Slawko123 21.12.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Szpachlowanie, szpachlowaniem, najpierw muszę wyryć bruzdy na każdej takiej rysie. Na razie dałem sobie z tym spokój. W kotłowni pójdą płytki to przykryją, a w garażu.... to jak zrobię wszystko inne i zamieszkam, to żeby tylko nie leżeć z pilotem przed telewizorem, to sobie garaż wykończę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadek125 22.12.2015 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Slawko przecież ty masz ewidętnie pajęczynę moim zdaniem wina wykonawcy albo samego tynku może za szybko wysychał może wina pogody .Z tego co napisał Sadek u niego takie coś nie występuje. Sadek najpierw piszesz o pęknięciach poziomych a teraz że też masz pajęczynę i wprowadzasz wszystkich w błąd. Dokładnie przeczytaj co napisałem, pajęczyny są ale dopiero po zmoczeniu, których wcale nie widac na sucho o to mi chodziło jak coś nie jest zrozumiałe. I z tego co wyczytałem to jest to chyba normalne przy tynkach cementowo wapiennych tzn widoczna pajeczyna po zmoczeniu tynku?? mam racje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadek125 22.12.2015 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Tak jak pisałem, zdjęcia z telefonu słabej jakosci. sa to pekniecia w rogach scian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 22.12.2015 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Tak jak pisałem, zdjęcia z telefonu słabej jakosci. [ATTACH=CONFIG]341238[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]341239[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]341241[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]341242[/ATTACH] sa to pekniecia w rogach scian Dziwna sprawa, a czy wiązanie ścian było wykonane prawidłowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadek125 23.12.2015 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 Tak było prawidłowe.To samo powiedział przedstawiciel baumita, że dziwne i że nigdy z czymś się takim nie spotkał, ale to dla mnie małe pocieszenie i dalej nie wiem co z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadek125 14.01.2016 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Dostałem "troche" czegoś takiego od przedstawicielaBaumit FillPrimer Gotowy do użycia, uniwersalny, wzmocniony włóknami, środek gruntujący wypełniający rysy w podłożu do szer. 0,5 mm. Do stosowania wewnątrz i na zewnątrz budynków.U nas raczej cięzko dostępny, ale raczej do zdobycia. Na razie pomaziałem na próbę parę rys. Wykonawca na próbę zrobił jedna dużą rysę poprzez nałożenie dodatkowego tynku i wtopienie taśmy (biała zbrojeniowa) ta część będzie za meblami. Zobaczymy jakie będą efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxus79 23.01.2016 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 witam czy moze ktos napisac jaki jest koszt samego materialu tynkow CW za m2 jesli sa robione na budowie z betoniarki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadek125 23.01.2016 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 ja Ci kolego nie pomogę bo u mnie były tynki robione gotowe z wora materiał mnie nie obchodził. Płaciłem za gotowy m2., chyba 22zł jeśli dobrze pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxus79 23.01.2016 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 ok z tego co znalazlem w sieci to tynk z betoniarki to koszt okolo 4 zl a z worka 10 zli tynk z betoniarki jest lepszy podobno mocniejszy niewiem czy to prawda moze ktos wie wiecej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 23.01.2016 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 tTo czy tynk z betoniarki jest lepszy czy gorszy nie zależy od betoniarki a od materiałów i składu mieszanki w któej zostaną użyte. Betoniarka to jeden ze sposobów sprawienia by sucha mieszanka nadawała się do nałożenia na ścianę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxus79 23.01.2016 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 tak wlasni eo to chodzi ze z betoniarki mam mozliwosc decydowania o tej zaprawie a z worka jest jaka jest i nic niemoge poprawic czytalem ze z worka sa jednak slabe te tynki a mieszane samodzielnie z odpowiednimi proporcjami sa mocniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 23.01.2016 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Z worka sa dobre mieszanki, ale nie wszystkie i nie każdej firmy. Sam używałem dwóch firm i ta Baumitu(tą nazwę mogę tu wymienić) jest do bani. Natomiast ta druga była 100 razy lepsza. lepiej się mieszała, lepiej się kleiła, lepiej się zacierała, nie pękała, ogólnie była bardzo bobra. nietety nie wiem jak w porównaniu z tymi których nie używałem, ale spokojnie mogę ja polecić. Firma polska(chyba, bo teraz to nigdy nie wiadomo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxus79 23.01.2016 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 lepsza to chodzi ci o doline nidy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 23.01.2016 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 nie, na "A", robi głównie kleje do glazury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 24.01.2016 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Z worka sa dobre mieszanki, ale nie wszystkie i nie każdej firmy. Sam używałem dwóch firm i ta Baumitu(tą nazwę mogę tu wymienić) jest do bani. Natomiast ta druga była 100 razy lepsza. lepiej się mieszała, lepiej się kleiła, lepiej się zacierała, nie pękała, ogólnie była bardzo bobra. nietety nie wiem jak w porównaniu z tymi których nie używałem, ale spokojnie mogę ja polecić. Firma polska(chyba, bo teraz to nigdy nie wiadomo ) Powiem Ci, że mnie mocno zaskoczyłeś - Baumit ma naprawdę mocne/dobre tynki. Chyba, że to takie Twoje indywidualne odczucia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 24.01.2016 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Powiem Ci, że mnie mocno zaskoczyłeś - Baumit ma naprawdę mocne/dobre tynki. Chyba, że to takie Twoje indywidualne odczucia....nie tylko moje. Nawet moi ociepleniowcy to stwierdzili jak tynkowali mi jedną ściankę w garażu. najpierw kupiłem Baumita i go zabrakło(źle policzyłem), więc na szybko dokupiłem ten drugi. Powiedzieli, ze dzień do nocy. Później sam to stwierdziłem, bo ekipa od tynków wewnątrz zostawiła mi worek. Musiałem otynkować brakujący kawałek, ale wiadomo, jeden worek na wiele nie wystarcza. Oczywiscie kupiłem ten na A bo dziwnie się nim robiło. Wtedy zrozumiałem, co ekipa ociepleniowców miała na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 25.01.2016 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Wiesz, Baumit jest trudny w obróbce, ale po wyschnięciu mocny. My jak zaczęliśmy kiedyś rzucać Baumitem, to na początku też nie byliśmy z niego zadowoleni - brudny, czarny tynk.... ale jak wysechł, to już były same plusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 25.01.2016 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 czy mocny? Tynk jak tynk. Oprócz tego że pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 25.01.2016 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2016 Ja tynkowałem z betoniarki. Nie miałem żadnego doświadczenia. W jednym miejscu miałem kilka rys bo pod spodem były kable na szerokość 20 cm. Cytuje słowa znajomego - jak dasz wapno ,a nie jakieś chemiczne g... i zrobisz ze sztuką (warstwy max1cm i od mocnej do słabszej) to nie ma szans ze coś tobie popęka. Nawet nie wiem jak wyglądaja tzw pajączki które jakoby zawsze są .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 26.01.2016 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2016 Jeszcze zadam pytanie do fascynatów tynku z workaJest takie wapno które nie trzeba moczyć w wodzie minimum 24 godziny przed uzyciem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts