mr.radek 25.12.2015 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 CzescJestem na etapie doboru sprzetu do monitoringu. Podpowiedcie co wybrac ?A dokladniej jakie kamerki IP? Mam wyprowadzone skretki wiec nie musza byc bezprzewodowe.Dzieki za pomoc.Nie celuje w najwyzsza polke cenowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 25.12.2015 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 Jestem na etapie wyboru samochodu. Podpowiedzcie co wybrać ?Mieszkam w mieście. Nie musi być z napędem na wszystkie kołaDzięki za pomoc.Nie celuje w najwyższą półkę cenową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 25.12.2015 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 Jestem na etapie wyboru samochodu. Podpowiedzcie co wybrać ? Mieszkam w mieście. Nie musi być z napędem na wszystkie koła Dzięki za pomoc. Nie celuje w najwyższą półkę cenową. Tico Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 25.12.2015 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2015 Tico Też tak myślałem, ale boję się o serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sztywniak 26.12.2015 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Jestem na etapie wyboru samochodu. Podpowiedzcie co wybrać ? Mieszkam w mieście. Nie musi być z napędem na wszystkie koła Dzięki za pomoc. Nie celuje w najwyższą półkę cenową. Dendrytus Zdrowych i spokojnych świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 27.12.2015 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Dendrytus Zdrowych i spokojnych świąt Ale że co? Składasz mi życzenia, bo przeczytałeś mój post o zakupie samochodu? Sorki, ani to mądre, ani szczere. ani zabawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 27.12.2015 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Czesc Nie celuje w najwyzsza polke cenowa. czyli takie za 1500zł - będą ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joop 08.01.2016 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 W tej cenie będzie ciężko znaleźć dobre kamery IP.... Masz skrętki, czy możesz podać jakie masz odległości od miejsca gdzie ma być zasilanie do kamer ? Może nie IP ale inny system? HT-TVI ? HD-VTI ? AHD ? To są rejestratory które obslugują kamery IP a dodotakowo inne HD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 09.01.2016 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 W tej cenie będzie ciężko znaleźć dobre kamery IP.... ... To znaczy w jakiej cenie i co dla Ciebie oznacza "dobra" kamera IP ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joop 11.01.2016 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 czyli takie za 1500zł - będą ok ? Może źle zrozumiałem. 1500pln brutto planujesz przeznaczyć na 2 kamery IP ? Czy 1500pln za sztukę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 11.01.2016 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 Nigdzie nie pisaliśmy o 2 szt, moje pytanie dotyczyło jednej kamery w tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 11.01.2016 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2016 CIEKAWA STRONA O MONIRTORINGU Z ODNOSNIKAMI DO PEWNYCHH STRON http://www.spidersweb.pl/2014/08/siepatrzy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joop 12.01.2016 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 TO polecam kamerki Dahua. Obecnie na rynku są w fajnej cenie - bo jest mała wojna cenowa z firmą Hikvision. Więc dla konsumentów lepiej - ceny są niższe za dobry sprzęt. Zakup sobie kamery minimum 2Mpx z obiektywami zmiennymi 2,8-12mm, do tego rejestrator NVR.Wszystko będzie śmigać dobrze i będziesz zadowolony. Linków nie będę dawać bo twoją sprawą już jest wybór obudów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nassw 12.01.2016 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 A rejestrator? Czy do obsługi dwóch kamer 2mpx full hd wystarczy rejestrator z dyskiem 2TB? Zależałoby mi na przechowaniu co najmniej przez 72h zapisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amtk 12.01.2016 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Teoretycznie tak, ale wiele zależy od stopnia kompresji obrazu. Kompresja dzieli się na bezstratna i stratna. Ta pierwsza nie jest tak wydajna jak druga. To chyba oczywiste. Kompresja stratna polega w dużym skrócie na tym, że z kilku pikseli, robiony jest jeden piksel. Zwykle redukuje się te kolory, które są niewidoczne dla oka ludzkiego. Dużo by pisać. Fakt, 2TB to w przypadku monitoringu absolutne minimum. Specyfikację rejestratorów znajdziesz tutaj: [moderowanol]A i pamiętaj, że dyski z przeznaczeniem dla monitoringu muszą być dostosowane do pracy ciągłej. A więc nie mogą być to dyski takie jakie użytkowane są w komputerach. Edytowane 5 Maja 2016 przez finlandia Reklamy są niezgodne z regulaminem forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 12.01.2016 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 A rejestrator? Czy do obsługi dwóch kamer 2mpx full hd wystarczy rejestrator z dyskiem 2TB? Zależałoby mi na przechowaniu co najmniej przez 72h zapisu. Przy kompresji H264 6kamer 3Mpix dysk 3TB czas zapisu (kamery nagrywają według detekcji ruchu) to około 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 12.01.2016 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Dla porównania sprawdziłem teraz czas zapisu na innym systemie - kamery 1,3Mpix 4szt - nagrania dostępne od 27 listopada 2015Oczywiście istotny jest obserwowany teren - jak będzie to ruchliwa ulica, czas nagrania będzie krótszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viztor 26.02.2016 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Dla porównania sprawdziłem teraz czas zapisu na innym systemie - kamery 1,3Mpix 4szt - nagrania dostępne od 27 listopada 2015 Oczywiście istotny jest obserwowany teren - jak będzie to ruchliwa ulica, czas nagrania będzie krótszy. A jeżeli chodzi o kamerki IP 2 mpx - to co moglibyście polecić w tym zakresie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trpkcd 26.02.2016 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Wrzucam przykładowe kamerki: 1. LC-750 IP Mpix - w tej cenie, to naprawdę dobry sprzęt. Tryb dzień, noc. Doświetlenie IR. Rozdzielczość 2mpx. 2. LC-255-IP PoE - trochę lepsza pod względem specyfikacji. Daje jeszcze lepszy obraz. Parametry też ma trochę mocniejsze. Decyzja należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iF-Jimi 26.02.2016 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Wrzucam przykładowe kamerki: 1. LC-750 IP Mpix - w tej cenie, to naprawdę dobry sprzęt. Tryb dzień, noc. Doświetlenie IR. Rozdzielczość 2mpx. 2. LC-255-IP PoE - trochę lepsza pod względem specyfikacji. Daje jeszcze lepszy obraz. Parametry też ma trochę mocniejsze. Decyzja należy do Ciebie. Jak już miałbym kupować zwykłego chińczyka, choć to raczej niemożliwe, to chciałbym gdzieś jakiś sensowny opis przeczytać a nie tylko że czułość 0 Lx cokolwiek ona nie oznacza. Poza tym można kupić tę samą kamerę tego samego producenta znacznie taniej http://ivel.pl/p6119,kamera-ip-sieciowa-tubowa-lv-ip22ir40tv-2mpx-ir-40m.html albo jeszcze taniej na allegro http://allegro.pl/monitoring-kamera-sieciowa-ip-2mpx-full-hd-ir-40m-i5647627273.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts