Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dziękuję za wszelkie porady, sufit zaplanował w zasadzie mój narzeczony. Jak dla mnie mogłoby go nie być:)

Może uda mi się jeszcze nieco zmienić plany...Musielibyśmy wtedy niestety ciągnąć przewody do żyrandola nad wystający cypel bo niestety żadnego w kuchni nie zrobiono:( + oświetlenie podszafkowe. Właściwie pomysł z podniesieniem sufitu wyszedł właśnie z powodu przewodów.

Elfir - bardzo sposobał mi się Twój pomysł z siedziskiem obok szafy. Poszukałam inspiracji i stwierdzam, że można zrobić to na prawdę bardzo ciekawie:)

Mam nadzieję, że możemy jeszcze trochę zmienić koncepcję mieszkania. Wrócę na chwilę do szafy, czy myślicie że efekt który chciałabym osiągnąć (szafa jak ściana) jest realny do realizacji?

Nowy wątek ze względu na nowy temat rozmowy, mam nadzieję że otrzymam od Was kilka porad bo projekt już jest zrobiony a nie mam pomysłu na wykończenie:)

Mieszkanie ma 38,1 m2,

salon z anaksem 25,3m2

W salonie ma znajdować się kuchnia zakończona cyplem, szafa oraz miejsce do wypoczynku. Szafki kuchenne będą poniekąd połączone z szafą w salonie (odzielone tylko cyplem i półką nad cyplem).

Ściana, na której będzie część szafek kuchennych oraz szafa salonowa ma 5,72m długości, kuchnia będzie zajmowała 2,54, szafa w salonie ok 3,2m

W jaki sposób wykonać szafę w salonie, aby nie zdominowała pomieszczenia i wyglądała właściwie jak ozdobna ściana?

Szafki muszą być oczywiście matowe ale nie mam pomysłu na materiał...

Chciałabym mdf naśladujący beton ale niestety jest on za ciemny. Chcę powiększyć mieszkanie i zastosować jasne materiały. Szary jest oczywiście możliwy ale raczej w jaśniejszym odcieniu. Byłabym wdzięczna za porady:)

efqwefqefq.jpg

10428032_822699911126704_1287080970527120811_n (1).jpg

5 szafa.jpg

4 kuchnia.jpg

Capture2.jpg