Adas80 27.12.2015 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2015 Witam, proszę o informację jakie powinny być odległości poszczególnych mediów tzn. woda, gaz i prąd. Otóż tam gdzie mają być prowadzone powyższe media mam 3 m szerokości pomiędzy ogrodzeniem i domem, w chwili obecnej mam projekt na wodę i jest to odległość 1,5 metra od ogrodzenia czyli w połowie odległości. jestem całkowicie zielony bo nie wiem co z pozostałymi mediami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanker 03.01.2016 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Mogą być blisko siebie nie panikuj. Nawet jeden nad drugim. Np. kabel od prądu może być nad rura z woda min chyba 0.5mm ale nie odwrotnie. Gas chyba nie może być bliżej niż 0.5m od prądu. Wszystko powinno się zmieścić na 1 m szerokości przekroju wykopu. W chodniku na ulicy kobyły po fi 100mm mieszczą się a u ciebie na 3 metrowej szerokiej autostradzie male szczury – nie !!!! Na projekcie budowlanym wodno-kanalizacyjnym powinien być rysunek z takim rozmieszczeniem, upomnij się do inżyniera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanker 03.01.2016 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 A na marginesie nie które cwaniaki układają jeden na drugim i zasypują , a potem mówią ; „ przecież od licznika to nasze a to nich sobie inni naprawiają” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts