Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zimowe Rewolucje czyli???


Recommended Posts

Mielony Saint Agur z chrzanem i trybulką.

 

Część sera takiego jak na obrazku, 2 łyżki tartego chrzanu ,trybula ogrodowa spora nać, wędzony łosoś norweski plastry.

wkładamy do termomixu w/w składniki i miksujemy czas 2 min obr. poz . interwał.Smarujemy łososia powstała mieloną pastą i zawijamy związując dowolnie.Zapewniając ten nie jest do końca kremowy.http://armazemseuluiz.com.br/image/cache/catalog/Laticinios/Queijos/Queijo%20Saint%20Agur%20Blue%20Cheese-540x540.png

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 314
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W Szczepana kilka ujęć

 

http://images78.fotosik.pl/184/3bfabcfce2e2a64d.jpg

 

półmisek swojskich własnych wędlin.

 

http://images78.fotosik.pl/184/f361902e5fa7da98.jpg

 

Talerzyk do śniadanka z ciastem makowiec z bakaliami , cherry z bitą śmietaną , sernik królewski, croissant z morelą.wypiek własny.

 

http://images76.fotosik.pl/185/105ad0c17bb2fe00.jpg

 

i latte macchiato ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

... Zapewniając ten nie jest do końca kremowy.http://armazemseuluiz.com.br/image/cache/catalog/Laticinios/Queijos/Queijo%20Saint%20Agur%20Blue%20Cheese-540x540.png

Każdy Saint Agur, jest kremowy (i ten powyżej, jak również ten z poprzedniego "wyszukanego w necie obrazka") :)

Ser ten, jest łatwo dostępny w Polsce i stosunkowo niedrogi, ... lepiej go kupić i skosztować, miast snuć farmazony, na podstawie fotek :) ;) ... "mielić" wirtualnie, można nawet z kapustą :D

 

Swojska "własna" kiełbasa :rotfl:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie zrozumiał ten od farmazonów.Wigilia była u córki to i nie miałem jak wkleić innej fotki .Ona za moją prośbą zrobiła farsz do łososia wędzonego.Starzeje się ten co Polaka udaje.Szkoda ,że w Święta dwaj staruszkowie zapominają co tak naprawdę za sobą niosą .U nich to ty tylko jad.Przykre ale i do tego widać czas przywyknąć.:(:(:(:(:(.

 

Święty Agur ... jeden z najlepszych, francuskich serów pleśniowych

Ser ten, jest łatwo dostępny w Polsce i stosunkowo niedrogi,

 

http://images75.fotosik.pl/185/4168fb53293d303b.jpg

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak to prawda, że ser ten jest łatwo dostępny w Polsce i stosunkowo niedrogi. Praktycznie wszystko można kupić, a cenny są niższe z roku na rok. Na te święta kupiłam 5kg krewetek , 4 kg homara i kraba, 5 takich półmisków.

http://s10.postimg.org/o5jasymd5/swiateczna_mrozonka1.jpg

http://s9.postimg.org/n4u7zarm7/swiateczna_mrozonka2.jpg

 

Mrożonki, wystarczy 20 minut i gotowe do podania.

Edytowane przez ada_marcin
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie zrozumiał ten od farmazonów.Wigilia była u córki to i nie miałem jak wkleić innej fotki .Ona za moją prośbą zrobiła farsz do łososia wędzonego.Starzeje się ten co Polaka udaje.Szkoda ,że w Święta dwaj staruszkowie zapominają co tak naprawdę za sobą niosą .U nich to ty tylko jad.Przykre ale i do tego widać czas przywyknąć.:(:(:(:(:(.

 

Święty Agur ... jeden z najlepszych, francuskich serów pleśniowych,

 

Ser ten, jest łatwo dostępny w Polsce i stosunkowo niedrogi,

 

...

"Rewolucyjny Miszczu" :) nie musisz tłumaczyć "co, gdzie, z kim i dlaczego" :)

Ponadto, (w przeciwieństwie do ciebie), niczego, ani nikogo, nie muszę udawać :)

Chciałbyś komuś imponować, "wschodząca gwiazdo rewolucyjnej kuchni" ;) rób to naprawdę :) ... polskie produkty i potrawy z polskich ksążek kucharskich, są smaczne i godne polecenia. Nie fantazjuj na temat produktów, o których nie masz "bladego pojęcia" i nigdy ich nawet nie widziałeś.

Opowiadania o "własnych" wyrobach masarskich, zachowaj dla swojej nowo narodzonej wnuczki (chcesz "zabłysnąć" ? zrób, ... wbrew pozorom, nie jest to taka trudna sztuka) "obrazki" które wklejasz, mówią więcej, niż chciałbyś powiedzieć :)

 

Twój "kulinarny bełkot", może już prowadzić do rozwolnienia ... nie wspominając o tym, że ktoś odwarzył by się skonsumować potrawy wg tych "rewolucyjnych receptur, w twym wykonaniu.

"Zejdź na ziemię" ... naucz się najpierw gotować, zgodnie ze sztuką kulinarną i może dopiero wtedy, zainspirowany jakimiś potrawami, twórz własne wariacje ... być może wtedy, znajdziesz uznanie.

 

Jeżeli lubisz, to możesz sobie "mielić", biały kawior z dorodnymi truflami :) (twoja sprawa) ... nie wypisuj jednak bajek, ponieważ swymi opowieściami, robisz z siebie "totalnego, kulinarnego imbecyla" :)

 

ps - czy wg ciebie, jeżeli cokolwiek jest w miarę dostępne i stosunkowo niedrogie, dyskwalifikuje to jako rzecz dobrą i godną polecenia ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

...

 

http://s9.postimg.org/n4u7zarm7/swiateczna_mrozonka2.jpg

 

"stone crab claws" bardzo lubi Ciemiężycielka :) ... jest akurat sezon i można kupić świeże

Widzę Ado, że miałaś sporo świątecznych Gości :)

 

... no i jak zwykle, mistrzostwo w przygotowaniu i podaniu

 

Ze świątecznymi pozdrowieniami, pełnymi uznania, pozostaję

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam Polaków w mych zimowych rewolucjach

 

http://images76.fotosik.pl/188/c220e96fddbbf676.jpg

polski hamburger

http://images77.fotosik.pl/188/542e76545051877b.jpg

 

http://images77.fotosik.pl/188/564ac8a9948d1735.jpg

schabowy polski po lubelsku

 

http://images75.fotosik.pl/188/af5bc8bc688eb76e.jpg

polskie - regionalne placki ziemniaczane ze śmietaną

http://images77.fotosik.pl/188/6a435bf83c9f8c4b.jpg

w tle barszcz czerwony z kołdunami po polsku

http://images77.fotosik.pl/188/4d00ebc561487a32.jpg

zestaw polskich surówek z baru sałatkowego w kompozycji własnej

http://images77.fotosik.pl/188/a4a8f0120aba2c35.jpg

polski akcent na cegielnię w innej odsłonie.Polecam fajne żarełko takie nie kombinowane z Polski Rodem.;););):):wiggle:

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

...polski hamburger

http://images77.fotosik.pl/188/542e76545051877b.jpg

 

http://images77.fotosik.pl/188/564ac8a9948d1735.jpg

schabowy polski po lubelsku

"Polski hamburger" :D:D:D Co za imponujące potrawy, nie mogę się doczekać dalszego ciągu. Ada o ostrygach a ten o "polskim hamburgerze". To dopiero!
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

"Polski hamburger" :D:D:D Co za imponujące potrawy, nie mogę się doczekać dalszego ciągu. Ada o ostrygach a ten o "polskim hamburgerze". To dopiero!

 

Refleksja ????

 

Podczytuję sobie kulinaria i jakoś tak jest, że w zasadzie od każdego piszącego coś odgapiam, inspiruję się, znajduję nieznane mi (mi, bo blisko mam) techniki.

W zasadzie - bo nijak, nie znajdowałem tego u NS.

Chociaż jest wyjątek - inspiruje do tego aby czegoś tak nie robić - co też jest jakąś wartością

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Refleksja w moich zimowych rewolucjach...................... polski hamburger nie tuczy .To tak jak ze stekiem florydzkim po którym spada popęd.:p

..Jak już mówiłem... a jeśli nie, to powtórzę jeszcze raz: wbrew pozorom hamburger pochodzi z Niemiec. To tu podczas wojny wymyślono sposób na utuczenie Amerykanów walczących po drugiej stronie frontu i tym samym zwycięstwo nad nimi................
;) Edytowane przez niktspecjalny
moje zimowe rewolucje
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...