wioma 04.07.2005 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 wlacze sie do dyskusji ,choc o GE byl juz watek. Coz myslalam ze tylko ja jestem jakas "dziwna" i mam problemy z bankiem , ale widze ze to standard.Ja mialam juz problem z wyplata II transzy. Na podstawie zdjec i wpisow do dziennika "dzial techniczny " stwierdzil ,ze mam zrobione tylko 12,5% prac ( a powinnam miec 14%)- wyplacili mi połowę transzy .Zreszta dowiedzialam sie o tym dzwoniac do Obslugi Klienta (czy jak to zwą) codziennie, do mojego opiekuna ze trzy razy dziennie.Mialam na budowie juz wszystkie bloczki, choc zaplacone tylko za czesc- ale nie chcieli mi uznac tych bloczków na paletach- musialam czekac az murarze podciagna do gory pare rzędów.Czy to jest normalne?Az sie boje co bedzie z III transzą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelko 05.07.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Co do zdjęć: wszystkie zdjęcia wykonuję samodzielnie aparatem cyfrowym i przekazuję na CD do banku. Staram się grupować zdjęcia w podkatalogach o nazwach opisujących poszczególne (opisane w harmonogramie) etapy robót. Nigdy nie miałem żadnych uwag ani też nie odrzucono moich dokumentów i zdjęć przy wniosku o wypłatę transzy. Zdjęcia dokumantują wykonane prace - zatem nie kupione bloczki, ale wymurowaną z nich ścianę. Dopiero wykonany etap, wpisany przez kierownika budowy do dziennika (ksero takiego wpisu też trzeba dostarczyć) jest powodem wypłaty kolejnej transzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysia 05.07.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 dziekuję za odpowiedź...mamy już gotową umowę i pozostała tylko kwestia jej podpisania, mieliśmy pewne przejścia z tym bankiem ale mam nadzieję ze dalsza współpraca będzie się już układała pomyślnie. Trzeba pamiętać że każdy bank ma w sobie coś ze "złodzieja" i trzeba sie z tym pogodzić, jeśli chce sie wziąc kredyt... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wioma 11.07.2005 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Witam, znowu mam podniesione cisnienie , bo bylam w naszym ulubionym banku.Skladalam zdjecia i dziennik do wyplaty III transzy.W ich harmonogramie nie ma pozycji dotyczącej komina- z pieniedzy z II transzy kupilam i wymurowali taki komin i wlasnie sie dowiedziałam ,ze moge miec z tego tytułu problemy, bo zrobilam cos co nie bylo uwzglednione.Nic nie rozumiem ,co mialam nie robic komina , bo w ich drukach nie jest uwzgledniony?Przecież to jeden z podstawowych elememtów budynku.Jak bym miala tyle pieniedzy to nie potrzebowala bym kredytu.Czy mial ktos podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karols 12.07.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 No to bardzo Tobie zazdroszczę, bo mój mąż już siwieje i łysieje w wyniku "współpracy" z GE. Ale pewnie nie jesteś obsługiwany przez "nasz" oddział (W-wa) Czy może jesteście obsługiwani przez oddział przy al. Jerozolimskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts