Bienio83 27.12.2015 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Witam, Mam pewien problem ze swoim kotłem De Dietrich Mcr3 24T. Mianowicie kocioł pracował pierwsze dwa miesiące bez cwu. Teraz, po podłączeniu zasobnika zauważyłem, że za każdym razem podczas podgrzewania cwu podgrzewana jest też instalacja c.o. Nie jestem wielkim specjalistą, ale nie widzę żadnej przyczyny tego stanu po stronie instalacji. Woda nie miesza się nigdzie po drodze, a wyjście na c.o. z pieca jest po prostu gorące w momencie podgrzewania cwu.Niestety na piec nie mam gwarancji, więc na początek wolałbym poradzić sobie bez serwisu. Google podpowiada, że nie jeden miał już ten problem w starszych modelach MCRa, ale nigdzie nie widzę opisanego rozwiązania problemu. Pewnie większość obstawi zawór 3-drogowy, ale zanim zamówię drugi chciałbym mieć pewność, czy ktoś już ten problem może rozpoznał w przeszłości i wymiana zaworu pomogła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 27.12.2015 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Masz rację to problem z zaworem 3 -drogowym .Ale zweryfikować musisz sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 27.12.2015 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Też tak mi sie przydarzyło w MCR. To nie było miłe wrócić w lipcu przy 34C stopniowym upale z pracy i zastać rozgrzaną podłogę. Noc była fantastyczna Przyczyna był zawór 3-dr, ale w sumie przy kolejnym trybie grzania CWU się "odwiesił" i sytuacja się już nie powtórzyła... Edytowane 27 Grudnia 2015 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniamania33 02.05.2016 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2016 Hej mam problem z piecem gazowym de dietrich mianowicie ciagle mam za wysokie cisnienie i wybija mi zawor czesto miga mi na pomaranczowo a na komputerku nie wyswietla zadnego błedu prosze opomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 03.05.2016 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2016 Nie trzyma zawór dopustu wody do CO albo dziura w wężownicy ( wymienniku) cwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts