kasia333 21.12.2015 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 witam, mam do was pytanie: czy jest sens wymiany wkladów w oknach. okna wymieniane byly okolo 10 lat temu. sa to okna drewniane z wkładem 4/16/4 i perznikalnoscia k=2.8.budynek jest w tym roku po termomodernizacji grafitem 10 cm jednak czuje ze cieplo nie trzyma sie dosc dlugo w domu. okna w sumie maja ok 40 m2 powierzchni budynku. dziekuje za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 21.12.2015 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Sens jest. "Komfort cieplny" ulegnie wyraźnej poprawie. Bez liczenia, tak na szybko strzelam - na rocznych wydatkach na ogrzewaniu uzyskasz ok 200-400 zł. Za szyby zapłacisz ok 3 tys. zł. Oczywiście dokładne wartości zależą od konkretnych wielkości (moje szacunki mogą rozbiegać się nawet dwukrotnie z rzeczywistością) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia333 06.01.2016 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 dziekuje za odpowiedz. nurtuje mnie jeszcze jedna sprawa. czy tez wyjsciem by bylo montaz rolet zewnetrznych na owe okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 06.01.2016 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Popatrz na termowizje zwiazane z roletami to odpowiedz sama Ci sie nasunie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 06.01.2016 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 poniżej porównanie strat na 1 mkw szyby założenie rolet zewnętrznych nie przyniesie takich efektów a jestem pewny że będzie Cie kosztować wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia333 06.01.2016 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]342308[/ATTACH] poniżej porównanie strat na 1 mkw szyby założenie rolet zewnętrznych nie przyniesie takich efektów a jestem pewny że będzie Cie kosztować wiecej czyli dobrze licze ze roczne oszczednosci przy gazie 1kwh=0,18 po wymianie okien wyniesie 0,18 zł * 183,6= 33 zł dla 40 m2 oszklenia? Edytowane 6 Stycznia 2016 przez kasia333 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 06.01.2016 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 na to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia333 06.01.2016 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 czyli wymiana wkladów jest nieoplacalna? podpowiedzcie mi w co warto zainwestowac zeby poprawic komfort cieplny w domu? budynek ocieplony zostal 10cm styropianem grafitowym, myslalam ze wina wychladzania sie w nocy sa okna....poza tym zostal jeszcze dach (płaski) z zuzlem pokryty papa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 06.01.2016 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 noooo i już wiesz gdzie w pierwszej kolejności powinnaś zainwestować - wymienić żużel na coś co podniesie opór cieplny tej przegrodyTo moim zdaniem pierwszy krok wydawania pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 06.01.2016 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Witam Tak na moje i to nie da wiele - termomodernizację powinno się przeprowadzać CAŁOŚCIOWO jeżeli wymieniasz jeden element na lepszy, cieplejszy to na pozostałych powstaną większe straty. Aby koszula była ciepła trzeba załatać wszystkie dziury. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.01.2016 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Zawsze mam dylemat - wymieniać pakiety, czy raczej pokusić się o nowe okna? Nie tylko szyby są winne, chociaż te stare, z "k2,9" to pomyłka.. i nowe byłyby sporą poprawą dla poczucia komfortu. Patrzę na swoje okna (szyby 1,3) - czuję że nie są już tak szczelne jak kiedyś (używamy parapetów jako podręczne stoliki). Bardzo mocno przepuszczają powietrze wokół skrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts