andre202 26.12.2015 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Witam.Mam wycenę firmy która bedzie mi robiła instalację CO.Jako że zdecydowałem się na pellet firma zaoferowała mi kocioł MZ IDRO BOX 18 EVO.Co sądzicie o tym kotle?może ktoś z was go ma?proszę o opinie i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 26.12.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 (edytowane) musisz poszukać na forum jest osoba która użytkuje ten kocioł drugi lub trzeci sezon. Sam im go montowałem i jakoś działa. Ale jakościa wykonania to ten kocioł nie grzeszy no i sterownik do najprostszych niestety nie należy a może to tylko instrukcja do d............ napisana. Edytowane 26 Grudnia 2015 przez Puławiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre202 26.12.2015 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Puławiak dzieki za opinie bo wiem ze jestes tu expertem w dziedzinie pellet.No własnie liczę ze ta osoba sie odezwie no chyba ze podasz mi co to za użytkownik to napiszę.A jaki bys polecił kocioł w podobnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 26.12.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 w podobnej czyli jakiej bo nie podałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre202 26.12.2015 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Kotłownia czyli kocioł armatura i zbiornik cw do solarów wyceniono na ok 18 tys.oczywiscie nie wiem ile dokladnie za kocioł bo wycena jest ogólna ale cos w granicach 10-11 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 27.12.2015 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 info wysłałem na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre202 27.12.2015 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Czy ktos moze jeszcze z was ma ten kocioł u siebie bądz miał z nim stycznosc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
totek23 28.01.2016 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Witam. Posiadam kocioł Idro box 22 kW. Pracuje u mnie 1 rok. Testowany był pellet różnych producentów (Barlinek, Stelmet itd...)Niezależnie od producenta pelletu piec muszę czyścić codziennie. Pozostaje osad - popiół w tzw koszyczku przy palniku. Zatykają się otwory przez które dopływa powietrze przy spalaniu. Mam duże problemy z serwisem sprzedawcy jak i brakiem reakcji producenta na zgłaszane problemy z kotłem.Aby kocioł prawidłowo funkcjonował muszę go czyścić codziennie. Zużycie pelletu średnio ok 30 kg dziennie - dom o pow . ok 180 m2 częściowo dobrze docieplony. Czy ktoś ma podobne problemy z tym piecem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 28.01.2016 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Sprawdź czy koszyczek się nie zdeformował i powietrze które ma przepływać przez palenisko przepływa bokiem, lub czy się nie zapchał kanał spalinowy na którym jest wentylator spalin no i oczywiście czy drzwiczki paleniska są szczelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts