biaggio12 20.12.2015 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem studentem budownictwa i obecnie muszę zprojektować stropy nad piwnicą i parterem swojego budynku, jednakowoż utknąłem na etapie rozstawiania osi belek stropu w piwnicy (Teriva I). Nie mam bladego pojęcia jak to zrobić. Czy znajdują się tu na forum, lub w internecie jakieś opracowania czy cokolwiek co byłoby w stanie mi pomóc. Niestety znajomi z roku nie są zbyt skorzy do pomocy. Dziękuję z góry za wszelką pomoc.@edit dodam jescze że przeszukałem ogromną ilość stron w poszukiwaniu takiej pomocy jednak nie udało mi się znaleźć nic przydatnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbyszekT 20.12.2015 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Belki mają być tak rozstawione jak deklaruje producent - żeby pustaki weszły między belki i nie spadły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 20.12.2015 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Standardy teriva to klocki o szer 47,5 i belki o szer 12, więc osiowo belki co 59-60cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biaggio12 20.12.2015 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 A jeżeli mam np komin ? To co wtedy należy zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtusp 20.12.2015 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 wymian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 20.12.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 komin z cegły pełnej może być jako nośny dla belki, a systemowy należy wyminąć, lub jak jest prostopadle to poprostu belki tj idą i kilka pustaków mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 20.12.2015 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2015 Jak sobie sam projektujesz to ustaw komin po środku belek;) jak kominy masz już oznaczone to zacznij ustawianie od komina w kierunku ścian i na ścianach docinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanker 29.12.2015 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 napisz jeszcze gdzie studiujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts