Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zimowe Rewolucje czyli???


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 314
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na grilu gazowym plus drewno.

Jeżeli używam grilla gazowego, robię dokładnie tak samo :) (do drewna, mam specjalną żeliwną skrzyneczkę ... jeżeli ktoś nie ma, można zrębki zawinąć w folię aluminiową, i podziurawić widelcem - "dymogenerator") ... nadaje naszym potrawom, dodatkowych walorów smakowych :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam.

 

Polędwiczki już dojrzewają , a schab przygotowuje do konsumpcji.Dwa podobne w produkcji mięsa ale jakie różne w zastosowaniu.Archiwizuję i wkrótce udostępnię w moich Zimowych Rewolucjach.Nie mam w posiadaniu krajalnicy do cienkich plastrów ale nie zrażam się pokroje u siebie w sklepie.Mała próbka takiego danka za chwilę.Najpierw jednak coś takiego miast tych krewetek bo..........ale nie drążmy tego zagadnienia.

 

http://images76.fotosik.pl/334/0d4190747360b923.jpg

http://images75.fotosik.pl/334/057c4d8bf428d8cd.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam......WALENTY !!!

 

To są ,jakby to powiedzieć bazy nie mylić z bezami.Przykład bazy w/w np.

 

http://images75.fotosik.pl/335/1809587ba4c28155.jpg

 

Czyli baza delikatnie urozmaicana w szczegóły.

 

http://images75.fotosik.pl/335/29cf2abbe9037b83.jpg

 

iiiiiiii........kolejny element bazy

 

http://images77.fotosik.pl/334/3d44659454a5d319.jpg

 

baz już wybiórcza

 

http://images75.fotosik.pl/335/d335b25111769781.jpg

http://images75.fotosik.pl/335/4e65ce3cd8ae562a.jpg

http://images76.fotosik.pl/335/ee448fbd23803d06.jpg

 

b...a...z...a

 

 

http://images77.fotosik.pl/334/28ce31897908c055.jpg

 

a nie mówiłem ,że dojrzewają za to jak dojrzeją to spadają.Do bazy dodatkowo serwowałem przypominający kupkę sos arabski piekielnie pikantny.

Edytowane przez niktspecjalny
WALENTY
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Walentynki... super wołowinka, warzywa, ryż - brązowy i czerwony plus chia z bardzo małymi kawałkami jarmużu.

 

http://s28.postimg.org/katlw5gst/walentynki_3.jpg

 

http://s9.postimg.org/44627gian/walentynki1.jpg

 

http://s8.postimg.org/glhv2r3lh/walentynki2.jpg

 

Dodatkowo serwowałam odwłok homara.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Walentynki... super wołowinka, warzywa, ryż - brązowy i czerwony plus chia z bardzo małymi kawałkami jarmużu.

 

http://s28.postimg.org/katlw5gst/walentynki_3.jpg

 

http://s9.postimg.org/44627gian/walentynki1.jpg

 

http://s8.postimg.org/glhv2r3lh/walentynki2.jpg

 

Dodatkowo serwowałam odwłok homara.

 

Bardzo ciekawa baza ,prosta, powiedziałbym małostkowa .Brak spójności w oczekiwaniu na tył homara.Nie ma go czyli nie ma bazy t/z baza niekompletna.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam.

 

Nie zrozumieliśmy się w tej gonitwie na bazy.Nie o picie alkoholu mi chodziło ale dupkę homara ,która wychwalana nie istnieje jakby to najprościej ,nie ma pokrycia.

 

..Dodatkowo serwowałam odwłok homara..............
Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeżeli używam grilla gazowego, robię dokładnie tak samo :) (do drewna, mam specjalną żeliwną skrzyneczkę ... jeżeli ktoś nie ma, można zrębki zawinąć w folię aluminiową, i podziurawić widelcem - "dymogenerator") ... nadaje naszym potrawom, dodatkowych walorów smakowych :)

 

Chefie , wlasnie u Ciebie zobaczylam ,Twoja skrzyneczke na drewno :D i bardzo sie ucieszylam , ze mozna wykorzystac ten patent przy grilu gazowym . Nie mam zeliwnej skrzyneczki , ale stalowa , ktora wklada sie miedzy palniki :).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

U mnie tez byly steki . W sobote robilam steki tradycyjnie na grilu a w niedziele stek w tortillas czyli po meksykansku:)Obydwa dania byly pyszne.W sobote wino chilijskie a w niedziele tradycyjne margarity:D Zdjecia wstawie pod koniec tygodnia.;)

 

W moim wątku zdjęcia są mile widziane.

 

 

 

To jest dobry czas na zaprezentowanie walentynkowego homara...

 

http://s8.postimg.org/6cqmealx1/homary_1.jpg

 

...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:wtf: Co to za rewolucja ? ... w rewolucjach :confused:

Czekałem na ciąg dalszy, jak Ada przyrządziła homara (którego osobiście poleciłem), a ona "banned" ? Czy można wiedzieć, z jakiego powodu ?

 

I to we własnym wątku?

Przejrzałem kilka ostatnich postów Ady i nie znajduję powodu. Coś mi umknęło?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

I to we własnym wątku?

Przejrzałem kilka ostatnich postów Ady i nie znajduję powodu. Coś mi umknęło?

Ada pisała tylko w wątkach kulinarnych (właśnie przejrzałem) ... być może i mnie coś umknęło (i jakiś post został skasowany) ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Liczę na jakieś wyjaśnienie moderatora, dlaczego Ada została zbanowana? Pewnie i mnie coś umknęło. Na kulinarne wpisy Ady z przyjemnością i niecierpliwością zawsze czekałam.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...