Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zimowe Rewolucje czyli???


Recommended Posts

Bardzo dziękuję Pawle za dobra rade.

 

Dzisiaj zabijałam syfiastość wołowiny stekowej Limousine (z Auchan). Niespecjalnego psełdo steka posiekałam i dodałam do pikantnego dania z daktylami.

 

Witam .

 

Dzisiaj syfiastość groszku i pseudo wołowiny zabije polędwiczką wieprzową i dodam daktyle . Mega daktyle.Nie pasują za cholerę do tych składników ale dodam , bo kto dodaje w 21 wieku daktyle razem z zielonym groszkiem jakiś adansi.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 314
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I miłe dla oka - wszak jedzenie od "oczu" się zaczyna.

 

Można?

 

Można !

 

 

Oczywiście że można.

 

 

Są tacy co robią jednak inaczej, np. kotlety z kurczaka na bazie polędwicy wieprzowej. Trzeba tylko zastosować niespecjalną panierke z soku cytryny i 1kg kurzego łajna. A to wszystko topione w tłuszczu na białej patelni. Panierka palce lizać, a kto ma inne zdanie to sprawa w sądzie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bardzo szybka kolacja.

 

http://s12.postimg.org/su1jp7ojh/kolacja1.jpg

 

Mrożony bulion z krewetek. Zawsze mroże pozostałości po owocach morza.

 

http://s24.postimg.org/utb0ya6md/kolacja2a.jpg

 

Gotowe. Prawda że szybko?

 

http://s17.postimg.org/73x6d82jj/kolacja3a.jpg

 

Polecam. Prawdziwa pychota!

 

http://s21.postimg.org/d8cs85mnb/kolacja5a.jpg

 

http://s12.postimg.org/5nn69nlrx/kolacja4.jpg

Edytowane przez ada_marcin
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pychota, mniam mniam. Polecam.....

 

Ślinotok na sam widok. Lubię tutaj zaglądać, gdy Ty, Ado, swoje kulinarne cudeńka prezentujesz :)

Edytowane przez anSi
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ślinotok na sam widok. Lubię tutaj zaglądać, gdy Ty, Ado, swoje kulinarne cudeńka prezentujesz :)

 

Staram się jak mogę.

 

Mam świetną wiadomość. Planowałam polędwice na walentynki, jednak za sprawą "płatnej protekcji" u najlepszego rzeźnika w stolicy będzie coś lepszego. Pawle serdecznie dziękuję, mięso na specjalne zamówienie odbieram dzisiaj.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pawle odebrałam odwłoki, jednak musiałam kupić cztery sztuki. Bardzo sympatyczny i miły ten Twój znajomy(Niedźwiedź Zielony). Tak jak pisałeś zamówić można prawie wszystko. Dodatkowo kupiłam jednego świeżego steka na japońskie eksperymenty.

 

http://s29.postimg.org/kk7zwvp87/na_japonski1a.jpg

 

http://s21.postimg.org/6q6v4rr9j/na_japonski_2aa.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z białym ryżem idzie mi łatwiej. Co do świeżego tuńczyka to rewelacja, jest cudowny. Pychota i niebo w ustach.

 

http://s8.postimg.org/mk0h7jbut/na_japonski_3.jpg

 

Do "dzikiego" dodaj trochę soji i soku z cytryny ... lepiej się będzie "kleił" :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

...

...

Od wczoraj w lodowce czeka moj filet mignon. Robie go dzis na Walentynkowa obiado -kolacje z pieczonymi szparagami.

Napewno będzie to kolacja, wyśmienita (szparagi doskonale komponują sie z polędwicą) ... będziesz piekła na grillu ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...