Chef Paul 20.02.2016 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Świetnie sobie radzisz, Valencjo.Dobór dodatków, doskonale współgra smakami (żadnych rewolucji tutaj nie potrzeba) zgodnie ze sztuką kulinarną.Prosto i smacznie, tak jak być powinno.Bardzo mnie się podoba, tak trzymaj. Pozdrawiam niezmiernie smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 21.02.2016 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Obiecane zdjecia stekow. Stek z grila z pieczonymi szparagami. [ATTACH=CONFIG]347446[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]347447[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]347448[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]347449[/ATTACH]Ślinka leci. Przyznacie, że jak się podobne zdjęcia ogląda to nachodzi ochota, by samemu spróbować. Steki skąd, że zapytam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 21.02.2016 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Valencjo - smakowicie wszystko wygląda. Aż chciałoby się spróbować. I zapytam przy okazji retorycznie - można? Można. Bo nie rewolucji potrzeba, żeby chciało się chcieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.02.2016 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Jeśli ktoś "normalnie" czuje się zbyt słaby by konkurować z najlepszymi a ambicje ma by pchać się na świecznik to wymyśla rewolucje. Ot, cała tajemnica. Tylko że nie wszystkie rewolucje kończą się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 21.02.2016 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Valencjo, witamy w klubie normalnych ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 21.02.2016 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Valencjo, witamy w klubie normalnych ludzi. Powiedział bym raczej, "Witamy w krainie smacznego jedzenia" ... proste, bez udziwnień, zgodnie ze sztuką i prawidłowym lączeniem smaków (łącznie z umami) Pozdrawiam niezmiernie smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 06.03.2016 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 u mnie jeszcze zima (kalendarzowa) ... dziś więc będzie "mało rewolucyjny" ... baranek http://www.chefpaul.net/FB/DSC03772s.jpg cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 06.03.2016 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Zapowiada się apetycznie, piękny kawałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 07.03.2016 00:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 ... baranka cd Marynata: oliva, czosnek, tymianek, rozmaryn, pieprz i sól ... dwie godziny przed pieczeniem, wyjąć z lodówki, by doszedł do temp. pokojowej (około 20*C) http://www.chefpaul.net/FB/DSC03782s.jpg Pierwsza faza pieczenia: piekarnik 220*C (zawsze tłustą częścią u góry -10 minut) Druga faza pieczenia: obniżamy temperaturę do 150*C (15 minut) ... temperatura wewnętrzna mięsa, powinna wynosić 57*C dla medium Po upieczeniu, mięso musi "odpocząć" miniumum 10 minut (przykryte folią aluminiową) Voila http://www.chefpaul.net/FB/DSC03786s.jpg Smakowicie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 07.03.2016 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Wygląda "pysznie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 07.03.2016 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Wygląda "pysznie" Jak wygląda, tak smakuje. Tak, zupełnie bez powodu, przypomniała mi (mi, bo było blisko) się stara mądrość Narodu Wybranego: "można jeść tort z przyjaciółmi, albo goowno w samotności" Ps. na ten "tort" - piszę się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 07.03.2016 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Bardzo szlachetny przysmak, ślinka cieknie... Pychota palce lizać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valencja 10.03.2016 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Bardzo Wszystkim dziekuje za mile komentarze. Troche mnie nie bylo, choroba i rehabilitacja mojej buldozki i duzo nerwow. Ale juz nadrabiam wszystkie zaleglosci kulinarne. Jak zwykle Chef i Ada nie zawodza kulinarnie . Piekne i estetyczne zdjecia. Zawsze jak sie oglada takie jedzenie , to zacheca do tworzenia takich potraw i az czuc zapach tych potraw ze zdjec:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 10.03.2016 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 Valencjo, dobrze, że już wszystko w porządku z psiną. Dobrze, że jesteś Prawda, że miło zaglądać do wątków, gdzie profesjonalizm gotujących i piękne zdjęcia zachęcają do eksperymentowania? Ja w każdym razie lubię podglądać Adę i Chefa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.11.2018 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 da_marcin[/b];7096134]Bardzo szlachetny przysmak, ślinka cieknie... Pychota palce lizać! Odpowiem choć minęło już kilka ładnych lat.Może tu zaznam spokoju kulinarnego przy koneksji (choć nie znam jej poczynań) i wkleję spokojnie swe potrawy. Pamiętaj Elfir ,że obiektywizm i stronniczość powinny grac jak nie wiem co..Tylko tyle.Popatrz proszę....Jak na zimowe rewolucje przystało w spokoju coś upitrasiłem prosiłby się tu alkohol ale po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.