Gość 08.07.2002 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2002 Mam podłoge ze starych desek i chciałbym położyć na nich gumolit co położyć pod tym gumolitem gdyż deski są nierówne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 09.07.2002 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2002 nie wiem czy to jest dobry pomysł, widziałam już coś takiego- stary dom, podłoga z desek a na niej gumolit, ściany wewnętrzne były mokre do wys.1 m . Po zerwaniu wszystkiego okazało się, że dechy leżały na ziemi, nie było żadnej posadzki,izolacji,nic. Dom stał pusty 3 lata, niewietrzony i nieogrzewany , wody gruntowe dość wysoko (blisko rzeka). Gumolit sprawił, że podłoga nie miała jak oddychać i woda powychodziła na ściany wewnętrzne.Reasumując wydaje mi się, że to zły pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.08.2002 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2002 to jest mieszkanie na piętrze i nie ma żadnej wilgoci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.09.2002 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2002 musza byc rowne deski-przecyklinowane bo gumoleum bedzie pekac na szparach miedzy deskami.deski musza byc stabilne.powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.09.2002 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2002 jest to rozwiazanie poprawne-u mnie w domu gumoleum lezy na deskach nascie lat.deski pod gumoleum sa w idealnym stanie.jeszcze raz powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gt12345 02.08.2020 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2020 (edytowane) Odświeżam temat. Planuję remont podłogi w kuchni i korytarzu. Dom z początków lat 90, podłoga z desek sosnowych polakierowana, po 10 latach położone gumoleum. Teraz chcę go wymienić. Widać na nim miejsca gdzie są szpary pomiędzy deskami i nierówności desek. Podłoga w dobrym stanie. Choć dość duże szpary pomiędzy deskami do - 4mm. Na pewno chcę je dobić i przykręcić wkrętami do legarów, deski skrzypią w kilku miejscach. Jak wyrównać podłogę aby nie było widać pojedynczych desek na nowym gumoleum? Może jakieś szpachle do drewna / cyklinowanie / jakieś maty pod gumoleum? Czy lepiej może cyklinować, lakierować ale pytanie jak z trwałością wypełnienia szpar czy nie będzie ono wychodzić po jakimś czasie przy pracy desek. To jest dom na wsi i nie uniknę wchodzenia w butach do korytarza i kuchni, od drobin piachu pewnie taka odnowiona podłoga szybko znów będzie do remontu. Będę wdzięczny za porady, wypowiedzi. Edytowane 2 Sierpnia 2020 przez gt12345 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patryk86 26.08.2020 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2020 Ja bym jednak postawił na porządne maty pod linoleum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts