bartass_88 27.12.2015 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Witam. Mam takie pytanie. Czytałem, ze roboty budowlane można zacząć po 7 dniach od zgłoszenia. A czy jest jakiś przepis który mówi jak najpóźniej muszę je zacząć? Pytam się bo mam akurat teraz trochę wolnego czasu a nie wiem czy jest sens załatwiać to jeśli chciałbym ruszyć z budową na początku marca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 27.12.2015 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 O ile pamiętam w zgłoszeniu podajesz daty rozpoczęcia robót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 27.12.2015 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Z tego co wiem, to jeśli masz pozwolenie na budowę na nowych zasadach, czyli zgłoszenie, to nawet nie musisz czekać tych 7 dnie. Natomiast ogólnie pozwolenie na budowę jest czasowe (np. 2 lata) i do tego czasu powinieneś ruszyć z budową. Tak więc marzec, to nie jest odległy termin i jeśli masz kierownika budowy (ew. inspektora nadzoru, jeśli potrzebny) i ich papiery, to możesz spokojnie zgłosić te roboty w inspektoracie. Zawsze możesz tam zadzwonić i zapytać o szczegóły w Twoim przypadku. Sprawdź też godziny urzędowania, to u mnie akurat są bardzo dziwne oraz jeden dzień wolny od petentów. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts