sSiwy12 03.02.2016 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 A może carpaccio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 03.02.2016 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Carpaccio? Masa "żył" tłuszczowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 03.02.2016 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Znajomy kupił w GB. 1kg - 200. Powiedział mi, że to rarytas(ribeye). Na chwilę obecną to czarna magia, dla takiej baby jak ja. Czy to wagyu, czy inne kobe lub coś innego, nie ma pojęcia, jest drogie.Raczej nie jest z Japonii, bo tamte mają cenę 100 (i więcej) funtów za stek 250g. Nie mniej wątpię czy potrafilibyśmy odróżnić je po smaku. Kiedyś coś podobnego jadłem i szczerze mówiąc kompletnie nie pamiętam jak smakował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 03.02.2016 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Raczej nie jest z Japonii, bo tamte mają cenę 100 (i więcej) funtów za stek 250g. Nie mniej wątpię czy potrafilibyśmy odróżnić je po smaku. Kiedyś coś podobnego jadłem i szczerze mówiąc kompletnie nie pamiętam jak smakował. Czyli potraktować jak zwykłego steka( żeliwna i 300c)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 03.02.2016 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Carpaccio? Masa "żył" tłuszczowych... Masz próbkę, to "wystrugaj" plasterek i spróbuj - to nowe wyzwanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 03.02.2016 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 "Lęcę jak gołębica" i czekam na inne porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 03.02.2016 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Czyli potraktować jak zwykłego steka( żeliwna i 300c)?Cholera, nie wiem! Poczekaj może na Paula. Ja to jadłem w restauracji w Hamburgu, było pocięte w kostkę dosyć dużą i obsmażone z każdej strony ale w środku rare. Nie miało kratki więc albo była to patelnia zwykła albo griddle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 03.02.2016 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Jestem bardzo podekscytowana, na dobry początek wyciełam małą próbkę do eksperymentu. http://s22.postimg.org/qok72kc5t/super_wolowina1.jpg żadnych eksperymentów ... żeliwna patelnia, (lub griddle w wysokiej temperaturze), po jednej minucie z każdej strony, następnie możesz rozkrajać na kawalki 3×3 cm i opiec boki (czs "odpoczynku" steaka, nie więcej niż 2 minuty przed podaniem wspaniałości ... wygląda na wygyu beef ... nie spierdziel ... "over cook" zabije smak z lekka zazdraszczam Marcinowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.02.2016 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Witam http://images77.fotosik.pl/296/2d54301df911e072.jpg a potem wołowina ekstra na befsztyk , jeszcze z tego byka 1,2 t. http://images78.fotosik.pl/296/f1a51ae8d49ddc91.jpghttp://images75.fotosik.pl/296/6ccf5fa4a06b305a.jpghttp://images78.fotosik.pl/296/8354b21268763398.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.02.2016 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Witam. dzisiaj tłusty czwartek to oprócz pączków serowych do moich Zimowych Rewolucji zawita Torcik bezowy z bardzo starego przepisu.W sieci go nie ma.Po befsztyku znajdzie się miejsce na kawałeczek torciku. http://images76.fotosik.pl/296/602d3cfc453ec6da.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 04.02.2016 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Ado, i jak wyszło eksperymentowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 04.02.2016 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 a potem wołowina ekstra na befsztyk , jeszcze z tego byka 1,2 t. http://images78.fotosik.pl/296/f1a51ae8d49ddc91.jpg Limousine to, wbrew nazwie najgorsza jakościowo rasa mięsna. To co najtańsze i niezjadliwe w Biedronce i gdzieś tam to najprawdopodobniej właśnie Limousine. Tanie i byle jakie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 04.02.2016 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 (edytowane) Ado, i jak wyszło eksperymentowanie? Zapowiada się luksusowo i mega apetycznie. Wczorajszy eksperyment był cudownym doznaniem kulinarnym, na najwyższym światowym poziomie. Postanowiłam jednak podzielić steki(2)na małe kostki przed "patelnią". Paweł podał przepis na typowa grubość, moje mają 2cm. http://s29.postimg.org/hi8m7joaf/super_wolowina3.jpg ps jestem w trakcie gotowania chili con carne z avocado. Edytowane 4 Lutego 2016 przez ada_marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.02.2016 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Witam . http://images75.fotosik.pl/297/dca6f374f1ade2e8.jpghttp://images76.fotosik.pl/297/7b2416472546aa9f.jpghttp://images76.fotosik.pl/297/4e25176fe37ce031.jpghttp://images78.fotosik.pl/297/108e21d7f1722223.jpg Jako danko z grillowanymi warzywami i owocami.Grzanka z ciemnego chleba i ser pleśniowy (własny) tym razem w rozpuszczonej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.02.2016 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Limousine to, wbrew nazwie najgorsza jakościowo rasa mięsna. To co najtańsze i niezjadliwe w Biedronce i gdzieś tam to najprawdopodobniej właśnie Limousine. Tanie i byle jakie. Odpowiedziałem ci w twoim topiku ja wielce się mylisz.Znowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 04.02.2016 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 ...ps jestem w trakcie gotowania chili con carne z avocado. Też ten Pawłowy przepis podkradłam. Na takie wietrzne, zimne i wilgocią przesycone dni - idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.02.2016 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 witam. Dyrdymały wzniecające adansi pisze.Chciałbym zobaczyć jak ten przepis co podkradła Chef , zrobiła.Zrobiłam.podkradłam , napisałam,wytłumaczyłam..............gdzie????? Niech se robi. Dzisiaj konsumpcja.Mój karczek dojrzewający.Zajefajny.Smaczny,Nastawiam teraz ligawę.Schab i szynka na razie odstawiam. http://images77.fotosik.pl/299/6e1d66fa995042eb.jpg http://images77.fotosik.pl/299/ccf7fac182ff048a.jpg http://images75.fotosik.pl/299/3cf1331f9dbbb990.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 05.02.2016 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Też ten Pawłowy przepis podkradłam. Na takie wietrzne, zimne i wilgocią przesycone dni - idealny Zrobiłam na gęsto, pychota. http://s11.postimg.org/pbsofl8hv/chili.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.02.2016 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Zrobiłam na gęsto, pychota. http://s11.postimg.org/pbsofl8hv/chili.jpg O Boże !!!.Sorki ale to nie jest to co Chefa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 05.02.2016 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Zrobiłam na gęsto, pychota.... Też ciekawa propozycja. Do tej pory na gęsto to u mnie tylko fasolowa, grochówka. czasem krupnik. Spróbuję i tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.