Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Bardzo dziękuję Pawle za dobra rade.

 

Dzisiaj zabijałam syfiastość wołowiny stekowej Limousine (z Auchan). Niespecjalnego psełdo steka posiekałam i dodałam do pikantnego dania z daktylami.

 

Witam .

 

Dzisiaj syfiastość groszku i pseudo wołowiny zabije polędwiczką wieprzową i dodam daktyle . Mega daktyle.Nie pasują za cholerę do tych składników ale dodam , bo kto dodaje w 21 wieku daktyle razem z zielonym groszkiem jakiś adansi.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/13/#findComment-7033562
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 314
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I miłe dla oka - wszak jedzenie od "oczu" się zaczyna.

 

Można?

 

Można !

 

 

Oczywiście że można.

 

 

Są tacy co robią jednak inaczej, np. kotlety z kurczaka na bazie polędwicy wieprzowej. Trzeba tylko zastosować niespecjalną panierke z soku cytryny i 1kg kurzego łajna. A to wszystko topione w tłuszczu na białej patelni. Panierka palce lizać, a kto ma inne zdanie to sprawa w sądzie.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/13/#findComment-7034218
Udostępnij na innych stronach

Bardzo szybka kolacja.

 

http://s12.postimg.org/su1jp7ojh/kolacja1.jpg

 

Mrożony bulion z krewetek. Zawsze mroże pozostałości po owocach morza.

 

http://s24.postimg.org/utb0ya6md/kolacja2a.jpg

 

Gotowe. Prawda że szybko?

 

http://s17.postimg.org/73x6d82jj/kolacja3a.jpg

 

Polecam. Prawdziwa pychota!

 

http://s21.postimg.org/d8cs85mnb/kolacja5a.jpg

 

http://s12.postimg.org/5nn69nlrx/kolacja4.jpg

Edytowane przez ada_marcin
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/13/#findComment-7034280
Udostępnij na innych stronach

Pychota, mniam mniam. Polecam.....

 

Ślinotok na sam widok. Lubię tutaj zaglądać, gdy Ty, Ado, swoje kulinarne cudeńka prezentujesz :)

Edytowane przez anSi
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/13/#findComment-7034573
Udostępnij na innych stronach

Ślinotok na sam widok. Lubię tutaj zaglądać, gdy Ty, Ado, swoje kulinarne cudeńka prezentujesz :)

 

Staram się jak mogę.

 

Mam świetną wiadomość. Planowałam polędwice na walentynki, jednak za sprawą "płatnej protekcji" u najlepszego rzeźnika w stolicy będzie coś lepszego. Pawle serdecznie dziękuję, mięso na specjalne zamówienie odbieram dzisiaj.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/13/#findComment-7034604
Udostępnij na innych stronach

Pawle odebrałam odwłoki, jednak musiałam kupić cztery sztuki. Bardzo sympatyczny i miły ten Twój znajomy(Niedźwiedź Zielony). Tak jak pisałeś zamówić można prawie wszystko. Dodatkowo kupiłam jednego świeżego steka na japońskie eksperymenty.

 

http://s29.postimg.org/kk7zwvp87/na_japonski1a.jpg

 

http://s21.postimg.org/6q6v4rr9j/na_japonski_2aa.jpg

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/13/#findComment-7035177
Udostępnij na innych stronach

Marcin jest zachwycony, chce częsciej tego luksusu na kolację.

 

Jedna mała uwaga, nóż musi być super ostry. Nie tyle co do krewetek, tylko do tuńczyka.

 

http://s10.postimg.org/tmi837kqh/na_japonski_8.jpg

Edytowane przez ada_marcin
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/13/#findComment-7035193
Udostępnij na innych stronach

No tak, ale w okolicach 3City takie rarytasy niedostępe :( A może jednak się mylę? :) Pawle - rozstrzygnij :)
Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/13/#findComment-7035399
Udostępnij na innych stronach

No tak, ale w okolicach 3City takie rarytasy niedostępe :( A może jednak się mylę? :) Pawle - rozstrzygnij :)

Niestety w Twoim fyrtlu nie znam :( ... ale gdy wybierzesz się do Poznania lub Warszawy, daj znać :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/13/#findComment-7035416
Udostępnij na innych stronach

Z białym ryżem idzie mi łatwiej. Co do świeżego tuńczyka to rewelacja, jest cudowny. Pychota i niebo w ustach.

 

http://s8.postimg.org/mk0h7jbut/na_japonski_3.jpg

 

Do "dzikiego" dodaj trochę soji i soku z cytryny ... lepiej się będzie "kleił" :)

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/13/#findComment-7035430
Udostępnij na innych stronach

[quote

 

http://s29.postimg.org/kk7zwvp87/na_japonski1a.jpg

 

http://s21.postimg.org/6q6v4rr9j/na_japonski_2aa.jpg

 

Wspaniala uczta, az milo sie patrzy na takie jedzenie:D

Od wczoraj w lodowce czeka moj filet mignon. Robie go dzis na Walentynkowa obiado -kolacje z pieczonymi szparagami.

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/13/#findComment-7035640
Udostępnij na innych stronach

...

...

Od wczoraj w lodowce czeka moj filet mignon. Robie go dzis na Walentynkowa obiado -kolacje z pieczonymi szparagami.

Napewno będzie to kolacja, wyśmienita (szparagi doskonale komponują sie z polędwicą) ... będziesz piekła na grillu ?

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/206778-zimowe-rewolucje-czyli/page/13/#findComment-7035672
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...