Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zimowe Rewolucje czyli???


Recommended Posts

Dalej pamiętnik pod tytułem "Jestem gość, bo rano zrobiłem śniadanie, teraz robię obiad a potem zrobię kolację." Zawartość można krótko streścić: "Mam sztućce, talerze, stół i krzesła, posiekam marchewkę, pory, ziemniaki al dente i będzie git" Kogo to wszystko obchodzi?

 

Proszę się nie obrażać.Bez stołu , sztućców,krzeseł,ziemniaczków al dente siekanej marchewki,porów niestety nie da się zrobić i pokazać potrawy.Można np. na parapecie ale jeszcze nie próbowałem.Nie napinaj się tylko pokaż coś w tych moich Zimowych Rewolucjach na co zwrócę uwagę.Na razie płaczesz nad rozlanym mlekiem ,że nic nie potrafisz ugotować więc piszesz te niekulinarne swoje ideologie jaki to ja jestem nieudacznik.Oceń to jeśli potrafisz.

 

http://images75.fotosik.pl/247/641577e89a8488c9.jpg

 

http://images78.fotosik.pl/248/ac34157cbc344b15.jpg

 

http://images77.fotosik.pl/248/163f8daa45ce5690.jpg

 

Marynowana ,smażona i pieczona pierś z kaczki.To pod spodem to gruszka i jabłko.

 

http://images78.fotosik.pl/248/53393d2aee1aa694.jpg

 

ziemniaczki w kostkę ugotowane w mleku al dente podsmażone przed podaniem na maśle klarowanym.

 

http://images76.fotosik.pl/248/904e8747b129e46b.jpg

 

http://images75.fotosik.pl/247/331f8b3e16d66994.jpg

 

Rumsztyki wołowe usmażone by potem je podpiec w piekarniku.Cebula na oleju z dodatkiem octu balsamicznego by była bardziej wyrazista.

 

http://images78.fotosik.pl/248/cee5a67ef0e798d0.jpg

 

Buraczki na maśle zapalone z szalotką i jabłkiem.

 

http://images77.fotosik.pl/248/046534db246416f1.jpg

 

proste danie barowe w nieco innej odsłonie i wykonaniu.

 

http://images77.fotosik.pl/248/9e1027d3c0ec6195.jpg

 

Pieczarki faszerowane ,prosty sposób.Pietruszka,szczypiorek,masło.

 

http://images78.fotosik.pl/248/3f65feb7d52342b0.jpg

 

Na patelni po usmażeniu pieczarek zielenina i biały ser z ziołami oraz 3 jaja na twardo.Farsz do pieczarek.

 

http://images76.fotosik.pl/248/ec840faa19367853.jpg

 

Do piekarnika przybrane wiejska kiełbaską.

 

http://images76.fotosik.pl/248/5bb3dc8e36b79bda.jpg

 

Jak widzisz nie pokazuję ci piekarnika by udowodnić ,że go mam pokazuje ci kolejny inny sposób na faszerowane pieczarki.Masz lepszy to pokaż.Chętnie nad będę deliberować.

 

http://images78.fotosik.pl/248/4f9f866eafcb9c5b.jpg

 

Zaproponowałem prostą surówkę.Sałata lodowa,papryka,kiszony ogórek,szklarniowy ogórek.Sos :kilka łyżek oleju,cukier,sok z połowy z limonki,pieprz,czosnek,łyżeczka musztardy francuskiej i vegeta.

 

http://images77.fotosik.pl/248/f9983f6c4e0a9c4f.jpg

 

http://images76.fotosik.pl/248/3fb96a78f29a2501.jpg

 

Specjalnie dla ciebie byś nie zachrypł, jednego ziemniaka zrobiłem w mikrofali.Oblałem olejem posypałem vegetą,pieprzem i czosnkiem granulowanym.Jak widzisz zapiekł się dostatecznie i nie jest al dente.Prześmiewco zatrzymaj się bo źle to rokuje.Nie dyskutuje z tobą chcę ci pokazać czego jeszcze nie wiesz oprócz stek.To są proste smaczne dania,które ..jakby ci to powiedzieć , dedykowane są prostym nieskomplikowanym ludziskom , a bloga mam tylko ty do niego wstępu nigdy nie uświadczysz, chyba ,że coś zrozumiesz.Stopka linijka nr 2.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 314
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Proszę się nie obrażać.Bez stołu , sztućców,krzeseł,ziemniaczków al dente siekanej marchewki,porów niestety nie da się zrobić i pokazać potrawy.Można np. na parapecie ale jeszcze nie próbowałem.Nie napinaj się tylko pokaż coś w tych moich Zimowych Rewolucjach na co zwrócę uwagę.Na razie płaczesz nad rozlanym mlekiem ,że nic nie potrafisz ugotować więc piszesz te niekulinarne swoje ideologie jaki to ja jestem nieudacznik.Oceń to jeśli potrafisz. .
Co ty znowu pierniczysz? Daruj sobie te kilometrowe posty o niczym. Kogo obchodzi pieczony kurczak albo patelnia z "daniem barowym" czy ziemniaki na talerzu? Nie masz nic do pokazania to się nie prezentuj. Nie możesz się powstrzymać to sobie załóż bloga i tam zamieszczaj te swoje niewydarzone pomysły.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam.

 

Permek poglądowe zdjęcia z pracy nad gołąbkami z cielęciny bez zawijania w kapustę li tylko z siekaną i przyprawami.Sekretem jest sos ,a właściwie sosy.

Musisz uwierzyć ,że cielęcina i ,że gołąbki bez zawijania.Specjalnie dla ciebie ograniczam ilość wklejek foto.Jednak popatrz i się ucz.Na steku długo nie pociągniesz.Zacznij właśnie od zdrowego jedzonka ,które ci pokażę.

 

http://images78.fotosik.pl/250/d3544487198a1fa1.jpg

 

Mięso wymieszane z siekaną kapustą włoską.Smażona cebula w kostkę czyli dwójka (jeśli wiesz co to są stopnie smażenia). Dwa jajka do tej ilości .60 dkg cielęciny mielonej , ryż al dente.

 

http://images78.fotosik.pl/250/6161348aca0d8068.jpg

 

Jak zapewne zauważysz rosół delikatny tylko na skrzydełkach plus warzywa.

 

http://images76.fotosik.pl/250/4645271e79a02605.jpg

 

Synio stwierdził ,że będą zbyt suche.Zobaczymy.

 

http://images76.fotosik.pl/250/66f6c3d89337903a.jpg

 

Jesteś takim znawcą sztuki kulinarnej i zawsze mnie upominasz , więc wybacz gorszemu .Blenderem potraktowane świeże pomidory.Śmietana czekają na rosołek.Zaleją rosołem gołąbki , a potem dopiero sos.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam.

Zainspirowany w/w wpisem zrobię może jakąś chińszczyznę.Może nie z kutakiem -kurczakiem ale z łeptowiną - wieprzowiną ,makaronem i grzybkami mun.Pamiętam ostaniu przeglądając menu.Kotlet schabowy z piersi kurczaka ,opiekane ziemniaki i surówka z rzodkiewki.

 

http://niepoprawni.pl/ludzie/green-gaz-blog

 

 

 

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

MODEROWANO. Prywatne "wycieczki" są w tym poście całkowicie zbędne.

 

http://images75.fotosik.pl/263/3d6e9988a006d939.jpg

http://images75.fotosik.pl/263/e0840dc1725ea778.jpg

http://images76.fotosik.pl/263/4ff28afdd2c0faf1.jpg

http://images75.fotosik.pl/263/6be1f2de655c65c5.jpg

http://images76.fotosik.pl/263/ec1f313ff848effc.jpg

http://images76.fotosik.pl/263/849e01dcbca62b5a.jpg

 

Cielęcina w sosie własnym i galaretki z bita śmietana i truskawkami.Domowy barszcz ukraiński z wkładką.Martini z mrożoną truskawka i pomarańczą.Ogórek małosolny ,gruntowy wczoraj nastawiony.Pycha przem pani.

Edytowane przez finlandia
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ostatnio, z ciasta na pizzę, piekę "różności" :)

... zawsze pamiętajmy by ciasto nam dobrze wyrosło

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03635s.jpg

 

Kiełbaski marynujemy przez kilka godzin w jakimś pomidorowym sosie (lubię "marinara"), owijamy paskami ciasta i podpiekamy około 10 minut (temp. piekarnika 250°C), wyjmujemy z pieca i smarujemy pozostałym sosem, sos przykrywamy mozzarella, posypujemy ulubionymi, suszonymi ziołami, (używam bazylię, suszony szczypior czosnkowy i paprykę chili), pieczemy aż ser się całkowicie rozpuści

 

Smacznego

 

ps - na środkowej Florydzie, śnieg oglądamy tylko w tv :) (i tak już lepiej niech pozostanie :) ) ... choć przez dwa ostatnie dni, zimno było okrutnie (+1°C o porankach) :(

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...