shockmp 24.12.2015 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2015 Witam, Mam wydane Warunki Zabudowy na podstawie których mogę m.in.:- wykonać wjazd z drogi A- podpierać balkony i wykusz filaramioraz nie mogę:- wybudować piwnicy (max 2 kondygnacje, parter i poddasze użytkowe) Lada moment ma ukazać się Miejscowy Plan Zagospodarowania Przestrzennego, którego zapisy będą pozwalały:- wybudować piwnicęale nie pozwolą na:- wykonanie wjazdu z drogi A (będzie możliwość jedynie z drogi B)- podpieranie balkonów i wykuszu filarami Chciałbym móc:- wykonać wjazd z drogi A- podpierać balkony i wykusz filarami- wybudować piwnicę W tym momencie kompletuję dokumenty do pozwolenia na budowę na podstawie jeszcze obowiązujących Warunków Zabudowy.Zgodnie z zapisami WZ projekt domu nie będzie posiadał podpiwniczenia. Czy po otrzymaniu pozwolenia na budowę i późniejszym pojawieniu się MPZP mam szansę na dorobienie tej piwnicy nie tracąc pozostałych punktów na których mi zależy? PodsumowującCzy mogę złożyć projekt zastępczy z piwnicą, na którą będzie pozwalał nowy MPZP i czy muszę ten projekt dostosować w pełni do MPZP (usunąć filary, obrócić dom w stronę drogi B i z niej wykonać wjazd), czy tylko wprowadzana zmiana (podpiwniczenie) musi odpowiadać obowiązującym przepisom? Czy da się z tego jakoś sprytnie wyjść? Korzystając z okazji życzę wszystkim Zdrowych i Spokojnych Świąt, oraz Szczęśliwego Nowego Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 24.12.2015 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2015 Jeśli zdążysz załatwić wszystkie papiery wraz ze zgłoszeniem zanim pojawi się MPZP to obowiązują Cię WZ. Jeśli pojawi się i zacznie obowiązywać MPZP i do tego czasu nie załatwisz wszystkich papierologii, to WZ tracą ważność, a Ciebie obowiązuje MPZP. Chciałbyś zjeść ciastko i mieć ciastko. tak się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts