niktspecjalny 19.01.2016 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 (edytowane) Dalej pamiętnik pod tytułem "Jestem gość, bo rano zrobiłem śniadanie, teraz robię obiad a potem zrobię kolację." Zawartość można krótko streścić: "Mam sztućce, talerze, stół i krzesła, posiekam marchewkę, pory, ziemniaki al dente i będzie git" Kogo to wszystko obchodzi? Proszę się nie obrażać.Bez stołu , sztućców,krzeseł,ziemniaczków al dente siekanej marchewki,porów niestety nie da się zrobić i pokazać potrawy.Można np. na parapecie ale jeszcze nie próbowałem.Nie napinaj się tylko pokaż coś w tych moich Zimowych Rewolucjach na co zwrócę uwagę.Na razie płaczesz nad rozlanym mlekiem ,że nic nie potrafisz ugotować więc piszesz te niekulinarne swoje ideologie jaki to ja jestem nieudacznik.Oceń to jeśli potrafisz. http://images75.fotosik.pl/247/641577e89a8488c9.jpg http://images78.fotosik.pl/248/ac34157cbc344b15.jpg http://images77.fotosik.pl/248/163f8daa45ce5690.jpg Marynowana ,smażona i pieczona pierś z kaczki.To pod spodem to gruszka i jabłko. http://images78.fotosik.pl/248/53393d2aee1aa694.jpg ziemniaczki w kostkę ugotowane w mleku al dente podsmażone przed podaniem na maśle klarowanym. http://images76.fotosik.pl/248/904e8747b129e46b.jpg http://images75.fotosik.pl/247/331f8b3e16d66994.jpg Rumsztyki wołowe usmażone by potem je podpiec w piekarniku.Cebula na oleju z dodatkiem octu balsamicznego by była bardziej wyrazista. http://images78.fotosik.pl/248/cee5a67ef0e798d0.jpg Buraczki na maśle zapalone z szalotką i jabłkiem. http://images77.fotosik.pl/248/046534db246416f1.jpg proste danie barowe w nieco innej odsłonie i wykonaniu. http://images77.fotosik.pl/248/9e1027d3c0ec6195.jpg Pieczarki faszerowane ,prosty sposób.Pietruszka,szczypiorek,masło. http://images78.fotosik.pl/248/3f65feb7d52342b0.jpg Na patelni po usmażeniu pieczarek zielenina i biały ser z ziołami oraz 3 jaja na twardo.Farsz do pieczarek. http://images76.fotosik.pl/248/ec840faa19367853.jpg Do piekarnika przybrane wiejska kiełbaską. http://images76.fotosik.pl/248/5bb3dc8e36b79bda.jpg Jak widzisz nie pokazuję ci piekarnika by udowodnić ,że go mam pokazuje ci kolejny inny sposób na faszerowane pieczarki.Masz lepszy to pokaż.Chętnie nad będę deliberować. http://images78.fotosik.pl/248/4f9f866eafcb9c5b.jpg Zaproponowałem prostą surówkę.Sałata lodowa,papryka,kiszony ogórek,szklarniowy ogórek.Sos :kilka łyżek oleju,cukier,sok z połowy z limonki,pieprz,czosnek,łyżeczka musztardy francuskiej i vegeta. http://images77.fotosik.pl/248/f9983f6c4e0a9c4f.jpg http://images76.fotosik.pl/248/3fb96a78f29a2501.jpg Specjalnie dla ciebie byś nie zachrypł, jednego ziemniaka zrobiłem w mikrofali.Oblałem olejem posypałem vegetą,pieprzem i czosnkiem granulowanym.Jak widzisz zapiekł się dostatecznie i nie jest al dente.Prześmiewco zatrzymaj się bo źle to rokuje.Nie dyskutuje z tobą chcę ci pokazać czego jeszcze nie wiesz oprócz stek.To są proste smaczne dania,które ..jakby ci to powiedzieć , dedykowane są prostym nieskomplikowanym ludziskom , a bloga mam tylko ty do niego wstępu nigdy nie uświadczysz, chyba ,że coś zrozumiesz.Stopka linijka nr 2. Edytowane 19 Stycznia 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 19.01.2016 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Proszę się nie obrażać.Bez stołu , sztućców,krzeseł,ziemniaczków al dente siekanej marchewki,porów niestety nie da się zrobić i pokazać potrawy.Można np. na parapecie ale jeszcze nie próbowałem.Nie napinaj się tylko pokaż coś w tych moich Zimowych Rewolucjach na co zwrócę uwagę.Na razie płaczesz nad rozlanym mlekiem ,że nic nie potrafisz ugotować więc piszesz te niekulinarne swoje ideologie jaki to ja jestem nieudacznik.Oceń to jeśli potrafisz. .Co ty znowu pierniczysz? Daruj sobie te kilometrowe posty o niczym. Kogo obchodzi pieczony kurczak albo patelnia z "daniem barowym" czy ziemniaki na talerzu? Nie masz nic do pokazania to się nie prezentuj. Nie możesz się powstrzymać to sobie załóż bloga i tam zamieszczaj te swoje niewydarzone pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.01.2016 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Witam. Mam dzisiaj zrobić gołąbki bez zawijania w dwóch sosach czyli w dwóch odsłonach.Dla Pana z roszczeniowego.Danie pasujące do mojej Zimowej Rewolucji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.01.2016 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Witam. Permek poglądowe zdjęcia z pracy nad gołąbkami z cielęciny bez zawijania w kapustę li tylko z siekaną i przyprawami.Sekretem jest sos ,a właściwie sosy.Musisz uwierzyć ,że cielęcina i ,że gołąbki bez zawijania.Specjalnie dla ciebie ograniczam ilość wklejek foto.Jednak popatrz i się ucz.Na steku długo nie pociągniesz.Zacznij właśnie od zdrowego jedzonka ,które ci pokażę. http://images78.fotosik.pl/250/d3544487198a1fa1.jpg Mięso wymieszane z siekaną kapustą włoską.Smażona cebula w kostkę czyli dwójka (jeśli wiesz co to są stopnie smażenia). Dwa jajka do tej ilości .60 dkg cielęciny mielonej , ryż al dente. http://images78.fotosik.pl/250/6161348aca0d8068.jpg Jak zapewne zauważysz rosół delikatny tylko na skrzydełkach plus warzywa. http://images76.fotosik.pl/250/4645271e79a02605.jpg Synio stwierdził ,że będą zbyt suche.Zobaczymy. http://images76.fotosik.pl/250/66f6c3d89337903a.jpg Jesteś takim znawcą sztuki kulinarnej i zawsze mnie upominasz , więc wybacz gorszemu .Blenderem potraktowane świeże pomidory.Śmietana czekają na rosołek.Zaleją rosołem gołąbki , a potem dopiero sos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.01.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Witam. http://images76.fotosik.pl/252/0d8157346261a1a3.jpg http://images75.fotosik.pl/251/9e19fd049f9f3ded.jpg smacznego permek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 20.01.2016 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 Dobry wieczór z tego co pamiętam, to w chińskim barze też się robi cielęcinę z kurczaka - z kutaka właściwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 20.01.2016 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2016 a bloga mam tylko ty do niego wstępu nigdy nie uświadczysz, chyba ,że coś zrozumiesz. Zapewne chodzi o o ten. http://niepoprawni.pl/blogi/nikt-specjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.01.2016 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 (edytowane) Witam.Zainspirowany w/w wpisem zrobię może jakąś chińszczyznę.Może nie z kutakiem -kurczakiem ale z łeptowiną - wieprzowiną ,makaronem i grzybkami mun.Pamiętam ostaniu przeglądając menu.Kotlet schabowy z piersi kurczaka ,opiekane ziemniaki i surówka z rzodkiewki. http://niepoprawni.pl/ludzie/green-gaz-blog Edytowane 21 Stycznia 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 21.01.2016 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 @NS Rozczaruję. Blog nie jest mi potrzebny. Nie jestem narcyzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.01.2016 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Witam. Mam jakieś tam składniki na chińszczyznę.Dla zakompleksionych innych od narcyzmu zrobię łeptowinę i indyka 5 smaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.01.2016 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Witam. Chińszczyzna.http://images76.fotosik.pl/253/ae29ca0468cddb17.jpghttp://images77.fotosik.pl/253/2ce65c69ed672630.jpghttp://images75.fotosik.pl/253/c05c1aa6d9059bab.jpghttp://images75.fotosik.pl/253/bb6f57a7cf65f0be.jpghttp://images76.fotosik.pl/253/a01fdebc3e79b09e.jpghttp://images78.fotosik.pl/253/a2901b4b8408c9b4.jpghttp://images78.fotosik.pl/253/c27a1177c89db610.jpgRozbiór mięsa,marynowanie,grzyby mun moczenie ,smażenie w woku mięsa ,potem warzyw,gotowanie ryżu,danie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 23.01.2016 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Pizza ... pizza ... rewolucyjna http://www.chefpaul.net/FB/DSC03650s.jpg ... z "frankfurterkiem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 23.01.2016 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Chefie - ratujesz ten wątek Miło popatrzeć , a i wypróbować też by się chciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.01.2016 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 (edytowane) MODEROWANO. Prywatne "wycieczki" są w tym poście całkowicie zbędne. http://images75.fotosik.pl/263/3d6e9988a006d939.jpghttp://images75.fotosik.pl/263/e0840dc1725ea778.jpghttp://images76.fotosik.pl/263/4ff28afdd2c0faf1.jpghttp://images75.fotosik.pl/263/6be1f2de655c65c5.jpghttp://images76.fotosik.pl/263/ec1f313ff848effc.jpghttp://images76.fotosik.pl/263/849e01dcbca62b5a.jpg Cielęcina w sosie własnym i galaretki z bita śmietana i truskawkami.Domowy barszcz ukraiński z wkładką.Martini z mrożoną truskawka i pomarańczą.Ogórek małosolny ,gruntowy wczoraj nastawiony.Pycha przem pani. Edytowane 24 Stycznia 2016 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 24.01.2016 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Pizza ... pizza ... rewolucyjna http://www.chefpaul.net/FB/DSC03650s.jpg ... z "frankfurterkiem" Ciekawe to. Możesz coś bliżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 25.01.2016 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Ciekawe to. Możesz coś bliżej? Też poproszę Chefie, jeśli można A przy okazji - jak ze śniegiem u Was? Nie zasypało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.01.2016 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Ostatnio, z ciasta na pizzę, piekę "różności" ... zawsze pamiętajmy by ciasto nam dobrze wyrosło http://www.chefpaul.net/FB/DSC03635s.jpg Kiełbaski marynujemy przez kilka godzin w jakimś pomidorowym sosie (lubię "marinara"), owijamy paskami ciasta i podpiekamy około 10 minut (temp. piekarnika 250°C), wyjmujemy z pieca i smarujemy pozostałym sosem, sos przykrywamy mozzarella, posypujemy ulubionymi, suszonymi ziołami, (używam bazylię, suszony szczypior czosnkowy i paprykę chili), pieczemy aż ser się całkowicie rozpuści Smacznego ps - na środkowej Florydzie, śnieg oglądamy tylko w tv (i tak już lepiej niech pozostanie ) ... choć przez dwa ostatnie dni, zimno było okrutnie (+1°C o porankach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 25.01.2016 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 ...ps - na środkowej Florydzie, śnieg oglądamy tylko w tv (i tak już lepiej niech pozostanie ) ... choć przez dwa ostatnie dni, zimno było okrutnie (+1°C o porankach) Jak wy to wytrzymujecie? Krótkie gatki, kabriolet i + 1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 25.01.2016 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 ps - na środkowej Florydzie, śnieg oglądamy tylko w tv (i tak już lepiej niech pozostanie ) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.01.2016 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 (edytowane) to chyba na granicy z Georgia Krótkie gacie i kabriolety przy tej pogodzie to niechybnie turyści z północy ... my w futrach (niczym ludzie KOD) Edytowane 25 Stycznia 2016 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.