starodomowe 22.12.2015 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Podłoga znajduje się w starym domu z lat 50-tych. Jest drewniana, deski są zdrowe (niektóre z nich są jedynie do wymiany), położona na legarach. Legary znajdują się prawdopodobnie na cegłach wprost na ziemi. Po zerwaniu paru desek okazało się, że piach wymieszany ze spulchnioną ziemią znajduje się prawie pod samymi deskami już. To podłoga kuchenna i po renowacji będzie musiała udźwignąć cały nowoczesny sprzęt kuchenny i szafki. Plan jest taki, aby ją obecnie zerwać, wybrać nadmiar ziemi, wymienić legary, które są nadgniłe i spróchniałe i położyć ponownie (wymieniając pojedyncze deski), wcześniej jednak zaizolować. Opcje, które bierzemy pod uwagę to:- keramzyt- styropian Co byście polecali? Czy pod cegły kładlibyście folię paroprzepuszczalną lub inną? Dodam, że z wilgocią nie mamy problemów, grzyba także nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanker 03.01.2016 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Jeżeli ma być: - ciepło , - bez śmierdzącego zapachu , - bez wilgoci przynajmniej w podłodze - i ma wytrzymać. To wyrąbać stare deski z legarami ( szczury i korniki eksmitować) i wylać nowa posadzkę na izolacji wilgotnościowej i cieplnej. Bedzie na pewno komfortowo i nowocześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.