pecet0 20.12.2015 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Po budowie pozostało mi sporo desek które były używane do szalunków, nie zostały one oczyszczone po budowie.Strop miałem wylany w lipcu (do stropu najwięcej tych desek poszło), następnie w sierpniu miałem złożone je w jednym miejscu na placu budowy. Ok października przykryłem je wszystkie plandeką i leżą teraz tak już ze 2 miesiące pod plandeką. Mam natomiast teraz do was pytanie nadają się takie deski do zrobienia podłogi strychu nad poddaszem użytkowym? Wszystkie mają 32 mm grubości, to pod względem wytrzymałości będą na pewno lepsze od płyt OSB. Rozstaw między jętkami mam średnio 90 - 100 cm. Są jakieś przeciwwskazania montażu takich desek? trzeba je najpierw oczyścić lub zaimpregnować jakimś preparatem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecet0 20.12.2015 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 położyłem łatę 3 metrową w poprzek jętek.Okazuje się że jedna jętka jest wyżej o ok 4 centymetry od pozostałych, co w takim przypadku należy zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 20.12.2015 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Nadają się, nawet za grube;) oczyścić z grubsza z resztek betonu, możesz machnąć drewnochronem albo czym tanszym i montować. Co do krzywej jętki to najlepiej było by ją obniżyć, bo i pewnie od spodu tez jest 4cm za wysoko. Chyba że jest grubsza to wtedy heblem albo pilarką wyciąć nadmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecet0 20.12.2015 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Nadają się, nawet za grube;) pod względem wytrzymałości wiem że są ok. Tylko zastanawiam się czy jak one tak leżały beż żadnej impregnacji czy tam już jakiś robak do nich nie wszedł, który później rozniósłby się na resztę więźby dachowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 20.12.2015 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Więc sprzedaj te deski w kat. szalunkowe i kup osb frezowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts