Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GE Mieszkaniowy - wszystko co wiecie?

Batonik

Recommended Posts

wlacze sie do dyskusji ,choc o GE byl juz watek.

Coz myslalam ze tylko ja jestem jakas "dziwna" i mam problemy z bankiem , ale widze ze to standard.Ja mialam juz problem z wyplata II transzy. Na podstawie zdjec i wpisow do dziennika "dzial techniczny " stwierdzil ,ze mam zrobione tylko 12,5% prac ( a powinnam miec 14%)- wyplacili mi połowę transzy .Zreszta dowiedzialam sie o tym dzwoniac do Obslugi Klienta (czy jak to zwą) codziennie, do mojego opiekuna ze trzy razy dziennie.Mialam na budowie juz wszystkie bloczki, choc zaplacone tylko za czesc- ale nie chcieli mi uznac tych bloczków na paletach- musialam czekac az murarze podciagna do gory pare rzędów.

Czy to jest normalne?

Az sie boje co bedzie z III transzą!

Co do zdjęć: wszystkie zdjęcia wykonuję samodzielnie aparatem cyfrowym i przekazuję na CD do banku. Staram się grupować zdjęcia w podkatalogach o nazwach opisujących poszczególne (opisane w harmonogramie) etapy robót. Nigdy nie miałem żadnych uwag ani też nie odrzucono moich dokumentów i zdjęć przy wniosku o wypłatę transzy.

Zdjęcia dokumantują wykonane prace - zatem nie kupione bloczki, ale wymurowaną z nich ścianę. Dopiero wykonany etap, wpisany przez kierownika budowy do dziennika (ksero takiego wpisu też trzeba dostarczyć) jest powodem wypłaty kolejnej transzy.

dziekuję za odpowiedź...mamy już gotową umowę i pozostała tylko kwestia jej podpisania, mieliśmy pewne przejścia z tym bankiem ale mam nadzieję ze dalsza współpraca będzie się już układała pomyślnie. Trzeba pamiętać że każdy bank ma w sobie coś ze "złodzieja" i trzeba sie z tym pogodzić, jeśli chce sie wziąc kredyt...

pozdrawiam

Witam, znowu mam podniesione cisnienie , bo bylam w naszym ulubionym banku.

Skladalam zdjecia i dziennik do wyplaty III transzy.W ich harmonogramie nie ma pozycji dotyczącej komina- z pieniedzy z II transzy kupilam i wymurowali taki komin i wlasnie sie dowiedziałam ,ze moge miec z tego tytułu problemy, bo zrobilam cos co nie bylo uwzglednione.Nic nie rozumiem ,co mialam nie robic komina , bo w ich drukach nie jest uwzgledniony?

Przecież to jeden z podstawowych elememtów budynku.

Jak bym miala tyle pieniedzy to nie potrzebowala bym kredytu.

Czy mial ktos podobny problem?