożej niż MOWO a taniej niż Winframer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 20.12.2015 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 ...edit...Natomiast po moich ostatnich doświadczeniach z systemie IsoChemie mogę stwierdzić, że wykonanie samych kształtek jak i zastosowanie zamiast styropiany, styroduru powoduje że praca montażowa przy IC jest milsza, szybsza i dokładniejsza Sorry Winetou koledzy z Illbrucka czytający te słowa zwłaszcza, że będąc przekonanym do Waszego wyrobu i montując go już dość długo muszę to napisać - IC jednak wykonuje zarówno klejenie kształtek jak i sam pomysł zastosowani stryroduru zamiast styropianu jest lepszy Pomijam jeszcze dodatkową kwestię, w niektórych konfiguracjach wysunięcia są tańsi, niewiele ale jednak. NIe tylko na samym materiale ale także na wydajności primera która bezpośrednio przekłada sie na niższe zużycie i tym samym per saldo na niższą cenę Faktem jest tylko wygodniejsze rozwiązanie ocieplenia kształtki- przyklejony styrodur zamiast oddzielnego kawałka styropianu. Przesadą - i to mocną- jest twierdzenie, że MOWO dla standardowych okien wychodzi drożej niż WF, chyba że kupujesz w pakietach po 5,6 mb A co do wydajności czy "nośności" kleju z Iso? Mogę pokazać zdjęcia, jak się zachowywał 10 m-cy od montażu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 21.12.2015 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Cóż . . . tak mi wyszło dla kształtki 14cm.Nie upłynęło jeszcze 10 miesięcyA co się stało po tym czasie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 22.12.2015 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Cóż . . . tak mi wyszło dla kształtki 14cm. Nie upłynęło jeszcze 10 miesięcy A co się stało po tym czasie ? Zapytaj Daniela... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 22.12.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Zapytaj Daniela... Nie znamy go pokaz fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts