wampi 19.12.2015 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Mam problem z rozliczeniem za wykonany remont. Zleciłam naprawę cieknącego dachu (zbudowany z papy i desek) i budowa sufitu podwieszanego. Sufit miał być wykonany na "gotowo" tzn. przygotowany do malowania lub położenia płytek. Stawki zostały ustalone i remont się zaczął. W pierwsze kolejności załatano dziury w papie w dachu. Zapewniono, że będzie wszystko już dobrze. Umówiłam się, że sufit będą robić za miesiąc. Niestety po 2 tygodniach pojawiły się deszcze i prysznic z sufitu w trzech miejscach. Wykonawcy łatający dach (po moim zgłoszeniu, że nadal przecieka) pojawili się na poprawkach po 5 tygodniach. Zdiagnozowali, że to nie jest ich wina, bo gdzieś musi być dziura, której nie widać. Zalecili zerwanie całej papy i położenie nowej, czyli zerwanie tego co położyli 7 tygodni wcześniej i ponowny montaż. Dach ma niecałe 10m2, ale papy musiałam kupić 25m2 (tak kazali). Do tego blachę na obróbki 10mb, ale założono ją tylko z dwóch stron (7mb). Pozostałe dwie strony zabezpieczono poprzez "podwinięcie" papy do góry. Stwierdzili, że tak na 100% nie będzie przeciekać. Czy to tak powinno wyglądać? Zwłaszcza te miejsca zaznaczone na czerwono? Dach ma dokładnie 9,2m2. Łatanie z wymianą papy kosztowało mnie 500 zł na materiał i 500 zł za robociznę jednej osoby. Druga sprawa: SUFIT Powierzchnia 8,75m2. Koszt materiałów 950 zł. Robocizna przed pracą miało być 40 zł /m2, a jak skończyli zawołali 75 zł/m2. Efekt ich pracy na zdjęciach. Czy to tak powinno wyglądać? Chcą jeszcze szpachlować jedną warstwę i stwierdzili, że można malować Uważają, że pracę wykonali i miałam się natychmiast rozliczyć. Zapłaciłam za wszystkie materiały, a robocizna do rozliczenia. Co sądzicie o efektach ich pracy i stawce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi.czerwiec 05.02.2016 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Witam serdecznie, poszukuję osób w trudnej sytuacji z powodu nieskończonego remontu domu, mieszkania. Szukamy bohaterów do programu telewizyjnego. Możemy realnie pomóc w rozmowach z wykonawcą i w skończeniu remontu. Może byłaby Pani zainteresowana? Zapraszam do kontaktu ze mną: Agnieszka Czerwiec [email protected] Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts