mrtalaga 25.12.2015 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 Witam serdecznie. Potrzebuję agregat trójfazowy do domu. Chciałbym pod niego podłączyć cały dom a nie tylko wybrane urządzenia. Sieć w domu mam rozbitą na 3 fazy. Piec CO jest trójfazowy. (ogólnie obciążenie powinno być podobne na każdej fazie). Przy liczniku mam zabudowany przełącznik odłączający napięcie ze słupa (sieć | nic | agregat). W garażu mam wtyczkę na siłę do której chciałbym się wpiąć. Między agregatem a tą wtyczką chciałbym dołożyć jakieś zabezpieczenie -> tylko jakie ? Bezpieczniki ? Co do agregatu to chciałbym kupić coś o nie za dużej mocy, wiadomo że jak agregat będzie chodził to ograniczę zużycie prądu do minimum. (Piec CO 300W + 2xlodówka + troszkę światła). Dobrze żeby był dobrej firmy i posiadał spory zbiornik. Może być jakiś wytłumiony diesel. Co do kwoty to jeśli zajdzie potrzeba mogę wydać 10tysięcy. Doradźcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrtalaga 25.12.2015 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 Chyba żeby kupić agregat jednofazowy a przy piecu dać falownik 220/380 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barom2 10.06.2016 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Witam serdecznie. Potrzebuję agregat trójfazowy do domu. Chciałbym pod niego podłączyć cały dom a nie tylko wybrane urządzenia. Sieć w domu mam rozbitą na 3 fazy. Piec CO jest trójfazowy. (ogólnie obciążenie powinno być podobne na każdej fazie). Przy liczniku mam zabudowany przełącznik odłączający napięcie ze słupa (sieć | nic | agregat). W garażu mam wtyczkę na siłę do której chciałbym się wpiąć. Między agregatem a tą wtyczką chciałbym dołożyć jakieś zabezpieczenie -> tylko jakie ? Bezpieczniki ? Co do agregatu to chciałbym kupić coś o nie za dużej mocy, wiadomo że jak agregat będzie chodził to ograniczę zużycie prądu do minimum. (Piec CO 300W + 2xlodówka + troszkę światła). Dobrze żeby był dobrej firmy i posiadał spory zbiornik. Może być jakiś wytłumiony diesel. Co do kwoty to jeśli zajdzie potrzeba mogę wydać 10tysięcy. Doradźcie. I jak sobie poradziłeś bo planuje cos podobnego zrobić i chce wiedzieć jak sobie poradziłeś i jak to działą w praktyce? Najważniejsze jest to czym zabezpieczałeś? Potem moje kolejne pytanie inwestowałeś w falownik czy podłączałeś bezpośrednio 3 fazy do pieca?(to akurat pytanie z ciekawości ) I na jaki agregat postawiłeś? Ja myśle o jakimś małym(nie bede podłączał pieca) kilka kW a co do firmy to słyszałem ze kruzer jest niezły ale może się ktoś wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts