karas83 22.12.2015 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Witam , Właśnie podłączyłem mój nowy wkład. Jotul i400 (nie jest duży ale mam nadzieje wystarczy) nominalna 6KW Wyposażenie dodatkowe elektryczne sterowanie dopływem powietrza z zewnątrz. Planuje zabudowę , coś w stylu jak na zdjęciu, Wnęka na drewno po lewej stronie Wracając do zabudowy. Miejsce przeznaczone na zabudowę wkładu mam o rozmiarach 1000x700 h2450 Za murkiem po lewej będzie dobudówka na drewno. Podłoga drewno , wiec na to płyta izolacyjna 50mm , z tego samego przednia ściana , prawa ściana oraz przegroda dekompresyjna (czy jak się to nazywa) Otwory w ścianie po lewej musza być zamurowane , (tutejsze przepisy nie pozwalają ) Zastanawiam się czy na te murowane ściany dać tez 30mm płytę izolacyjna? Nie jest to konieczne. Teraz pytanie o płyt szamotowych. chciał bym dać do takiej zaizolowanej zabudowy , płyty szamotowe Chciał bym zebrane tam ciepło odzyskać w nocy (chociarz troche po wygaszeniu ) poprzez DGP. Jakie płyty szamotowe zastosować grubość? jakość? , ile ? i czy to ma sens? nie mam pojęcia o szamotowych DGP , turbina , rozprowadzenie w sumie do 60 metrów2 na pietrze. z góry dziękuje za opinie , porady , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki.fm 23.12.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 Witam Jak widać, jest wiele kwestii do rozwiązania. Proszę o kontakt na maila [email protected] - chętnie coś zaprojektujemy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karas83 24.12.2015 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2015 dziekuje za pomoc , wyslalem email Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts