Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zimowe Rewolucje czyli???

Recommended Posts

Świetnie sobie radzisz, Valencjo.

Dobór dodatków, doskonale współgra smakami (żadnych rewolucji tutaj nie potrzeba) zgodnie ze sztuką kulinarną.

Prosto i smacznie, tak jak być powinno.

Bardzo mnie się podoba, tak trzymaj.

Pozdrawiam niezmiernie smakowicie

• Odpowiedzi 314
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Obiecane zdjecia stekow. Stek z grila z pieczonymi szparagami.

[ATTACH=CONFIG]347446[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]347447[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]347448[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]347449[/ATTACH]

Ślinka leci. Przyznacie, że jak się podobne zdjęcia ogląda to nachodzi ochota, by samemu spróbować. Steki skąd, że zapytam?

Valencjo - smakowicie wszystko wygląda. Aż chciałoby się spróbować.

I zapytam przy okazji retorycznie - można? Można. Bo nie rewolucji potrzeba, żeby chciało się chcieć. :)

Jeśli ktoś "normalnie" czuje się zbyt słaby by konkurować z najlepszymi a ambicje ma by pchać się na świecznik to wymyśla rewolucje. Ot, cała tajemnica.

Tylko że nie wszystkie rewolucje kończą się dobrze.

Valencjo, witamy w klubie normalnych ludzi.

Powiedział bym raczej, "Witamy w krainie smacznego jedzenia" ... proste, bez udziwnień, zgodnie ze sztuką i prawidłowym lączeniem smaków (łącznie z umami) :)

Pozdrawiam niezmiernie smakowicie

• 2 weeks później...

... baranka cd :)

Marynata: oliva, czosnek, tymianek, rozmaryn, pieprz i sól

... dwie godziny przed pieczeniem, wyjąć z lodówki, by doszedł do temp. pokojowej (około 20*C)

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03782s.jpg

Pierwsza faza pieczenia: piekarnik 220*C (zawsze tłustą częścią u góry -10 minut)

Druga faza pieczenia: obniżamy temperaturę do 150*C (15 minut) ... temperatura wewnętrzna mięsa, powinna wynosić 57*C dla medium

Po upieczeniu, mięso musi "odpocząć" miniumum 10 minut (przykryte folią aluminiową)

Voila :)

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03786s.jpg

Smakowicie pozdrawiam

Wygląda "pysznie" :)

Jak wygląda, tak smakuje.

Tak, zupełnie bez powodu, przypomniała mi (mi, bo było blisko) się stara mądrość Narodu Wybranego:

"można jeść tort z przyjaciółmi, albo goowno w samotności"

Ps. na ten "tort" - piszę się.

Bardzo Wszystkim dziekuje za mile komentarze. Troche mnie nie bylo, choroba i rehabilitacja mojej buldozki i duzo nerwow. Ale juz nadrabiam wszystkie zaleglosci kulinarne. Jak zwykle Chef i Ada nie zawodza kulinarnie . Piekne i estetyczne zdjecia. Zawsze jak sie oglada takie jedzenie , to zacheca do tworzenia takich potraw i az czuc zapach tych potraw ze zdjec:).

Valencjo, dobrze, że już wszystko w porządku z psiną. Dobrze, że jesteś :) Prawda, że miło zaglądać do wątków, gdzie profesjonalizm gotujących i piękne zdjęcia zachęcają do eksperymentowania? Ja w każdym razie lubię podglądać Adę i Chefa :)

• 2 years później...
da_marcin[/b];7096134]Bardzo szlachetny przysmak, ślinka cieknie... Pychota palce lizać!

Odpowiem choć minęło już kilka ładnych lat.Może tu zaznam spokoju kulinarnego przy koneksji (choć nie znam jej poczynań) i wkleję spokojnie swe potrawy.

Pamiętaj Elfir ,że obiektywizm i stronniczość powinny grac jak nie wiem co.:hug:.Tylko tyle.Popatrz proszę....Jak na zimowe rewolucje przystało w spokoju coś upitrasiłem

eb11f2ea7a1a4071.jpg

6825a581033b109c.jpg

958382cdc4493d6b.jpg

a17425e57f13ec8a.jpg

449ce5851855801b.jpg

prosiłby się tu alkohol ale po co.

eee7bf8a5b1654e1.jpg