life 27.12.2015 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Witam,mam mały dom szkieletowy z dachem dwuspadowym. Dom postawiony w 2007 roku. W tym roku po wejściu na poddasze nieużytkowe zauważyłem, że na styku wełny i drewna ciemne, wilgotne plamy. Nie jest to wszędzie tylko w kilku miejscach, m.in. nad klatką schodową. W jaki sposób to naprawić? http://imgur.com/a/f5vlb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszko 27.12.2015 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 To pleśń,grzyb? Wentylować. Wykonać paroizolację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
life 27.12.2015 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 To mechate to pleśń, to czarne to maź jakaś. Wentylacja poddasza jest cały czas poprzez dwa okienka 25x40 otwarte cały czas. Na razie odsunąłem wełnę od desek. Od spodu czyli od sufity jest płyta KG, żółta folia, wełna i jakiś parotec. Miejsce styku wełny z deskami jest gołe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 27.12.2015 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Prawdopodobnie to jest pleśń, świadcząca o zawilgoceniu wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 27.12.2015 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Wełna nie powinna dochodzić do desek. Powinna być ok. 2-3 cm przerwa właśnie na wentylacje i wlot powietrza od strony okapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.01.2016 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 To pierwszy etap degradacji drewna. Jest to efekt złej wentylacji! Dwa otwory o tych przekrojach to żadna wentylacja. Do tego są błędy w wykonaniu paroizolacji. Ustalenie przyczyny i sposobu naprawy po oględzinach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts