Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Buderus ma wiele róznych konstrukcji. Ostatnio widziałem bliźniaczo podobny do naszego Camina. Jeżeli o tym samym myślimy, to jest to kocioł z górnym spalaniem. Daj jakiś link, gdzie można obejrzeć obiekt Twojego zainteresowania.
Zakup totalnie bez sensu. Za drogo (nie sprawdzałam ale jestem pewna ceny wywalonej w kosmos). Nie przepłacaj za znaczek firmowy i wymyślne teorie Panów od marketingu i reklamy.
budrus to bez wątpienia dobra firma, posiadająca stosunkowo drogie produkty. sam osobiście posiadam kocioł firmy zębiec i jestem z niego bardzo zadowolony, palę wszystkim (węgiel, koks, drewno, brykiety, itp) sprawuje się już dwa sezony bez zarzutów, dzięki dużej komorze spalania na dobę muszę ładować max 3 razy
Marcin. Buderus handluje także kotłami innych firm. W ofercie ma ich multum. Nie mówmy o cenach tylko o kotle. Jak można udzielić odpowiedzi nie znając nawet symbolu, nazwy tego kotła.
Muszę zweryfikować swoją poprzednią wypowiedź. Cena stałopalnych Buderusów jest atrakcyjna. Warto byłoby im się przyjrzeć bliżej.

Witajcie.

Kotły o których piszesz to buderus dor(na drewno)-osobiście wybrałbym atmosa-tańszy lub wielopaliwowego ferruma).Ten drugi to buderus dor czyli wcześniej dakon dor-rzeczywiście dość ciekawa konstrukcja przy nie powalającej cenie ,tyle tylko że jedyną "automatyczną" regulacją jest regulator siągu Honeywella.No i ta maleńka komora załadowcza...