yarecki_wr 21.12.2015 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 Słyszałem gdzieś, że ponoć jest jakiś przepis, który wymusza na właścicielu drogi czy to jest gmina czy ktokolwiek w przypadku gdy jest utrudniony wyjazd z posesji zainstalowanie jakiegoś lustra aby ten wyjazd ułatwić. U mnie jest tak, że przez linię płotu i kąt drogi nic nie widzę dopóki nie wjadę przynajmniej na połowię drogi. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby ktoś się zatrzymał żeby mnie wypuścić. Ludzie nawet pojadą po poboczu, ale się nie zatrzymają. Prowadzi to do bardzo stresujących sytuacji. Przykład w linku. https://www.youtube.com/watch?v=WG8XSIntsao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Super 21.12.2015 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 o konkretnym paragraqfie to nie moge nic powiedziec jednak ze jak pan robil prawo jazdy to zapewne slyszal pan o tym ze jak sie nie ma dostatecznej widocznosci przy wlonczaniu do ruchu to nalezy sobie zapewnic pomoc osoby trzeciej . Wnioskujac z tego raczej przepisu obligujacego do zapewnienia dostatecznej widocznosci nie ma ( ale moge sie mylic choc to malo prawdopodobne ). Najlepiej samemu postawic lustro i wyjezdzac bezpiecznie . Widzialem takie sytuacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DziadekT 22.12.2015 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Nie wiem czy jest przepis, z którego twardo wynika obowiązek zamontowania lustra, ale na pewno warto napisać taki wniosek do zarządcy drogi, wskazując na zagrożenia dla ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 22.12.2015 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 A co było w projekcie zjazdu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarecki_wr 22.12.2015 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Ja tu nie mieszkam. Jedynie wynajmuje. Właściciel nie jest zainteresowany zrobieniem czegokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts