niktspecjalny 26.12.2015 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Mielony Saint Agur z chrzanem i trybulką. Część sera takiego jak na obrazku, 2 łyżki tartego chrzanu ,trybula ogrodowa spora nać, wędzony łosoś norweski plastry.wkładamy do termomixu w/w składniki i miksujemy czas 2 min obr. poz . interwał.Smarujemy łososia powstała mieloną pastą i zawijamy związując dowolnie.Zapewniając ten nie jest do końca kremowy.http://armazemseuluiz.com.br/image/cache/catalog/Laticinios/Queijos/Queijo%20Saint%20Agur%20Blue%20Cheese-540x540.png Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/2/#findComment-6993405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.12.2015 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 W Szczepana kilka ujęć http://images78.fotosik.pl/184/3bfabcfce2e2a64d.jpg półmisek swojskich własnych wędlin. http://images78.fotosik.pl/184/f361902e5fa7da98.jpg Talerzyk do śniadanka z ciastem makowiec z bakaliami , cherry z bitą śmietaną , sernik królewski, croissant z morelą.wypiek własny. http://images76.fotosik.pl/185/105ad0c17bb2fe00.jpg i latte macchiato Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/2/#findComment-6993417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.12.2015 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 ... Zapewniając ten nie jest do końca kremowy.http://armazemseuluiz.com.br/image/cache/catalog/Laticinios/Queijos/Queijo%20Saint%20Agur%20Blue%20Cheese-540x540.png Każdy Saint Agur, jest kremowy (i ten powyżej, jak również ten z poprzedniego "wyszukanego w necie obrazka") Ser ten, jest łatwo dostępny w Polsce i stosunkowo niedrogi, ... lepiej go kupić i skosztować, miast snuć farmazony, na podstawie fotek ... "mielić" wirtualnie, można nawet z kapustą Swojska "własna" kiełbasa Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/2/#findComment-6993444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.12.2015 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 (edytowane) Nie zrozumiał ten od farmazonów.Wigilia była u córki to i nie miałem jak wkleić innej fotki .Ona za moją prośbą zrobiła farsz do łososia wędzonego.Starzeje się ten co Polaka udaje.Szkoda ,że w Święta dwaj staruszkowie zapominają co tak naprawdę za sobą niosą .U nich to ty tylko jad.Przykre ale i do tego widać czas przywyknąć.:(:(. Święty Agur ... jeden z najlepszych, francuskich serów pleśniowych Ser ten, jest łatwo dostępny w Polsce i stosunkowo niedrogi, http://images75.fotosik.pl/185/4168fb53293d303b.jpg Edytowane 26 Grudnia 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/2/#findComment-6993504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 26.12.2015 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 (edytowane) Tak to prawda, że ser ten jest łatwo dostępny w Polsce i stosunkowo niedrogi. Praktycznie wszystko można kupić, a cenny są niższe z roku na rok. Na te święta kupiłam 5kg krewetek , 4 kg homara i kraba, 5 takich półmisków.http://s10.postimg.org/o5jasymd5/swiateczna_mrozonka1.jpghttp://s9.postimg.org/n4u7zarm7/swiateczna_mrozonka2.jpg Mrożonki, wystarczy 20 minut i gotowe do podania. Edytowane 26 Grudnia 2015 przez ada_marcin Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/2/#findComment-6993511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 26.12.2015 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 (edytowane) Polecam również pieczone ostrygi. Likier Pernod, śmietana, parmesane, szpinak, cebula, bułka tarta, czosnek z olejem, natka i sólW tym roku kupiłam 48 sztuk. Edytowane 26 Grudnia 2015 przez ada_marcin Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/2/#findComment-6993518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 26.12.2015 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Będą gotowe za 10 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/2/#findComment-6993520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 26.12.2015 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 (edytowane) Na 48 ostryg potrzebujemy 4-5 talerzy i około 4 kg soli himalajskiej. http://s21.postimg.org/z0tv7b7cn/ostrygi1.jpg Edytowane 26 Grudnia 2015 przez ada_marcin Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/2/#findComment-6993523 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 26.12.2015 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 http://s3.postimg.org/dc3x46bdf/ostrygi3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/2/#findComment-6993526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 26.12.2015 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Niebo w ustach! Goście są zachwyceni, ja również. http://s21.postimg.org/6207t9bsn/ostrygi5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/2/#findComment-6993532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 26.12.2015 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 http://s3.postimg.org/dc3x46bdf/ostrygi3.jpgEch... Gdzieś ty się tego wszystkiego nauczyła? Dobijesz NSa. On tu z jakimiś marchewkami wyjeżdża, plus resztki na talerzu a tu takie cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/2/#findComment-6993533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 26.12.2015 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Ech... Gdzieś ty się tego wszystkiego nauczyła? Dobijesz NSa. On tu z jakimiś marchewkami wyjeżdża, plus resztki na talerzu a tu takie cuda. Nie u dziada enka... ps gratulacje dla dziada. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/2/#findComment-6993534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.12.2015 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Nie zrozumiał ten od farmazonów.Wigilia była u córki to i nie miałem jak wkleić innej fotki .Ona za moją prośbą zrobiła farsz do łososia wędzonego.Starzeje się ten co Polaka udaje.Szkoda ,że w Święta dwaj staruszkowie zapominają co tak naprawdę za sobą niosą .U nich to ty tylko jad.Przykre ale i do tego widać czas przywyknąć.:(:(. Święty Agur ... jeden z najlepszych, francuskich serów pleśniowych, Ser ten, jest łatwo dostępny w Polsce i stosunkowo niedrogi, ... "Rewolucyjny Miszczu" nie musisz tłumaczyć "co, gdzie, z kim i dlaczego" Ponadto, (w przeciwieństwie do ciebie), niczego, ani nikogo, nie muszę udawać Chciałbyś komuś imponować, "wschodząca gwiazdo rewolucyjnej kuchni" rób to naprawdę ... polskie produkty i potrawy z polskich ksążek kucharskich, są smaczne i godne polecenia. Nie fantazjuj na temat produktów, o których nie masz "bladego pojęcia" i nigdy ich nawet nie widziałeś. Opowiadania o "własnych" wyrobach masarskich, zachowaj dla swojej nowo narodzonej wnuczki (chcesz "zabłysnąć" ? zrób, ... wbrew pozorom, nie jest to taka trudna sztuka) "obrazki" które wklejasz, mówią więcej, niż chciałbyś powiedzieć Twój "kulinarny bełkot", może już prowadzić do rozwolnienia ... nie wspominając o tym, że ktoś odwarzył by się skonsumować potrawy wg tych "rewolucyjnych receptur, w twym wykonaniu. "Zejdź na ziemię" ... naucz się najpierw gotować, zgodnie ze sztuką kulinarną i może dopiero wtedy, zainspirowany jakimiś potrawami, twórz własne wariacje ... być może wtedy, znajdziesz uznanie. Jeżeli lubisz, to możesz sobie "mielić", biały kawior z dorodnymi truflami (twoja sprawa) ... nie wypisuj jednak bajek, ponieważ swymi opowieściami, robisz z siebie "totalnego, kulinarnego imbecyla" ps - czy wg ciebie, jeżeli cokolwiek jest w miarę dostępne i stosunkowo niedrogie, dyskwalifikuje to jako rzecz dobrą i godną polecenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/2/#findComment-6993595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.12.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 ... http://s9.postimg.org/n4u7zarm7/swiateczna_mrozonka2.jpg "stone crab claws" bardzo lubi Ciemiężycielka ... jest akurat sezon i można kupić świeże Widzę Ado, że miałaś sporo świątecznych Gości ... no i jak zwykle, mistrzostwo w przygotowaniu i podaniu Ze świątecznymi pozdrowieniami, pełnymi uznania, pozostaję Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/2/#findComment-6993604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 27.12.2015 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Dziękuję Pawle. I po świętach... a na koniec coś dla smakoszy. http://s1.postimg.org/qf345pean/ostrygi_i_wodka_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/2/#findComment-6993963 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.12.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Rockefeller zjadam ze smakiem ... jednakowoż "na surowo", ze "zmrożonością", są najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/2/#findComment-6993977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.12.2015 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Witam Polaków w mych zimowych rewolucjach http://images76.fotosik.pl/188/c220e96fddbbf676.jpg polski hamburger http://images77.fotosik.pl/188/542e76545051877b.jpg http://images77.fotosik.pl/188/564ac8a9948d1735.jpg schabowy polski po lubelsku http://images75.fotosik.pl/188/af5bc8bc688eb76e.jpg polskie - regionalne placki ziemniaczane ze śmietaną http://images77.fotosik.pl/188/6a435bf83c9f8c4b.jpg w tle barszcz czerwony z kołdunami po polsku http://images77.fotosik.pl/188/4d00ebc561487a32.jpg zestaw polskich surówek z baru sałatkowego w kompozycji własnej http://images77.fotosik.pl/188/a4a8f0120aba2c35.jpg polski akcent na cegielnię w innej odsłonie.Polecam fajne żarełko takie nie kombinowane z Polski Rodem.;) Edytowane 28 Grudnia 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/2/#findComment-6994142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 28.12.2015 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 ...polski hamburger http://images77.fotosik.pl/188/542e76545051877b.jpg http://images77.fotosik.pl/188/564ac8a9948d1735.jpg schabowy polski po lubelsku"Polski hamburger" :D:D Co za imponujące potrawy, nie mogę się doczekać dalszego ciągu. Ada o ostrygach a ten o "polskim hamburgerze". To dopiero! Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/2/#findComment-6994195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 28.12.2015 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 "Polski hamburger" :D:D Co za imponujące potrawy, nie mogę się doczekać dalszego ciągu. Ada o ostrygach a ten o "polskim hamburgerze". To dopiero! Refleksja ???? Podczytuję sobie kulinaria i jakoś tak jest, że w zasadzie od każdego piszącego coś odgapiam, inspiruję się, znajduję nieznane mi (mi, bo blisko mam) techniki. W zasadzie - bo nijak, nie znajdowałem tego u NS. Chociaż jest wyjątek - inspiruje do tego aby czegoś tak nie robić - co też jest jakąś wartością Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/2/#findComment-6994232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.12.2015 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Refleksja w moich zimowych rewolucjach...................... polski hamburger nie tuczy .To tak jak ze stekiem florydzkim po którym spada popęd. ..Jak już mówiłem... a jeśli nie, to powtórzę jeszcze raz: wbrew pozorom hamburger pochodzi z Niemiec. To tu podczas wojny wymyślono sposób na utuczenie Amerykanów walczących po drugiej stronie frontu i tym samym zwycięstwo nad nimi................ Edytowane 28 Grudnia 2015 przez niktspecjalny moje zimowe rewolucje Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/2/#findComment-6994263 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.