offan 26.12.2015 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Mam Pytanie Czy przykręcanie wkrętów farmerskich pod kątem jest poważnym błędem Pytam bo nie wiem czy mam udusić wykonawce Wkręty jak widać na zdjęciu wkręcone pod kątem około 30-40 stopni w miejscu załamania pokrycia, nie dość że nie uszczelniają bo nie dociskają to na dodatek przy wkręcaniu rysują powierzchnie, nie wiem jaki był powód wkręcania ich pod takim kątem ale dużą ich część w ten sposób jest zamontowana żeby tego było mało to pod gąsiorem uszczelka gąbkowa Można coś z tym zrobić, czy zamordować wykonawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 26.12.2015 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 kiepski wykonawca pewnie mu sie przesunęły łaty i wyszły na fali. Ja bym kazał zmienić ten arkusz blachy na nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 26.12.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Będzie ciekło.Wkręcali tak bo łaty źle rozmierzyli i wyszły za wysoko.Jeśli nie dawali dłuższych farmerów to i słabiej to trzyma niż powinno.Jak naprawić to już chyba kto inny musi sie wypowiadać bo ja bym rozebrał i od nowa z uszczelnieniem tych dziur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.01.2016 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Szanowni przedmówcy ustalili przyczynę. Wykonawca to tandeciarz nie mający zielonego pojęcia o montażu tego pokrycia. Powłoki blachodachówki zostały w tych miejscach zerwane. Pokrycie jest zniszczone i nadaje się do wymiany oczywiście na koszt wykonawcy. Takie wykonawstwo pozbawia Cię natychmiast gwarancji. Uszczelki z gąbki w kalenicy czy przy okapie to zablokowanie wentylacji połaci co może skutkować degeneracją łat i kontrłat oraz skraca żywotność pokrycia. W przypadku zastosowania na krycie wstępne folii wysokoparoprzepuszczalnej i łat impregnowanych kapitalny remont dachu w ciągu kilku lat.Przy okapie powinien być zamontowany grzebień a w kalenicy taśma pod gąsiory na łacie kalenicowej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts