Valencja 13.02.2016 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Na grilu gazowym plus drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 13.02.2016 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Na grilu gazowym plus drewno. Jeżeli używam grilla gazowego, robię dokładnie tak samo (do drewna, mam specjalną żeliwną skrzyneczkę ... jeżeli ktoś nie ma, można zrębki zawinąć w folię aluminiową, i podziurawić widelcem - "dymogenerator") ... nadaje naszym potrawom, dodatkowych walorów smakowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.02.2016 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Witam. Polędwiczki już dojrzewają , a schab przygotowuje do konsumpcji.Dwa podobne w produkcji mięsa ale jakie różne w zastosowaniu.Archiwizuję i wkrótce udostępnię w moich Zimowych Rewolucjach.Nie mam w posiadaniu krajalnicy do cienkich plastrów ale nie zrażam się pokroje u siebie w sklepie.Mała próbka takiego danka za chwilę.Najpierw jednak coś takiego miast tych krewetek bo..........ale nie drążmy tego zagadnienia. http://images76.fotosik.pl/334/0d4190747360b923.jpghttp://images75.fotosik.pl/334/057c4d8bf428d8cd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.02.2016 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Witam. http://images78.fotosik.pl/334/17be249d73f46621.jpgDojrzewają.............jakież to piękne wręcz cudowne określenie.http://images78.fotosik.pl/334/ca26cebbaf1f70a0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.02.2016 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 (edytowane) Witam......WALENTY !!! To są ,jakby to powiedzieć bazy nie mylić z bezami.Przykład bazy w/w np. http://images75.fotosik.pl/335/1809587ba4c28155.jpg Czyli baza delikatnie urozmaicana w szczegóły. http://images75.fotosik.pl/335/29cf2abbe9037b83.jpg iiiiiiii........kolejny element bazy http://images77.fotosik.pl/334/3d44659454a5d319.jpg baz już wybiórcza http://images75.fotosik.pl/335/d335b25111769781.jpghttp://images75.fotosik.pl/335/4e65ce3cd8ae562a.jpghttp://images76.fotosik.pl/335/ee448fbd23803d06.jpg b...a...z...a http://images77.fotosik.pl/334/28ce31897908c055.jpg a nie mówiłem ,że dojrzewają za to jak dojrzeją to spadają.Do bazy dodatkowo serwowałem przypominający kupkę sos arabski piekielnie pikantny. Edytowane 16 Lutego 2016 przez niktspecjalny WALENTY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 16.02.2016 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Walentynki... super wołowinka, warzywa, ryż - brązowy i czerwony plus chia z bardzo małymi kawałkami jarmużu. http://s28.postimg.org/katlw5gst/walentynki_3.jpg http://s9.postimg.org/44627gian/walentynki1.jpg http://s8.postimg.org/glhv2r3lh/walentynki2.jpg Dodatkowo serwowałam odwłok homara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.02.2016 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Walentynki... super wołowinka, warzywa, ryż - brązowy i czerwony plus chia z bardzo małymi kawałkami jarmużu. http://s28.postimg.org/katlw5gst/walentynki_3.jpg http://s9.postimg.org/44627gian/walentynki1.jpg http://s8.postimg.org/glhv2r3lh/walentynki2.jpg Dodatkowo serwowałam odwłok homara. Bardzo ciekawa baza ,prosta, powiedziałbym małostkowa .Brak spójności w oczekiwaniu na tył homara.Nie ma go czyli nie ma bazy t/z baza niekompletna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 16.02.2016 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Do tak wspaniałego dania serwowałam cudowne wino, które jest cudownym boskim ideałem dla tak wspaniałej wołowiny.http://www.wina-bachus.pl/?858,galil-mountain-yiron http://s13.postimg.org/mdwcrfix3/walentynki_4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 16.02.2016 15:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Do homara serwowałam szampana, taki romantyczny podwieczorek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 16.02.2016 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 cdn... czyli domowej roboty "Pierwsza w Polsce gwiazdka Michelin dla Atelier Amaro". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.02.2016 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 (edytowane) Witam. Nie zrozumieliśmy się w tej gonitwie na bazy.Nie o picie alkoholu mi chodziło ale dupkę homara ,która wychwalana nie istnieje jakby to najprościej ,nie ma pokrycia. ..Dodatkowo serwowałam odwłok homara.............. Edytowane 16 Lutego 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 16.02.2016 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Proszę się nie denerwować bo chodziło mi o to co obok widelca nie na nim. Potupiesz jeszcze nóżkami to przyjdzie czas i na odwłok homara. W międzyczasie zrób polerke "złociszcza" olejem truflowym, bo homara jada się bez przyschniętej "panierki kurzej" na zębach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valencja 16.02.2016 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Jeżeli używam grilla gazowego, robię dokładnie tak samo (do drewna, mam specjalną żeliwną skrzyneczkę ... jeżeli ktoś nie ma, można zrębki zawinąć w folię aluminiową, i podziurawić widelcem - "dymogenerator") ... nadaje naszym potrawom, dodatkowych walorów smakowych Chefie , wlasnie u Ciebie zobaczylam ,Twoja skrzyneczke na drewno i bardzo sie ucieszylam , ze mozna wykorzystac ten patent przy grilu gazowym . Nie mam zeliwnej skrzyneczki , ale stalowa , ktora wklada sie miedzy palniki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valencja 16.02.2016 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 [quote http://s28.postimg.org/katlw5gst/walentynki_3.jpg http://s9.postimg.org/44627gian/walentynki1.jpg No to kolacja Walentykowa sie udala. Po prostu slinka leci na sam widok. . Czekalam na te zdjecia co tym razem wyczarujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valencja 16.02.2016 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 U mnie tez byly steki . W sobote robilam steki tradycyjnie na grilu a w niedziele stek w tortillas czyli po meksykansku:)Obydwa dania byly pyszne.W sobote wino chilijskie a w niedziele tradycyjne margarity:D Zdjecia wstawie pod koniec tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 17.02.2016 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 U mnie tez byly steki . W sobote robilam steki tradycyjnie na grilu a w niedziele stek w tortillas czyli po meksykansku:)Obydwa dania byly pyszne.W sobote wino chilijskie a w niedziele tradycyjne margarity:D Zdjecia wstawie pod koniec tygodnia. W moim wątku zdjęcia są mile widziane. To jest dobry czas na zaprezentowanie walentynkowego homara... http://s8.postimg.org/6cqmealx1/homary_1.jpg ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 17.02.2016 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Co to za rewolucja ? ... w rewolucjach Czekałem na ciąg dalszy, jak Ada przyrządziła homara (którego osobiście poleciłem), a ona "banned" ? Czy można wiedzieć, z jakiego powodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 17.02.2016 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Co to za rewolucja ? ... w rewolucjach Czekałem na ciąg dalszy, jak Ada przyrządziła homara (którego osobiście poleciłem), a ona "banned" ? Czy można wiedzieć, z jakiego powodu ? I to we własnym wątku? Przejrzałem kilka ostatnich postów Ady i nie znajduję powodu. Coś mi umknęło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 17.02.2016 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 I to we własnym wątku? Przejrzałem kilka ostatnich postów Ady i nie znajduję powodu. Coś mi umknęło? Ada pisała tylko w wątkach kulinarnych (właśnie przejrzałem) ... być może i mnie coś umknęło (i jakiś post został skasowany) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 17.02.2016 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Liczę na jakieś wyjaśnienie moderatora, dlaczego Ada została zbanowana? Pewnie i mnie coś umknęło. Na kulinarne wpisy Ady z przyjemnością i niecierpliwością zawsze czekałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.