Chef Paul 05.02.2016 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 chili con carne, jest zawsze gęste (nie żałować mięsa, przyprawionego tak jak do tacos) ... przeważnie dodaję jeszcze starty cheddar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 05.02.2016 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Też ciekawa propozycja. Do tej pory na gęsto to u mnie tylko fasolowa, grochówka. czasem krupnik. Spróbuję i tego Dodałam fasole, a wszystko na super "ostro". Oczywiście z zaleceniami Pawła, dużo, dużo, i jeszcze więcej... http://s12.postimg.org/e1eoohsdp/chili2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.02.2016 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 (edytowane) Witam.Najpierw dla ochłody. http://images77.fotosik.pl/308/fda6c3a899baddba.jpgpotem przepyszny miks czyli zupa krem z ogórka szklarniowego i zupa krem z pomidora świeżego.Ta pierwsza z koperkiem druga zaś z natką pietruszki.Do zagęszczenia zastosowałem jogurt naturalny ten do zup i sosów.Grzanki z schulstad na osełce 84 %. Oba kremy na bazie rosołowej z kaczki,kurki i kości schabowej.Dwie w jednym talerzu.Polecam.http://images77.fotosik.pl/308/516c646ee4c0a423.jpgnastępnie odkrycie sezonu :http://images77.fotosik.pl/308/0093d54a7e3b8387.jpghttp://images77.fotosik.pl/308/924f0b889034ae58.jpgna koniec :ciasto marchewkowe zarąbiste choć już w nazwie nie moja bajka.http://images76.fotosik.pl/308/f8b6325f4afa361a.jpg Aby nie zapomnieć :befsztyk z korniszonami chilli.Smaczny befsztyk będę go kupował.Polecam.Można skomponować fajne drugie danie zaraz po zupie kremowej.http://images76.fotosik.pl/312/5628ff39cf82f77d.jpghttp://images75.fotosik.pl/311/5de045106c626e1e.jpghttp://images78.fotosik.pl/312/b5685d8603e966f2.jpg http://images78.fotosik.pl/308/1e9d2379212a552e.jpg Edytowane 9 Lutego 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.02.2016 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Witam.Fajna przegryzajeczka. http://images75.fotosik.pl/308/3c956b26cbefb298.jpghttp://images76.fotosik.pl/309/1f6809fb4a432bae.jpghttp://images76.fotosik.pl/309/156eb8883762ba46.jpghttp://images75.fotosik.pl/308/793ebf4c5ff9400a.jpghttp://images77.fotosik.pl/308/123cf2c8bf631c58.jpg Sałata lodowa drobno siekana ,cebula czerwona w piórka, korniszon krążki.ogórek szklarniowy pół talarki,jabłko pół talarki,wędlina kostka,ta http://images78.fotosik.pl/308/0e772a4bde869754.jpgczyli mój karczek dojrzewający,dwie łyżki oleju słonecznikowego cukier sól himalajska,sok z limonki do smaku i pieprz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.02.2016 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 (edytowane) Witam. Ze względów technicznych będę swoimi doświadczeniami związanymi z befsztykiem ,stekiem wołowym-wieprzowym i nie tylko z Państwem tu się dzielił.Jako że danie obok , będzie uzbrojone w inne specjały kulinarne na talerzu, do moich Zimowych Rewolucji jak najbardziej pasować będzie.Może nie będzie taki , http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/steki-wieprzowe-z-kostka/ http://www.smakizycia.pl/upload/4ca818165b5fdc8855bc9026316a2d5e_normal.jpg może nie będzie miał kostki ale stekiem wieprzowym pozostanie.Polecam taki rodzaj stek.CDN............. Edytowane 9 Lutego 2016 przez niktspecjalny przepraszam ansi źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.02.2016 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Witam . Karczuś dojrzewający skonsumowany teraz czas na schab i polędwice póki co wieprzową.Fotki w drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.02.2016 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Mała prośba do wszystkich odwiedzających:forum ma służyć wymianie doświadczeń. Nie ma zakazów, nakazów itp. Wystarczy pisać "w temacie". Może się nam coś nie podobać - możemy krytykować. Ale nie powinniśmy obrażać (to jest niezgodne z regulamienm) czy też wyśmiewać (to po prostu "tylko" nieeleganckie, ale jak ktoś nie może wytrzymać - trudno). Za to wklejając zdjęcia, których autorami nie jesteśmy wypada wskazać źródło. Raz - nie będzie zarzutu że ktoś się chwali czymś, czego nie zrobił, dwa - zdjęcie jest czyjąś własnością. I tyle.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 09.02.2016 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Mała prośba do wszystkich odwiedzających: forum ma służyć wymianie doświadczeń. Nie ma zakazów, nakazów itp. Wystarczy pisać "w temacie". Może się nam coś nie podobać - możemy krytykować. Ale nie powinniśmy obrażać (to jest niezgodne z regulamienm) czy też wyśmiewać (to po prostu "tylko" nieeleganckie, ale jak ktoś nie może wytrzymać - trudno). Za to wklejając zdjęcia, których autorami nie jesteśmy wypada wskazać źródło. Raz - nie będzie zarzutu że ktoś się chwali czymś, czego nie zrobił, dwa - zdjęcie jest czyjąś własnością. I tyle.. pozdrawiam Ale jak tu się nie śmiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.02.2016 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 (edytowane) Witam. Porządek musi być jak mówi Finlandia. http://images76.fotosik.pl/314/7e3e6ddb5732ee9c.jpghttp://images77.fotosik.pl/313/3801eec08ea64b6d.jpg http://192.168.1.61:8888/sdctl/media/image/raw/25440?type=0&7bb=32c3603305b16961d73db0770a3dd742&des=1 http://192.168.1.61:8888/sdctl/media/image/raw/25435?type=0&7bb=32c3603305b16961d73db0770a3dd742&des=1 http://192.168.1.61:8888/sdctl/media/image/raw/25434?type=0&7bb=32c3603305b16961d73db0770a3dd742&des=1Też w limonce. Edytowane 10 Lutego 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.02.2016 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 rewolucyjny sok ze świeżych grapefrutów (szczególnie rewolucyjnie połączenie ze zmrożoną czystą wódeczką) http://www.chefpaul.net/FB/DSC03691s.jpg rewolucyjne cabernet sauvignon z Kaliforni (rewolucja polega na podawaniu o jeden stopień F wyżej, niż zalecane) http://www.chefpaul.net/FB/DSC03690s.jpg z kulinarnym, rewolucyjnym pozdrowieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.02.2016 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 (edytowane) rewolucyjny sok ze świeżych grapefrutów (szczególnie rewolucyjnie połączenie ze zmrożoną czystą wódeczką) http://www.chefpaul.net/FB/DSC03691s.jpg rewolucyjne cabernet sauvignon z Kaliforni (rewolucja polega na podawaniu o jeden stopień F wyżej, niż zalecane) http://www.chefpaul.net/FB/DSC03690s.jpg z kulinarnym, rewolucyjnym pozdrowieniem Witaj Chef. Nie widzę bardzo temp. caberneta tego twojego z Kalifornii.Doskonale zapewne także znasz pochodzenie tego zacnego wina.Czym się tu chwalić jak korzenie skądinąd.Wiesz także ,że popularność stracił i mamy dostępność Merlot .Tego Merlot. http://winotokaj.pl/4-thickbox_default/szekszardi-merlot-polwytrawne.jpg https://www.google.pl/search?q=wino+merlot&biw=1680&bih=915&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwizrZizsOzKAhWkZpoKHQ5uByQQsAQIJg&dpr=1#imgrc=UmZWif42FgPt2M%3A Postaram się i będę go miał w mych Zimowych Rewolucjach. Z nieco słabszym pozdrowieniem. p.s mam teraz za głosem powiedzieć!!! O Boże jakie fajne grapefruity i mikser i schładzacz !!!. Niniejszym to czynię. Temperatura wina Temperatura, w jakiej podaje się wino powinna być ściśle przestrzegana. Wina czerwone spożywa się w tak zwanej temperaturze pokojowej, to znaczy. 16-20°C. Wina typu aperitifów, jak wermuty, podaje się w temperaturze pokojowej lub ochłodzone do 10-12°C. Wina białe stołowe chłodzi się do temp. 8-10°C, im wino słodsze tym powinno być lepiej schłodzone. Podając szampana, trzeba pamiętać, że pije się go zawsze dobrze schłodzonego, powinien mieć on temperaturę 5-6°C, czyli najlepiej jak jest zimny, lecz nie zamrożony. Najwygodniej podawać go w kubełku z lodem, co jest korzystniejsze i lepiej widziane niż podawanie go po wcześniejszym zamrożeniu w lodówce. Taki zabieg zamrożenia szampana wpływa bowiem ujemnie na subtelny i delikatny aromat tego trunku. Ogólną zasadą jest podawanie wina lekko schłodzonego do temperatury 12-14°C, jest ono wtedy najsmaczniejsze. Należy jednak unikać zbytniego wahania temperatur, http://winiarniamerlot.pl/op_wino.html Oto już nie pytam to standard. http://ecx.images-amazon.com/images/I/61sY6LvzWvL._SX522_.jpg http://www.amazon.com/gp/product/B019Z8BQ4G/ref=s9_top_hd_bw_btnlL_g79_i1/184-8408670-0812621?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=merchandised-search-2&pf_rd_r=0SN4AKEKPAMJPFHFVXND&pf_rd_t=101&pf_rd_p=2223055502&pf_rd_i=13299331 Edytowane 10 Lutego 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.02.2016 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 (edytowane) Witam i wklejam coś smacznego w moich Zimowych Rewolucjach. http://images77.fotosik.pl/315/0fd44a82aefe7491.jpg Nie mogłem się powstrzymać.Moja :Błęda" .............Śpiąca i czekająca na żarełko.http://images75.fotosik.pl/315/1678da6681713ee3.jpg Środa popielcowa to i zachować umiar w pitraszeniu czas zrobić. http://images76.fotosik.pl/315/1a74d8c5d299adaa.jpg http://images75.fotosik.pl/315/7f7e4cc4bb0c88d9.jpg http://images78.fotosik.pl/315/a98a31c409e04b88.jpg http://images76.fotosik.pl/315/53d623c70878ac9a.jpg pierogi są z kasza turecką. smacznego chef. aha ........ansi źródła nie podaję bo fotki z mojej chałupy.http://forum.muratordom.pl/showthread.php?244407-Zimowe-Rewolucje-czyli/page12 ale link gdybyś zapomniała, Edytowane 10 Lutego 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 10.02.2016 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 (edytowane) rewolucyjny sok ze świeżych grapefrutów (szczególnie rewolucyjnie połączenie ze zmrożoną czystą wódeczką) http://www.chefpaul.net/FB/DSC03691s.jpg rewolucyjne cabernet sauvignon z Kaliforni (rewolucja polega na podawaniu o jeden stopień F wyżej, niż zalecane) http://www.chefpaul.net/FB/DSC03690s.jpg z kulinarnym, rewolucyjnym pozdrowieniem Świeży drink i do tego ekologiczny. Pytanie co do wina. Jakie wino do dania z odwłoka homara i polędwicy wołowej? Dwa rodzaje mięsa w jednym daniu, jak to rozwiązać? Wino może być z segmentu Grand Cru, bo to dla mojego misiaczka na walentynki. Edytowane 10 Lutego 2016 przez ada_marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 10.02.2016 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Świeży drink i do tego ekologiczny. Pytanie co do wina. Jakie wino do dania z odwłoka homara i polędwicy wołowej? Dwa rodzaje mięsa w jednym daniu, jak to rozwiązać? Wino może być z segmentu Grand Cru, bo to dla mojego misiaczka na walentynki. Wino takie, które Marcin lubi najbardziej ... może być nawet wytrawny szampan Dziś nie przestrzegamy już starej zasady "białe do białego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 10.02.2016 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Bardzo dziękuję Pawle za dobra rade. Dzisiaj zabijałam syfiastość wołowiny stekowej Limousine (z Auchan). Niespecjalnego psełdo steka posiekałam i dodałam do pikantnego dania z daktylami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 10.02.2016 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 (edytowane) http://s12.postimg.org/ld0z71na5/na_ostro_1.jpg http://s15.postimg.org/fd082an1n/na_ostro_2.jpg http://s24.postimg.org/bvt5q44md/na_ostro_3.jpg http://s21.postimg.org/pr1ndsdh3/na_ostro_4.jpg Do zabicia nieszczęsnej psełdo wołowiny stekowej zastosowałam składniki:brokuły, marchew, cebule, czosnek, wino białe, paste chili, pieprz, sól, brązowy cukier, daktyle, grzyby shiitake, odrobine sosu sojowego, groszek. Edytowane 10 Lutego 2016 przez ada_marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valencja 10.02.2016 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Ado , nigdy nie zawodzisz, bardzo apetyczne wszystko wyglada.Ciekawe jak smakje z daktylami? Chefie , czerwone greifruty uwielbiam , chociaz nigdy nie robilam z nich soku. Zdjecie piekne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 10.02.2016 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 (edytowane) Ado , nigdy nie zawodzisz, bardzo apetyczne wszystko wyglada.Ciekawe jak smakje z daktylami? Chefie , czerwone greifruty uwielbiam , chociaz nigdy nie robilam z nich soku. Zdjecie piekne . Pikantne danie ze słodkim akcentem, jest super pyszne. Polecam z dobrym Cabernet Sauvignon, ja serwowałam z wyśmienitym czilijskim(średni segment 60 złotych). http://s12.postimg.org/60i5frlzx/na_ostro_5.jpg Edytowane 10 Lutego 2016 przez ada_marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 10.02.2016 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 .... pierogi są z kasza turecką. smacznego chef. aha ........ansi źródła nie podaję bo fotki z mojej chałupy. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?244407-Zimowe-Rewolucje-czyli/page12 ale link gdybyś zapomniała, Mój Ty smutko Z tego się nie da jednak wyleczyć Biedactwo Ty niespecjalne, czy można Ci jakoś pomóc? Niespecjalnie mi się chce, ale skoro prosisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 11.02.2016 03:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 (edytowane) Ada, jak zwykle problem rozwiązałaś profesjonalnie Valencjo, ze świeżo wyciśniętym sokiem z grapefruta, dobrze smakuje nawet podła berbelucha ps - dobre wina nie potrzebują wspomagania decantera Edytowane 11 Lutego 2016 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.