starodomowe 22.12.2015 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Mam podłogę z ładnych, zdrowych desek (ok. 50-letnich). Problem polega na tym, że pomalowane są farbą olejną w koszmarnym "rudym" kolorze. Jakie są możliwości ściągnięcia farby ZA WYJĄTKIEM cyklinowania? Czytałam o ługowaniu sodą kaustyczną. Wczoraj podjęłam próbę na dwóch deskach i efekt jest mizerny: farba odrobinę zaczęła się mazać, ale nie ma mowy, by zeszła całkowicie. Co mogę źle robić? Czy soda faktycznie podoła temu zadaniu, ale np. w innym stężeniu? Jakie inne sposoby ściągnięcia farby polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Super 23.12.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 mozna opalarke uzyc ale to bedzie trwalo wiecznosc . bez szlifowania nie sadze zeby pan sciagnal farbe w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 23.12.2015 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 zależy ile masz tej podłogi ale....: http://remlack.pl na przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts