niktspecjalny 26.12.2015 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Mielony Saint Agur z chrzanem i trybulką. Część sera takiego jak na obrazku, 2 łyżki tartego chrzanu ,trybula ogrodowa spora nać, wędzony łosoś norweski plastry.wkładamy do termomixu w/w składniki i miksujemy czas 2 min obr. poz . interwał.Smarujemy łososia powstała mieloną pastą i zawijamy związując dowolnie.Zapewniając ten nie jest do końca kremowy.http://armazemseuluiz.com.br/image/cache/catalog/Laticinios/Queijos/Queijo%20Saint%20Agur%20Blue%20Cheese-540x540.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.12.2015 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 W Szczepana kilka ujęć http://images78.fotosik.pl/184/3bfabcfce2e2a64d.jpg półmisek swojskich własnych wędlin. http://images78.fotosik.pl/184/f361902e5fa7da98.jpg Talerzyk do śniadanka z ciastem makowiec z bakaliami , cherry z bitą śmietaną , sernik królewski, croissant z morelą.wypiek własny. http://images76.fotosik.pl/185/105ad0c17bb2fe00.jpg i latte macchiato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.12.2015 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 ... Zapewniając ten nie jest do końca kremowy.http://armazemseuluiz.com.br/image/cache/catalog/Laticinios/Queijos/Queijo%20Saint%20Agur%20Blue%20Cheese-540x540.png Każdy Saint Agur, jest kremowy (i ten powyżej, jak również ten z poprzedniego "wyszukanego w necie obrazka") Ser ten, jest łatwo dostępny w Polsce i stosunkowo niedrogi, ... lepiej go kupić i skosztować, miast snuć farmazony, na podstawie fotek ... "mielić" wirtualnie, można nawet z kapustą Swojska "własna" kiełbasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.12.2015 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 (edytowane) Nie zrozumiał ten od farmazonów.Wigilia była u córki to i nie miałem jak wkleić innej fotki .Ona za moją prośbą zrobiła farsz do łososia wędzonego.Starzeje się ten co Polaka udaje.Szkoda ,że w Święta dwaj staruszkowie zapominają co tak naprawdę za sobą niosą .U nich to ty tylko jad.Przykre ale i do tego widać czas przywyknąć.:(:(. Święty Agur ... jeden z najlepszych, francuskich serów pleśniowych Ser ten, jest łatwo dostępny w Polsce i stosunkowo niedrogi, http://images75.fotosik.pl/185/4168fb53293d303b.jpg Edytowane 26 Grudnia 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 26.12.2015 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 (edytowane) Tak to prawda, że ser ten jest łatwo dostępny w Polsce i stosunkowo niedrogi. Praktycznie wszystko można kupić, a cenny są niższe z roku na rok. Na te święta kupiłam 5kg krewetek , 4 kg homara i kraba, 5 takich półmisków.http://s10.postimg.org/o5jasymd5/swiateczna_mrozonka1.jpghttp://s9.postimg.org/n4u7zarm7/swiateczna_mrozonka2.jpg Mrożonki, wystarczy 20 minut i gotowe do podania. Edytowane 26 Grudnia 2015 przez ada_marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 26.12.2015 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 (edytowane) Polecam również pieczone ostrygi. Likier Pernod, śmietana, parmesane, szpinak, cebula, bułka tarta, czosnek z olejem, natka i sólW tym roku kupiłam 48 sztuk. Edytowane 26 Grudnia 2015 przez ada_marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 26.12.2015 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Będą gotowe za 10 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 26.12.2015 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 (edytowane) Na 48 ostryg potrzebujemy 4-5 talerzy i około 4 kg soli himalajskiej. http://s21.postimg.org/z0tv7b7cn/ostrygi1.jpg Edytowane 26 Grudnia 2015 przez ada_marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 26.12.2015 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 http://s3.postimg.org/dc3x46bdf/ostrygi3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 26.12.2015 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Niebo w ustach! Goście są zachwyceni, ja również. http://s21.postimg.org/6207t9bsn/ostrygi5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 26.12.2015 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 http://s3.postimg.org/dc3x46bdf/ostrygi3.jpgEch... Gdzieś ty się tego wszystkiego nauczyła? Dobijesz NSa. On tu z jakimiś marchewkami wyjeżdża, plus resztki na talerzu a tu takie cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 26.12.2015 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Ech... Gdzieś ty się tego wszystkiego nauczyła? Dobijesz NSa. On tu z jakimiś marchewkami wyjeżdża, plus resztki na talerzu a tu takie cuda. Nie u dziada enka... ps gratulacje dla dziada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.12.2015 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Nie zrozumiał ten od farmazonów.Wigilia była u córki to i nie miałem jak wkleić innej fotki .Ona za moją prośbą zrobiła farsz do łososia wędzonego.Starzeje się ten co Polaka udaje.Szkoda ,że w Święta dwaj staruszkowie zapominają co tak naprawdę za sobą niosą .U nich to ty tylko jad.Przykre ale i do tego widać czas przywyknąć.:(:(. Święty Agur ... jeden z najlepszych, francuskich serów pleśniowych, Ser ten, jest łatwo dostępny w Polsce i stosunkowo niedrogi, ... "Rewolucyjny Miszczu" nie musisz tłumaczyć "co, gdzie, z kim i dlaczego" Ponadto, (w przeciwieństwie do ciebie), niczego, ani nikogo, nie muszę udawać Chciałbyś komuś imponować, "wschodząca gwiazdo rewolucyjnej kuchni" rób to naprawdę ... polskie produkty i potrawy z polskich ksążek kucharskich, są smaczne i godne polecenia. Nie fantazjuj na temat produktów, o których nie masz "bladego pojęcia" i nigdy ich nawet nie widziałeś. Opowiadania o "własnych" wyrobach masarskich, zachowaj dla swojej nowo narodzonej wnuczki (chcesz "zabłysnąć" ? zrób, ... wbrew pozorom, nie jest to taka trudna sztuka) "obrazki" które wklejasz, mówią więcej, niż chciałbyś powiedzieć Twój "kulinarny bełkot", może już prowadzić do rozwolnienia ... nie wspominając o tym, że ktoś odwarzył by się skonsumować potrawy wg tych "rewolucyjnych receptur, w twym wykonaniu. "Zejdź na ziemię" ... naucz się najpierw gotować, zgodnie ze sztuką kulinarną i może dopiero wtedy, zainspirowany jakimiś potrawami, twórz własne wariacje ... być może wtedy, znajdziesz uznanie. Jeżeli lubisz, to możesz sobie "mielić", biały kawior z dorodnymi truflami (twoja sprawa) ... nie wypisuj jednak bajek, ponieważ swymi opowieściami, robisz z siebie "totalnego, kulinarnego imbecyla" ps - czy wg ciebie, jeżeli cokolwiek jest w miarę dostępne i stosunkowo niedrogie, dyskwalifikuje to jako rzecz dobrą i godną polecenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.12.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 ... http://s9.postimg.org/n4u7zarm7/swiateczna_mrozonka2.jpg "stone crab claws" bardzo lubi Ciemiężycielka ... jest akurat sezon i można kupić świeże Widzę Ado, że miałaś sporo świątecznych Gości ... no i jak zwykle, mistrzostwo w przygotowaniu i podaniu Ze świątecznymi pozdrowieniami, pełnymi uznania, pozostaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 27.12.2015 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Dziękuję Pawle. I po świętach... a na koniec coś dla smakoszy. http://s1.postimg.org/qf345pean/ostrygi_i_wodka_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 27.12.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Rockefeller zjadam ze smakiem ... jednakowoż "na surowo", ze "zmrożonością", są najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.12.2015 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Witam Polaków w mych zimowych rewolucjach http://images76.fotosik.pl/188/c220e96fddbbf676.jpg polski hamburger http://images77.fotosik.pl/188/542e76545051877b.jpg http://images77.fotosik.pl/188/564ac8a9948d1735.jpg schabowy polski po lubelsku http://images75.fotosik.pl/188/af5bc8bc688eb76e.jpg polskie - regionalne placki ziemniaczane ze śmietaną http://images77.fotosik.pl/188/6a435bf83c9f8c4b.jpg w tle barszcz czerwony z kołdunami po polsku http://images77.fotosik.pl/188/4d00ebc561487a32.jpg zestaw polskich surówek z baru sałatkowego w kompozycji własnej http://images77.fotosik.pl/188/a4a8f0120aba2c35.jpg polski akcent na cegielnię w innej odsłonie.Polecam fajne żarełko takie nie kombinowane z Polski Rodem.;) Edytowane 28 Grudnia 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 28.12.2015 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 ...polski hamburger http://images77.fotosik.pl/188/542e76545051877b.jpg http://images77.fotosik.pl/188/564ac8a9948d1735.jpg schabowy polski po lubelsku"Polski hamburger" :D:D Co za imponujące potrawy, nie mogę się doczekać dalszego ciągu. Ada o ostrygach a ten o "polskim hamburgerze". To dopiero! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 28.12.2015 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 "Polski hamburger" :D:D Co za imponujące potrawy, nie mogę się doczekać dalszego ciągu. Ada o ostrygach a ten o "polskim hamburgerze". To dopiero! Refleksja ???? Podczytuję sobie kulinaria i jakoś tak jest, że w zasadzie od każdego piszącego coś odgapiam, inspiruję się, znajduję nieznane mi (mi, bo blisko mam) techniki. W zasadzie - bo nijak, nie znajdowałem tego u NS. Chociaż jest wyjątek - inspiruje do tego aby czegoś tak nie robić - co też jest jakąś wartością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.12.2015 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Refleksja w moich zimowych rewolucjach...................... polski hamburger nie tuczy .To tak jak ze stekiem florydzkim po którym spada popęd. ..Jak już mówiłem... a jeśli nie, to powtórzę jeszcze raz: wbrew pozorom hamburger pochodzi z Niemiec. To tu podczas wojny wymyślono sposób na utuczenie Amerykanów walczących po drugiej stronie frontu i tym samym zwycięstwo nad nimi................ Edytowane 28 Grudnia 2015 przez niktspecjalny moje zimowe rewolucje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.