Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zimowe Rewolucje czyli???


Recommended Posts

Świetnie sobie radzisz, Valencjo.

Dobór dodatków, doskonale współgra smakami (żadnych rewolucji tutaj nie potrzeba) zgodnie ze sztuką kulinarną.

Prosto i smacznie, tak jak być powinno.

Bardzo mnie się podoba, tak trzymaj.

 

Pozdrawiam niezmiernie smakowicie

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 314
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Obiecane zdjecia stekow. Stek z grila z pieczonymi szparagami.

[ATTACH=CONFIG]347446[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]347447[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]347448[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]347449[/ATTACH]

Ślinka leci. Przyznacie, że jak się podobne zdjęcia ogląda to nachodzi ochota, by samemu spróbować. Steki skąd, że zapytam?
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Valencjo - smakowicie wszystko wygląda. Aż chciałoby się spróbować.

 

I zapytam przy okazji retorycznie - można? Można. Bo nie rewolucji potrzeba, żeby chciało się chcieć. :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli ktoś "normalnie" czuje się zbyt słaby by konkurować z najlepszymi a ambicje ma by pchać się na świecznik to wymyśla rewolucje. Ot, cała tajemnica.

Tylko że nie wszystkie rewolucje kończą się dobrze.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Valencjo, witamy w klubie normalnych ludzi.

Powiedział bym raczej, "Witamy w krainie smacznego jedzenia" ... proste, bez udziwnień, zgodnie ze sztuką i prawidłowym lączeniem smaków (łącznie z umami) :)

 

Pozdrawiam niezmiernie smakowicie

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...

... baranka cd :)

Marynata: oliva, czosnek, tymianek, rozmaryn, pieprz i sól

... dwie godziny przed pieczeniem, wyjąć z lodówki, by doszedł do temp. pokojowej (około 20*C)

 

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03782s.jpg

 

Pierwsza faza pieczenia: piekarnik 220*C (zawsze tłustą częścią u góry -10 minut)

Druga faza pieczenia: obniżamy temperaturę do 150*C (15 minut) ... temperatura wewnętrzna mięsa, powinna wynosić 57*C dla medium

Po upieczeniu, mięso musi "odpocząć" miniumum 10 minut (przykryte folią aluminiową)

 

Voila :)

 

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03786s.jpg

 

Smakowicie pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wygląda "pysznie" :)

 

Jak wygląda, tak smakuje.

 

Tak, zupełnie bez powodu, przypomniała mi (mi, bo było blisko) się stara mądrość Narodu Wybranego:

 

"można jeść tort z przyjaciółmi, albo goowno w samotności"

 

Ps. na ten "tort" - piszę się.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bardzo Wszystkim dziekuje za mile komentarze. Troche mnie nie bylo, choroba i rehabilitacja mojej buldozki i duzo nerwow. Ale juz nadrabiam wszystkie zaleglosci kulinarne. Jak zwykle Chef i Ada nie zawodza kulinarnie . Piekne i estetyczne zdjecia. Zawsze jak sie oglada takie jedzenie , to zacheca do tworzenia takich potraw i az czuc zapach tych potraw ze zdjec:).
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Valencjo, dobrze, że już wszystko w porządku z psiną. Dobrze, że jesteś :) Prawda, że miło zaglądać do wątków, gdzie profesjonalizm gotujących i piękne zdjęcia zachęcają do eksperymentowania? Ja w każdym razie lubię podglądać Adę i Chefa :)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 years później...
da_marcin[/b];7096134]Bardzo szlachetny przysmak, ślinka cieknie... Pychota palce lizać!

 

Odpowiem choć minęło już kilka ładnych lat.Może tu zaznam spokoju kulinarnego przy koneksji (choć nie znam jej poczynań) i wkleję spokojnie swe potrawy.

Pamiętaj Elfir ,że obiektywizm i stronniczość powinny grac jak nie wiem co.:hug:.Tylko tyle.Popatrz proszę....Jak na zimowe rewolucje przystało w spokoju coś upitrasiłem

 

eb11f2ea7a1a4071.jpg

 

6825a581033b109c.jpg

 

958382cdc4493d6b.jpg

 

a17425e57f13ec8a.jpg

 

449ce5851855801b.jpg

 

prosiłby się tu alkohol ale po co.

 

eee7bf8a5b1654e1.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...