Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zimowe Rewolucje czyli???


Recommended Posts

Chefie - to wszystko prawda, co o słoiku i IQ napisałeś, ale....brak reakcji to forma przyzwolenia, a mnie jakoś te "rzygowiny" niespecjalnie odpowiadają. Są po prostu obrzydliwe. ;)

Kochaniutka :) ... toż to czysty, żywy folklor :) ... proszę, nie odbieraj ludziom zabawy

 

ps - mnie to naprawdę nie obraża, z odpowiedziami "na rzygowiny" sobie poradzę, bez ingerencji Redakcji :) ...

... ponadto w "bulu", również bywa wesoło :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 314
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to kamień serca, Chefie :) To nic, że na odcisk :) Dobrej zabawy - tej jutrzejszej i ...dobrego kroku w ten nadchodzący 2016 rok. Wszystkim "rewolucjonistom", czytaczom i podglądaczom :)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No to kamień serca, Chefie :) To nic, że na odcisk :) Dobrej zabawy - tej jutrzejszej i ...dobrego kroku w ten nadchodzący 2016 rok. Wszystkim "rewolucjonistom", czytaczom i podglądaczom :)

Dzięki :)

... życzenia złożę jutro :) ... wraz z 10kg, świąteczną, pieczoną szynką :) (ehhhh ... te "nie polskie" tradycje) ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wybaczcie. Nie mam pojęcia co kieruje tym użytkownikiem że wrzuca takie posty. Szukam jakiegoś powodu który mógłby go chociaż trochę usprawiedliwiać i ochronić przed długotrwałym banem. Wy możecie uznawać to tylko za obrzydliwe, ale inni użytkownicy po prostu odsuną się od takiego forum :(
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A ja mam nadzieję, że w Nowym Roku dane nam wszystkim będzie bez NS-a dłużej niż tylko 7 dni się wewątkiem delektować :) Cena spokoju, smakowitych dań i pięknych zdjęć - warta tego.

 

Poza tym, to co nowego w Nowym Roku w garnkach i na stołach?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W Nowym Roku :) ... Rewolucja "pizza'owa" :)

 

Pizza sticks :) ... z sosem "marinara" z ostrym cheddar

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03584s.jpg

 

... nie calzone, ... nie pizza ... rewolucyjnie :)

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03597s.jpg

 

smakowite pozdrowienia grillowe :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ooo!! Te paluszki pizzowe baaardzo mnie się podobają :) Jakiś przepis może...:)

Nic prostszego :) ... przepis na ciasto znasz :)

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03560s.jpg

 

bazylia, oregano, czosnek, pieprz, majeranek, rozmaryn. ... skręcamy, by się ładnie trzymało ciasta

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03564s.jpg

 

piekarnik (270°C, 5 minut - ja zrobiłem na grillu, na bloku solnym)

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03574s.jpg

 

"marinara", (pomidory, cebula, czosnek,, sól, cukier, pieprz, oliva, czerwone wytrawne wino, bazylia, rozmaryn, oregano), starty cheddar

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03579s.jpg

 

 

Smacznego :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No, no! Bułki z frytkami. Tego nie znajdziesz nawet w Ameryce.

 

To są longery z kejfsa , a są tak smaczne ,że nie potrzeba Ameryki by ich skosztować.

 

http://images75.fotosik.pl/224/c9278c81759ecd2d.jpg

 

Jest szynka konserwowa krakusa , gorgonzola ,jajka zielononóżki ,masło i pieprz oraz plaster wędzonej goudy.

 

http://images76.fotosik.pl/224/48b1d43052f12302.jpg

 

http://images77.fotosik.pl/224/967b2569984780d1.jpg

 

http://images75.fotosik.pl/224/a08be03034a452b6.jpg

 

Pamiętaj gorgonzola do jajek na sam koniec by się powoli wtopiła w całość.Jajka na goudę i zaginamy rożek.Smacznego.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam.

 

Miałem około 40 dkg mięsa z królika i prawie 60 dkg łopatki.Zmieliłem na grubych oczkach.Dodałem 3 jajka ,czosnek ,sól himalajską,pieprz, kumin przetarty w moździerzu, tymianek ,podlałem zimnym bulionem .Wyrobiłem i włożyłem na wędlinę dojrzewającą do żaroodpornego naczynia.Zakryłem z góry także dojrzewającą polędwica bo mi szkoda jej było położyłem liski tymianku (nie przemarzł mi jeszcze) , a mięso mielone i tak z łopatki miało tłuszcz.

 

http://images78.fotosik.pl/226/4fc7333e61d6d4cb.jpg

 

http://images76.fotosik.pl/226/29ff5a8b38398125.jpg

 

Do piekarnika temp 180 stC ,czas 1h 20 min.

 

http://images78.fotosik.pl/226/528d28cc3c080fc3.jpg

 

Podałem z kopytkami z wody w sosie serowym-koperkowym i ogórkami w jogurcie z cukrówką.

 

http://images76.fotosik.pl/226/9b879abb6fcd1de5.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...