Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Świetnie sobie radzisz, Valencjo.

Dobór dodatków, doskonale współgra smakami (żadnych rewolucji tutaj nie potrzeba) zgodnie ze sztuką kulinarną.

Prosto i smacznie, tak jak być powinno.

Bardzo mnie się podoba, tak trzymaj.

 

Pozdrawiam niezmiernie smakowicie

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/16/#findComment-7042700
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 314
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Obiecane zdjecia stekow. Stek z grila z pieczonymi szparagami.

[ATTACH=CONFIG]347446[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]347447[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]347448[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]347449[/ATTACH]

Ślinka leci. Przyznacie, że jak się podobne zdjęcia ogląda to nachodzi ochota, by samemu spróbować. Steki skąd, że zapytam?
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/16/#findComment-7042745
Udostępnij na innych stronach

Valencjo - smakowicie wszystko wygląda. Aż chciałoby się spróbować.

 

I zapytam przy okazji retorycznie - można? Można. Bo nie rewolucji potrzeba, żeby chciało się chcieć. :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/16/#findComment-7042855
Udostępnij na innych stronach

Jeśli ktoś "normalnie" czuje się zbyt słaby by konkurować z najlepszymi a ambicje ma by pchać się na świecznik to wymyśla rewolucje. Ot, cała tajemnica.

Tylko że nie wszystkie rewolucje kończą się dobrze.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/16/#findComment-7042948
Udostępnij na innych stronach

Valencjo, witamy w klubie normalnych ludzi.

Powiedział bym raczej, "Witamy w krainie smacznego jedzenia" ... proste, bez udziwnień, zgodnie ze sztuką i prawidłowym lączeniem smaków (łącznie z umami) :)

 

Pozdrawiam niezmiernie smakowicie

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/16/#findComment-7043444
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...

... baranka cd :)

Marynata: oliva, czosnek, tymianek, rozmaryn, pieprz i sól

... dwie godziny przed pieczeniem, wyjąć z lodówki, by doszedł do temp. pokojowej (około 20*C)

 

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03782s.jpg

 

Pierwsza faza pieczenia: piekarnik 220*C (zawsze tłustą częścią u góry -10 minut)

Druga faza pieczenia: obniżamy temperaturę do 150*C (15 minut) ... temperatura wewnętrzna mięsa, powinna wynosić 57*C dla medium

Po upieczeniu, mięso musi "odpocząć" miniumum 10 minut (przykryte folią aluminiową)

 

Voila :)

 

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03786s.jpg

 

Smakowicie pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/16/#findComment-7057170
Udostępnij na innych stronach

Wygląda "pysznie" :)

 

Jak wygląda, tak smakuje.

 

Tak, zupełnie bez powodu, przypomniała mi (mi, bo było blisko) się stara mądrość Narodu Wybranego:

 

"można jeść tort z przyjaciółmi, albo goowno w samotności"

 

Ps. na ten "tort" - piszę się.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/16/#findComment-7057290
Udostępnij na innych stronach

Bardzo Wszystkim dziekuje za mile komentarze. Troche mnie nie bylo, choroba i rehabilitacja mojej buldozki i duzo nerwow. Ale juz nadrabiam wszystkie zaleglosci kulinarne. Jak zwykle Chef i Ada nie zawodza kulinarnie . Piekne i estetyczne zdjecia. Zawsze jak sie oglada takie jedzenie , to zacheca do tworzenia takich potraw i az czuc zapach tych potraw ze zdjec:).
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/16/#findComment-7060613
Udostępnij na innych stronach

Valencjo, dobrze, że już wszystko w porządku z psiną. Dobrze, że jesteś :) Prawda, że miło zaglądać do wątków, gdzie profesjonalizm gotujących i piękne zdjęcia zachęcają do eksperymentowania? Ja w każdym razie lubię podglądać Adę i Chefa :)
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/16/#findComment-7060647
Udostępnij na innych stronach

  • 2 years później...
da_marcin[/b];7096134]Bardzo szlachetny przysmak, ślinka cieknie... Pychota palce lizać!

 

Odpowiem choć minęło już kilka ładnych lat.Może tu zaznam spokoju kulinarnego przy koneksji (choć nie znam jej poczynań) i wkleję spokojnie swe potrawy.

Pamiętaj Elfir ,że obiektywizm i stronniczość powinny grac jak nie wiem co.:hug:.Tylko tyle.Popatrz proszę....Jak na zimowe rewolucje przystało w spokoju coś upitrasiłem

 

eb11f2ea7a1a4071.jpg

 

6825a581033b109c.jpg

 

958382cdc4493d6b.jpg

 

a17425e57f13ec8a.jpg

 

449ce5851855801b.jpg

 

prosiłby się tu alkohol ale po co.

 

eee7bf8a5b1654e1.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/16/#findComment-7610261
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...