Chef Paul 30.01.2016 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Ado, Chefie, co dobrego u Was w "garach"? Na mistrzów dzieła zawsze miło popatrzeć Dziś nic "rewolucyjnego" Od kilku tygodni moi sąsiedzi "wiercili dziurę w brzuchu" smakiem na pierogi, (takie najzwyklejsze, z farszem serowo- ziemniaczno-cebulowym), podpiekane z boczkiem, ... wywiercili skutecznie ... Ciemiężycielka "lepi" (ja zrobiłem farsz, ale lepić mnie się nie chce) ... ... rewolucyjny do pierogów będzie natomiast "cocktail" (sok ze świeżo wyciśniętych grapefruitów, z domieszką soku ananasowego i borówkowego z wódecznością - co oczywiste - właśnie z sąsiadem, testujemy proporcje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 30.01.2016 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 O! Ada wróciła. Super. Brakuje tutaj Ado Twoich kulinarnych wspaniałości Krewetki w sosie pomidorowo-jarmużowym(cebula, przypalana papryka, czosnek, oliwka dziwicza, sól i cukier brązowy, pieprz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 30.01.2016 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Dziś nic "rewolucyjnego" Od kilku tygodni moi sąsiedzi "wiercili dziurę w brzuchu" smakiem na pierogi, (takie najzwyklejsze, z farszem serowo- ziemniaczno-cebulowym), podpiekane z boczkiem, ... wywiercili skutecznie ... Ciemiężycielka "lepi" (ja zrobiłem farsz, ale lepić mnie się nie chce) ... Czyli tzw. ruskie? Baaardzo je lubię, a najbardziej wtedy, gdy zrobi je moja mama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 30.01.2016 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 http://s27.postimg.org/dtphpnlcz/krewetki1.jpg http://s22.postimg.org/4sqkh0dvl/krewetki2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 30.01.2016 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Dodatkowo użyłam resztki kraba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.01.2016 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Witam. Jako pierwszy pasztet rybny z dorsza.http://images76.fotosik.pl/282/e0e5a24971c00ba9.jpg Jako drugi ,kolejny etap mojej karkówki teraz w przyprawach i następne 36 h.http://images78.fotosik.pl/282/5cbc3bf9fb14325b.jpg Jako trzecie kluski śląskie w sosie borowikowym i surówka z białej rzodkwi z szalotką i marchewką,ogórek z zalewy musztardowo- miodowej.http://images77.fotosik.pl/282/3ca5b06cdbcde514.jpg Moje Calzone i moja bruschetta w moich Zimowych Rewolucjach na moich talerzach będą.Będzie ser pleśniowy . Edytowane 31 Stycznia 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 31.01.2016 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Witam...Jako trzecie kluski śląskie w sosie borowikowym i surówka z białej rzodkwi z szalotką i marchewką,ogórek z zalewy musztardowo- miodowej. http://images77.fotosik.pl/282/3ca5b06cdbcde514.jpg Moje Calzone i moja bruschetta w moich Zimowych Rewolucjach na moich talerzach będą.Będzie ser pleśniowy .Zaje...ste! Kluski śląskie z ogórkiem i surówką. Ręce i nogi opadają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.01.2016 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Zaje...ste! Kluski śląskie z ogórkiem i surówką. Ręce i nogi opadają! ..........a karkówka i pasztet z dorsza??? Rozumiem ,że nie lubisz klusek śląskich w sosie borowikowym wykonanym na bazie suszonych borowików i surówki z rzodkwi ale że pasztetu z dorsza nie jadasz??? .Karkówka z przepisu człowieka ,który robi nie tylko takie specjały.Nie rozumiesz jednej podstawowej rzeczy.FM w mojej subiektywnej ocenie nie jest takim Atelier Amaro.Ty chcesz takiego to tylko właśnie na bloga.Dużo piszesz, roszczeniowe pretensje.Popatrz także na siebie co pokazujesz w tym czy innym topiku.Tu nie musisz nic na miano może podobnego zasługuje watek Kulinaria ale Zimowe pospolite moje Rewolucje.No coś ty. Edytowane 31 Stycznia 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 31.01.2016 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Zaje...ste! Kluski śląskie z ogórkiem i surówką. Ręce i nogi opadają! Podobne zestawy widuje się tutaj. https://www.facebook.com/szpitalnyposilek Dobre inspiracje dla NS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.01.2016 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Witam . Ten akurat jest miły w patrzeniu. Ten niezgorszy. Nio smacznie wygląda. Ludziom w szpitalach trzeba współczuć a nie szukać i wklejać takie linki i naśmiewać się z tego.Za to powinien być ban to oburzające do jakich metod posuwa się greengaz.To haniebne co oni dostają na talerzach ale nie tu na FM to roztrząsać.To wielkie nadużycie zasad moralnych.Do czego posunie się greengaz to wielce haniebne.Są jeszcze inne popatrzcie czym karmią w szpitalach i nie jest to moja inspiracją im należy się wielki szacunek a nie drwina jaka przedstawia greengaz. Edytowane 31 Stycznia 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.01.2016 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Podobne zestawy widuje się tutaj. https://www.facebook.com/szpitalnyposilek Dobre inspiracje dla NS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 31.01.2016 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 ..........a karkówka i pasztet z dorsza??? Rozumiem ,że nie lubisz klusek śląskich w sosie borowikowym wykonanym na bazie suszonych borowików i surówki z rzodkwi ale że pasztetu z dorsza nie jadasz??? .Karkówka z przepisu człowieka ,który robi nie tylko takie specjały.Nie rozumiesz jednej podstawowej rzeczy.FM w mojej subiektywnej ocenie nie jest takim Atelier Amaro.Ty chcesz takiego to tylko właśnie na bloga.Dużo piszesz, roszczeniowe pretensje.Popatrz także na siebie co pokazujesz w tym czy innym topiku.Tu nie musisz nic na miano może podobnego zasługuje watek Kulinaria ale Zimowe pospolite moje Rewolucje.No coś ty.Karkówka i pasztet pewnie są smaczne ale to ma na co dzień masę ludzi. Czym ty się tu chwalisz? Co kogo obchodzi co ty akurat jesz? Zrób, jak to ktoś napisał kanapkę "w kratkę" i zrób zdjęcia z trzech stron. Dziwisz się potem, że wszyscy maja cię tu za trolla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.01.2016 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Karkówka i pasztet pewnie są smaczne ale to ma na co dzień masę ludzi. Czym ty się tu chwalisz? Co kogo obchodzi co ty akurat jesz? Zrób, jak to ktoś napisał kanapkę "w kratkę" i zrób zdjęcia z trzech stron. Dziwisz się potem, że wszyscy maja cię tu za trolla. Widzisz można porozmawiać,można.Spokojnie Pokaż mi czego oczekujesz od takiego wątku.Pokaż ,nie wypisuj co ci się nie podoba ,że wszyscy to mają,już to jedli itp.nie znudziły ci się krewetki ,nie zjadłbyś z rodzina coś innego?Pokaż , a zaręczam ,że się dostosuje do tego w mym topiku.Idźmy tą droga.Może się uda.Widzisz karkówka w takim wydaniu nie jest popularna i standardowa.Nie jest ani wędzona ani pieczona itp.Przechodzi poszczególne etapy swego dojrzewania i ma smakować.Nie jadłem więc nie wiem .Póki co robię i informuje grzecznie jak mi to wychodzi.Pasztet z płatów dorsza z mielonymi smażonymi pieczarkami.Tego za wiele nie ma na naszych stołach.Wiesz ile pracy on wymaga.Musisz ugotować go z warzywami ,odpowiednio doprawić i upiec.Modest Amaro by mnie na pewno tak ostro nie skarcił jak ty czy inni. Edytowane 31 Stycznia 2016 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.01.2016 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Witam. Popatrz śniadanie mojego młodego.Tost niby prosty.Gdybym wkleił kilka zdjęć oglądający wiedziałby po kolejnych etapach jak powstawał.By udowodnić jakaś tezę ,nie da się tak po łebkach bez opisu.Jedna fotka i już.Ten tost ma wiele zalet. http://images78.fotosik.pl/282/620c34da451f47f4.jpg Gdybym to tak zostawił to zapewne napisał byś to co zawsze piszesz.Nie interesują nas takie tosty bo to tosty na bloga ,załóż sobie i tam wklejaj.Ale gdy napiszę i ten co się boi tu wejść by go nie skarcono bo elita rozmawia opiszę ,że : w/w tost to składowe1.pieczywo tostowe z tostera2. następnie mozzarella z sokiem ze świeżej pomarańczy3.pieczarki z masła4.szynka pieczona,pokrojona w kostkę5.sos tatarski -czosnkowy ,i sos pomidorowy Uwierzysz ze zdjęcia ? Bez opisu? , a tost jest smaczny tylko wszystkich składników nie widać bo przykrywa je ser.Robiłeś tak popularnego tosta??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 31.01.2016 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 (edytowane) ...Sto razy ci to pisałem. Zrobisz coś wyjątkowego - pochwal się. Nie jest wyjątkowym pasztet, czy pieczeń z karkówki nawet nie wiadomo jak przyprawiona. Jak już to napisz dwa słowa o tym co jest wyjątkowego. Po cholerę te zdjęcia? Odechciewa się czytać taki wątek. Byłeś gdzieś tam "in exotics", podali coś oryginalnego, ok. Zdjęcia jak najbardziej, bo opisywanie nie odda ani uroków miejsca ani sposobu podania czy wyglądu samej potrawy. Pisałem ci też, że z przyjemnością takie relacje czytam i nie kłamałem. Po co jednak informujesz wszystkich, że jesz kluski śląskie i podobne nie mogę pojąć, o zdjęciach tych "specjałów" nie wspominając. Umiar i skromność. Druga rzecz, którą koniecznie musisz zmienić, to styl prezentacji sugerujący, że to co robisz jest zawsze świetne. Te "steki z krowy mlecznej" to najlepszy przykład a jest ich dużo więcej. Pomyśl dwa razy zanim coś takiego napiszesz, bo trudno cię po czymś takim traktować poważnie. Trzecia rzecz, której nie potrafisz się oduczyć to pouczanie innych w sposób bardzo niewybredny i często z kompletnym niezrozumieniem tego co chcą przekazać i tyczy się to nie tylko tego wątku. Napisał Sylwor o próbie zmuszenia indukcji do osiągnięcia wyższej temperatury. Jak go potraktowałeś? Wyśmiałeś go, niewybrednie sugerując, że, nie wiem, oszczędza? Kompletnie nie pojąłeś o co mu chodzi a wydaje mi się, że nawet nie próbowałeś. Umiar i skromność, tego ci brakuje, że się powtórzę. Edytowane 31 Stycznia 2016 przez perm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 31.01.2016 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Witam. Popatrz śniadanie mojego młodego.Tost niby prosty.Gdybym wkleił kilka zdjęć oglądający wiedziałby po kolejnych etapach jak powstawał.By udowodnić jakaś tezę ,nie da się tak po łebkach bez opisu.Jedna fotka i już.Ten tost ma wiele zalet. http://images78.fotosik.pl/282/620c34da451f47f4.jpg Gdybym to tak zostawił to zapewne napisał byś to co zawsze piszesz.Nie interesują nas takie tosty bo to tosty na bloga ,załóż sobie i tam wklejaj.Ale gdy napiszę i ten co się boi tu wejść by go nie skarcono bo elita rozmawia opiszę ,że : w/w tost to składowe 1.pieczywo tostowe z tostera 2. następnie mozzarella z sokiem ze świeżej pomarańczy 3.pieczarki z masła 4.szynka pieczona,pokrojona w kostkę 5.sos tatarski -czosnkowy ,i sos pomidorowy Uwierzysz ze zdjęcia ? Bez opisu? , a tost jest smaczny tylko wszystkich składników nie widać bo przykrywa je ser.Robiłeś tak popularnego tosta???Ręce i nogi opadają. Robiłem tosty i to przeróżne. Nie widzę jednak sensu zamieszczać o tym informacji, bo to żadne osiągnięcie kulinarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.01.2016 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Ręce i nogi opadają. Robiłem tosty i to przeróżne. Nie widzę jednak sensu zamieszczać o tym informacji, bo to żadne osiągnięcie kulinarne. Powtórzę za tobą.Istnieje coś takiego o krytykowaniu innych.Zrób to lepiej i pokaż.Skoro krytykujesz mnie musisz robić to lepiej wtedy krytyka ma sens.Nie wiem co ty gotujesz.Wszak mówisz ,że żona nie dopuszcza cie do kuchni. Lepiej jest krytykować coś, a nie kogoś.Ten prosty tost jest tylko przykładem ,którego znowu nie chcesz zrozumieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.01.2016 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Ręce i nogi opadają. Robiłem tosty i to przeróżne. Nie widzę jednak sensu zamieszczać o tym informacji, bo to żadne osiągnięcie kulinarne. http://s22.postimg.org/4sqkh0dvl/krewetki2.jpg To jest osiągniecie kulinarne pokazywane już tyle razy............ ile dla ciebie można to osiągać???osiągasz taką potrawę kulinarną.??? Jest temat o krewetkach dlaczego by go za twoim głosem nie przenieść właśnie tam.Tak jak ty mam prawo do krytykowania tylko ty widzisz to inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 31.01.2016 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Powtórzę za tobą.Istnieje coś takiego o krytykowaniu innych.Zrób to lepiej i pokaż.Skoro krytykujesz mnie musisz robić to lepiej wtedy krytyka ma sens.Nie wiem co ty gotujesz.Wszak mówisz ,że żona nie dopuszcza cie do kuchni. Lepiej jest krytykować coś, a nie kogoś.Ten prosty tost jest tylko przykładem ,którego znowu nie chcesz zrozumieć.Ten "prosty tost" jest czymś czego nie powinno tu być. Zrobi to 8 latek, bez większego problemu. Nie rozumiesz tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.01.2016 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Ten "prosty tost" jest czymś czego nie powinno tu być. Zrobi to 8 latek, bez większego problemu. Nie rozumiesz tego? Rozumiem.Tylko ten 8 latek nie będzie wiedział ,że dodanie soku pomarańczowego do sera wzmocni-wzbogaci jego smak.Nie będzie wiedział także ,że fajniej będzie smakował gdy pieczarki przesmaży na maśle z dodatkiem np.miodu,cukru.Skropi sałatę jakimś winegret i poleje sosami które sam wykona.Nie rozumiesz tego?Nie będzie wiedział ,że zanim to przygotuje kromki -tosty wyjmie z tostera by zachować chrupkość , a dopiero potem włożyć do piekarnika by ser się rozpuścił.Nie rozumiesz tego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.