niktspecjalny 25.01.2016 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 (edytowane) Witam.http://images78.fotosik.pl/265/c8dfe82298ecbf8d.jpghttp://images78.fotosik.pl/265/b26b5449fa0845c0.jpghttp://images78.fotosik.pl/265/299454bdc68816c6.jpghttp://images76.fotosik.pl/265/2912574ed6492102.jpg kieszonka z sałatką,kęski kurczęcia z pieczywem czosnkowym i serem,placek graham z mozzarellą i czarnuszką,pastą jajeczna z serem pleśniowym własnym, moje ulubione calzone z szynka dojrzewającą,rukolą, a w środku szynka pieczarki i sos śmietanowy. Edytowane 25 Stycznia 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.01.2016 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Witam. wkrótce moja bruschetta w kilku odsłonach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.01.2016 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Witam. http://images78.fotosik.pl/266/1f62c8e207c82545.jpghttp://images77.fotosik.pl/266/6287c14786694a7c.jpghttp://images78.fotosik.pl/266/b5f84b339641054c.jpghttp://images77.fotosik.pl/266/4f96d03f84e9694a.jpghttp://images78.fotosik.pl/266/692333cbffde9551.jpg dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.01.2016 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Witam .Przygotowania do mojej bruschetty w moich Zimowych Rewolucjach trwają niemniej jednak uwagę mą skupiłem także na tymhttp://swojskiejedzonko.blogspot.com/2016/01/karczek-suszony-dojrzewajacy-pychotka.html Idę po karczunio.10 dni trochę dużo ale dla tak fajnego smaku warto poczekać.Idę do zośki po pończochę.Jako kier.zapewne ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.01.2016 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Witam. Nie z indukcji ale z kuchenki elektrycznej z grillem. http://images77.fotosik.pl/270/71273e5fb549d18e.jpg Kurczak z grilla w wędzonej goudzie i przetarty czosnkiem tost-grzanka to preludium do mojej bruschetty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 27.01.2016 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Ostatnio, z ciasta na pizzę, piekę "różności" ... zawsze pamiętajmy by ciasto nam dobrze wyrosło http://www.chefpaul.net/FB/DSC03635s.jpg Kiełbaski marynujemy przez kilka godzin w jakimś pomidorowym sosie (lubię "marinara"), owijamy paskami ciasta i podpiekamy około 10 minut (temp. piekarnika 250°C), wyjmujemy z pieca i smarujemy pozostałym sosem, sos przykrywamy mozzarella, posypujemy ulubionymi, suszonymi ziołami, (używam bazylię, suszony szczypior czosnkowy i paprykę chili), pieczemy aż ser się całkowicie rozpuści Smacznego ps - na środkowej Florydzie, śnieg oglądamy tylko w tv (i tak już lepiej niech pozostanie ) ... choć przez dwa ostatnie dni, zimno było okrutnie (+1°C o porankach) Muszę spróbować. Namówię żonę, by się tym zajęła. Zrobiłbym sam ale wygoni mnie z kuchni. Wpuszcza mnie tylko z okazji steków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.01.2016 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Witam. Karczek już w cukrze i do lodówki. http://images75.fotosik.pl/270/8530294c1ca4bce2.jpgZapomniałem pogratulować gotującemu inaczej ponieważ 76 postów wstecz , miał rocznicę.Wszystkiego co najlepsze witając w klubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.01.2016 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Witam. http://images78.fotosik.pl/276/0e52ca23e41e3730.jpghttp://images75.fotosik.pl/275/c412def9b4a50d67.jpghttp://images76.fotosik.pl/275/1d16997b83096b04.jpghttp://images77.fotosik.pl/276/f99f6e0f69ffd3f9.jpghttp://images77.fotosik.pl/276/1df7f86d2497b028.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.01.2016 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 (edytowane) Witam . Po 36 h opłukany z cukru ,teraz w soli. http://images77.fotosik.pl/276/e99430b625eff4fc.jpg I znowu do lodówki na 36 h Edytowane 28 Stycznia 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 29.01.2016 05:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 O jejku! Enesie złamany, zerknełam i dostałam zgagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 29.01.2016 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 O jejku! Enesie złamany, zerknełam i dostałam zgagi.Ty też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.01.2016 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Witam. Przecież nie o zgadze będziesz prawił i o moim złamaniu jak to mówi P.Marcin.Nadmienię ,że moje polskie Zimowe Rewolucje mają pokazywać polskie nieczęsto spotykane żarełko na naszych stołach.Ty orędownik kuchni niepolskiej zawsze możesz korzystać ze swojego bloga i tam rozpisywać się po czym masz zgagę.Uświadamiać swoich odwiedzających jaki wpływ na zgagę mają-mogą mieć twoje potrawy.Nowością w moich Zimowych Rewolucjach jest calzone po polsku z własnym sprawdzonym sosem i to pizzowe ciasto z którego je wykonałem.Mortadelllla z Ryjka z sosami i surówką z zielonego ogórka.Kasza http://images76.fotosik.pl/275/1d16997b83096b04.jpg jako nowość doskonale komponuje się z warzywnym sosem ,którego przepis dostałem od znajomego z Merkurego.Gotujemy warzywa al dente,marchew,pietruszka,por.Blender i papka.Łyżka sosu po pieczeniu np. boczku do powstałego sosu.Wcieramy marchew i szarą renetę.Sos do tej kaszy i nie tylko .Wątróbka z cebulą cukrową i surówka czyli dwie kapusty w jednym.Pizza z mąką kukurydzianą (1/2) i plecionkami z serem i szczypiorem po jej bokach.Karczek z grilla w cebulowym sosie musztardowym czyli na tłuszczu z karczku smażę cebulę ,(miała być szalotka) ,blender ,dwie łyżki francuskiej musztardy i sos gotowy .Grillowałem podudzie z kurczaka,na koniec zawinąłem w wędzoną goudę i podałem z tostami przetartymi czosnkiem jak do bruschetty.Po polsku bruschetty.Karczek dojrzewający jak widać na razie się robi -dojrzewa.Nigdy go nie robiłem. z odpowiednim ci szacunkiem perm oprócz Ty też? ,potrafisz coś jeszcze ugotować by nie krytykować? jeśli nie to za mało by zabierać głos w moich Zimowych Rewolucjach.Nie to żebym cię przepędzał ,tylko widzisz tu ścierają się poglądy kulinarne choćby nawet wywoływały zgagę i były złamane jak mówi P.Marcin.Ty nawet zgagi po grillowanym nie potrafisz wywołać to po co zabierasz głos.Przecież powiedziałeś ,że nikt mnie nie słuch,a tu widzisz błąd ,odwrotnie ,słucha P.Marcin.Zazdrość niszczy na oczach wszystkich. Edytowane 29 Stycznia 2016 przez niktspecjalny Mortadelllla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 29.01.2016 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 O! Ada wróciła. Super. Brakuje tutaj Ado Twoich kulinarnych wspaniałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 29.01.2016 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 jeśli nie to za mało by zabierać głos w moich Zimowych Rewolucjach.Nie to żebym cię przepędzał ,tylko widzisz tu ścierają się poglądy kulinarne choćby nawet wywoływały zgagę i były złamane jak mówi P.Marcin.Ty nawet zgagi po grillowanym nie potrafisz wywołać to po co zabierasz głos.Przecież powiedziałeś ,że nikt mnie nie słuch,a tu widzisz błąd ,odwrotnie ,słucha P.Marcin.Zazdrość niszczy na oczach wszystkich.Jakie "ścieranie się poglądów kulinarnych"??? Tu są ludzie, którzy potrafią gotować, potrafią zaprezentować coś oryginalnego i twoje, nikogo nie interesujące niewydarzone pomysły i kilometrowe zdjęcia marchewki i obranych ziemniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.01.2016 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Jakie "ścieranie się poglądów kulinarnych"??? Tu są ludzie, którzy potrafią gotować, potrafią zaprezentować coś oryginalnego i twoje, nikogo nie interesujące niewydarzone pomysły i kilometrowe zdjęcia marchewki i obranych ziemniaków. Ok skoro ja nie potrafię według ciebie i innych gotować prezentując coś tam coś tam , a ty ??? Co prezentujesz ???. No nawet nie ścierasz poglądów.Ścierasz zazdrość i kpinę w każdym tego słowa znaczeniu.Po co tu zaglądasz???.Po to aby pochwalić kogoś za odpowiadające ci coś na zdjęciu.Nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.01.2016 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 O! Ada wróciła. Super. Brakuje tutaj Ado Twoich kulinarnych wspaniałości Ansi wróciła super.Brakowało mi ciebie i twoich wspaniałości.Przenieś je może do Kulin-arii te wspaniałości ..........w moich Zimowych Rewolucjach eksperyment a. li tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 29.01.2016 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Ty też? Zbiera mi się na wymioty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 29.01.2016 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Ok skoro ja nie potrafię według ciebie i innych gotować prezentując coś tam coś tam , a ty ??? Co prezentujesz ???. No nawet nie ścierasz poglądów.Ścierasz zazdrość i kpinę w każdym tego słowa znaczeniu.Po co tu zaglądasz???.Po to aby pochwalić kogoś za odpowiadające ci coś na zdjęciu.Nie rozumiem.Pisałem to wielokrotnie. Napisz jak masz coś oryginalnego. Ze dwa zdjęcia gotowej potrawy i nic więcej chyba, że ktoś cię poprosi. To nie jest blog byś prezentował co jesz na śniadanie, obiad i kolację. Umiar i skromność. To jest to czego ci najbardziej brakuje. Edytowane 29 Stycznia 2016 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 29.01.2016 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Witam. http://images78.fotosik.pl/265/b26b5449fa0845c0.jpg http://images76.fotosik.pl/265/2912574ed6492102.jpg ...,kęski kurczęcia z pieczywem czosnkowym i serem,placek graham z mozzarellą i czarnuszką,pastą jajeczna z serem pleśniowym własnym, moje ulubione calzone z szynka dojrzewającą,rukolą, a w środku szynka pieczarki i sos śmietanowy. ... Nowością w moich Zimowych Rewolucjach jest calzone po polsku z własnym sprawdzonym sosem i to pizzowe ciasto z którego je wykonałem. ... ... Czy to przedstawione powyżej calzone, zrobiłeś osobiście ? Robisz również sery pleśniowe ? Podajesz gościom (domownikom), dania na papierowych talerzach ? Jako "stary madafaka" zapytam jeszcze: Co chcesz przekazać forumowiczom, wpisami (delikatnie mówiąc), mijającymi się z prawdą, zarzucając jednocześnie swoim adwersarzom, brak jakichkolwiek zdolności kulinarnych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 30.01.2016 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Ado, Chefie, co dobrego u Was w "garach"? Na mistrzów dzieła zawsze miło popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.