Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zimowe Rewolucje czyli???


Recommended Posts

Witam.

http://images78.fotosik.pl/265/c8dfe82298ecbf8d.jpg

http://images78.fotosik.pl/265/b26b5449fa0845c0.jpg

http://images78.fotosik.pl/265/299454bdc68816c6.jpg

http://images76.fotosik.pl/265/2912574ed6492102.jpg

 

kieszonka z sałatką,kęski kurczęcia z pieczywem czosnkowym i serem,placek graham z mozzarellą i czarnuszką,pastą jajeczna z serem pleśniowym własnym, moje ulubione calzone z szynka dojrzewającą,rukolą, a w środku szynka pieczarki i sos śmietanowy.

Edytowane przez niktspecjalny
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 314
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam .

Przygotowania do mojej bruschetty w moich Zimowych Rewolucjach trwają niemniej jednak uwagę mą skupiłem także na tym

http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2016/01/karczek-suszony-dojrzewajacy-pychotka.html

 

Idę po karczunio.10 dni trochę dużo ale dla tak fajnego smaku warto poczekać.Idę do zośki po pończochę.Jako kier.zapewne ma.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ostatnio, z ciasta na pizzę, piekę "różności" :)

... zawsze pamiętajmy by ciasto nam dobrze wyrosło

http://www.chefpaul.net/FB/DSC03635s.jpg

 

Kiełbaski marynujemy przez kilka godzin w jakimś pomidorowym sosie (lubię "marinara"), owijamy paskami ciasta i podpiekamy około 10 minut (temp. piekarnika 250°C), wyjmujemy z pieca i smarujemy pozostałym sosem, sos przykrywamy mozzarella, posypujemy ulubionymi, suszonymi ziołami, (używam bazylię, suszony szczypior czosnkowy i paprykę chili), pieczemy aż ser się całkowicie rozpuści

 

Smacznego

 

ps - na środkowej Florydzie, śnieg oglądamy tylko w tv :) (i tak już lepiej niech pozostanie :) ) ... choć przez dwa ostatnie dni, zimno było okrutnie (+1°C o porankach) :(

Muszę spróbować. Namówię żonę, by się tym zajęła. Zrobiłbym sam ale wygoni mnie z kuchni. Wpuszcza mnie tylko z okazji steków. :)
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam.

 

Przecież nie o zgadze będziesz prawił i o moim złamaniu jak to mówi P.Marcin.Nadmienię ,że moje polskie Zimowe Rewolucje mają pokazywać polskie nieczęsto spotykane żarełko na naszych stołach.Ty orędownik kuchni niepolskiej zawsze możesz korzystać ze swojego bloga i tam rozpisywać się po czym masz zgagę.Uświadamiać swoich odwiedzających jaki wpływ na zgagę mają-mogą mieć twoje potrawy.Nowością w moich Zimowych Rewolucjach jest calzone po polsku z własnym sprawdzonym sosem i to pizzowe ciasto z którego je wykonałem.Mortadelllla z Ryjka z sosami i surówką z zielonego ogórka.Kasza

http://images76.fotosik.pl/275/1d16997b83096b04.jpg

jako nowość doskonale komponuje się z warzywnym sosem ,którego przepis dostałem od znajomego z Merkurego.Gotujemy warzywa al dente,marchew,pietruszka,por.Blender i papka.Łyżka sosu po pieczeniu np. boczku do powstałego sosu.Wcieramy marchew i szarą renetę.Sos do tej kaszy i nie tylko .Wątróbka z cebulą cukrową i surówka czyli dwie kapusty w jednym.Pizza z mąką kukurydzianą (1/2) i plecionkami z serem i szczypiorem po jej bokach.Karczek z grilla w cebulowym sosie musztardowym czyli na tłuszczu z karczku smażę cebulę ,(miała być szalotka) ,blender ,dwie łyżki francuskiej musztardy i sos gotowy .Grillowałem podudzie z kurczaka,na koniec zawinąłem w wędzoną goudę i podałem z tostami przetartymi czosnkiem jak do bruschetty.Po polsku bruschetty.Karczek dojrzewający jak widać na razie się robi -dojrzewa.Nigdy go nie robiłem.

 

z odpowiednim ci szacunkiem perm oprócz

Ty też?
,potrafisz coś jeszcze ugotować by nie krytykować? jeśli nie to za mało by zabierać głos w moich Zimowych Rewolucjach.Nie to żebym cię przepędzał ,tylko widzisz tu ścierają się poglądy kulinarne choćby nawet wywoływały zgagę i były złamane jak mówi P.Marcin.Ty nawet zgagi po grillowanym nie potrafisz wywołać to po co zabierasz głos.Przecież powiedziałeś ,że nikt mnie nie słuch,a tu widzisz błąd ,odwrotnie ,słucha P.Marcin.Zazdrość niszczy na oczach wszystkich. Edytowane przez niktspecjalny
Mortadelllla.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

jeśli nie to za mało by zabierać głos w moich Zimowych Rewolucjach.Nie to żebym cię przepędzał ,tylko widzisz tu ścierają się poglądy kulinarne choćby nawet wywoływały zgagę i były złamane jak mówi P.Marcin.Ty nawet zgagi po grillowanym nie potrafisz wywołać to po co zabierasz głos.Przecież powiedziałeś ,że nikt mnie nie słuch,a tu widzisz błąd ,odwrotnie ,słucha P.Marcin.Zazdrość niszczy na oczach wszystkich.
Jakie "ścieranie się poglądów kulinarnych"??? Tu są ludzie, którzy potrafią gotować, potrafią zaprezentować coś oryginalnego i twoje, nikogo nie interesujące niewydarzone pomysły i kilometrowe zdjęcia marchewki i obranych ziemniaków.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jakie "ścieranie się poglądów kulinarnych"??? Tu są ludzie, którzy potrafią gotować, potrafią zaprezentować coś oryginalnego i twoje, nikogo nie interesujące niewydarzone pomysły i kilometrowe zdjęcia marchewki i obranych ziemniaków.

 

Ok skoro ja nie potrafię według ciebie i innych gotować prezentując coś tam coś tam , a ty ??? Co prezentujesz ???. No nawet nie ścierasz poglądów.Ścierasz zazdrość i kpinę w każdym tego słowa znaczeniu.Po co tu zaglądasz???.Po to aby pochwalić kogoś za odpowiadające ci coś na zdjęciu.Nie rozumiem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ok skoro ja nie potrafię według ciebie i innych gotować prezentując coś tam coś tam , a ty ??? Co prezentujesz ???. No nawet nie ścierasz poglądów.Ścierasz zazdrość i kpinę w każdym tego słowa znaczeniu.Po co tu zaglądasz???.Po to aby pochwalić kogoś za odpowiadające ci coś na zdjęciu.Nie rozumiem.
Pisałem to wielokrotnie. Napisz jak masz coś oryginalnego. Ze dwa zdjęcia gotowej potrawy i nic więcej chyba, że ktoś cię poprosi. To nie jest blog byś prezentował co jesz na śniadanie, obiad i kolację. Umiar i skromność. To jest to czego ci najbardziej brakuje. Edytowane przez perm
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam.

 

http://images78.fotosik.pl/265/b26b5449fa0845c0.jpg

 

http://images76.fotosik.pl/265/2912574ed6492102.jpg

 

...,kęski kurczęcia z pieczywem czosnkowym i serem,placek graham z mozzarellą i czarnuszką,pastą jajeczna z serem pleśniowym własnym, moje ulubione calzone z szynka dojrzewającą,rukolą, a w środku szynka pieczarki i sos śmietanowy.

...

Nowością w moich Zimowych Rewolucjach jest calzone po polsku z własnym sprawdzonym sosem i to pizzowe ciasto z którego je wykonałem. ...

...

Czy to przedstawione powyżej calzone, zrobiłeś osobiście ?

Robisz również sery pleśniowe ?

Podajesz gościom (domownikom), dania na papierowych talerzach ?

 

Jako "stary madafaka" zapytam jeszcze: Co chcesz przekazać forumowiczom, wpisami (delikatnie mówiąc), mijającymi się z prawdą, zarzucając jednocześnie swoim adwersarzom, brak jakichkolwiek zdolności kulinarnych ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...