lukaszalabama 19.12.2015 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Witam po raz pierwszy Jeżeli ktoś mógłby dać jakieś dobre wskazówki... Sprawa dotyczy bojlera 140l, chcę go powiesić na ścianie z betonu komórkowego. Problem w tym że nie potrafię oszacować czy ściana wytrzyma jakieś tam różne siły. Jest to ściana działowa. Ma 12cm grubości i 2m szerokości, wysokość ok 2.7m. Na pewno nie jest przewiązana ze ścianą nośną, jest tylko dostawiona i z tąd moje wątpliwości czy się aby nie obali Nie wiem czy podczas jej stawiania ktoś przymocował ją do ścian zew. czymkolwiek, więc zakładam najgorszą opcje że nie. Bardzo proszę o podpowiedzi. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 20.12.2015 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Popatrz na jakiej zasadzie są montowane stelaże do kibelków podwieszanych i na ten wzór szukaj czegoś podobnego do przymocowania do stropu i sufituSwoją drogą ściany działowe powinny być mocowane kotwami do nośnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts