.Paco. 08.03.2016 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Dla zainteresowanych film jak wylewa się posadzki maszynowe mixokretem robicie też w okolicach Warszawy (pytam na przyszłość)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filip32 14.03.2016 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Dziex Lukasz Kolejny filmik instruktażowy, przyda się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 25.05.2016 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Witam, mam 2 pytania dot. chudziaka 10cm B15: 1. pod chudziak zamierzam dać folię 0.3mm, rozumiem, że nie zaszkodzi 2. czy wewn. ściany fundamentowe na wysokości chudziaka można wyłożyć styrodurem na wysokości 10-20 cm wokoło (zostały kawałki po izolacji zewn. fundamentu i nie mam co z tym zrobić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 25.05.2016 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Witam, mam 2 pytania dot. chudziaka 10cm B15: 1. pod chudziak zamierzam dać folię 0.3mm, rozumiem, że nie zaszkodzi 2. czy wewn. ściany fundamentowe na wysokości chudziaka można wyłożyć styrodurem na wysokości 10-20 cm wokoło (zostały kawałki po izolacji zewn. fundamentu i nie mam co z tym zrobić) 1. nie zaszkodzi, a wręcz może pomóc 2. można. niektórzy ocieplają fundamenty także od wewnątrz na całej wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 25.05.2016 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 1. nie zaszkodzi, a wręcz może pomóc A można wiedzieć w czym pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 25.05.2016 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 (edytowane) Mi majster powiedział, że chudziak jest cienki (10cm) i przy obecnych wyższych temperaturach może zostać szybko odwodniony do pospółki i do atmosfery, więc zaproponował folię mocniejszą pod i malarską nad chroniącą przed odparowywaniem... Edytowane 25 Maja 2016 przez Adaxis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 25.05.2016 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Mi majster powiedział, że chudziak jest cienki (10cm) i przy obecnych wyższych temperaturach może zostać szybko odwodniony do pospółki i do atmosfery, więc zaproponował folię mocniejszą pod i malarską nad chroniącą przed odparowywaniem... To go polewaj wodą. Folia pod chudziakiem, czyli na pospółce to nieporozumienie. Na chudziaku czyli pod styropian - tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 25.05.2016 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 ... Folia pod chudziakiem, czyli na pospółce to nieporozumienie. ... Mam rozumieć, że niepotrzebny wydatek na folię, czy jakieś działanie niepożądane tej folii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 25.05.2016 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Mam rozumieć, że niepotrzebny wydatek na folię, czy jakieś działanie niepożądane tej folii? Niepotrzebny wydatek, gdyż i tak poprzerywasz ją przy laniu chudziaka - to raz, druga sprawa jest taka, że dasz przecież folię na chudziak czyli pod docelową posadzkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 25.05.2016 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 ^^Przestań chłopie doradzać, to że budujesz to nie oznacza, że jesteś fachowcem od dawania dobrych rad!!! A co do folii, to na pewno nie zaszkodzi a pomoże np zapobiec przed ucieczką mleczka cementowego do pospółki w przypadku gdy będziesz miał dosyć rzadką konsytencję mieszanki betonowej oraz wilgoci z mieszanki betonowej w przypadku gdyby pospółka podczas lania za szybko wysychała.... Podsumowując: zważywszy, że nie jest to warstwa konstrukcyjna tylko wyrównawcza, zazwyczaj nie daje się folii, ale nikt Ci nie broni jej dać jeżeli masz jakąs tanią, lub wydatek 200-400 PLN nie jest problemem , będziesz miał troszkę mocniejszego chudziaka i szczelniejszego chudziaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 25.05.2016 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Podzielam zdanie przedmówcy, mieszanka betonowa na chudziak to po prostu beton zupa pół kruszywa w litrze wody. masakra jak ten zaczyn oddziela się od kruszywa .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 25.05.2016 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 ^^ Przestań chłopie doradzać, to że budujesz to nie oznacza, że jesteś fachowcem od dawania dobrych rad!!! A co do folii, to na pewno nie zaszkodzi a pomoże np zapobiec przed ucieczką mleczka cementowego do pospółki w przypadku gdy będziesz miał dosyć rzadką konsytencję mieszanki betonowej oraz wilgoci z mieszanki betonowej w przypadku gdyby pospółka podczas lania za szybko wysychała.... Podsumowując: zważywszy, że nie jest to warstwa konstrukcyjna tylko wyrównawcza, zazwyczaj nie daje się folii, ale nikt Ci nie broni jej dać jeżeli masz jakąs tanią, lub wydatek 200-400 PLN nie jest problemem , będziesz miał troszkę mocniejszego chudziaka i szczelniejszego chudziaka. Ja staram się doradzić, a Ty jesteś z kulturą na bakier. Robiłem "chudziaka" z miksokreta więc żadna "zupa" jak pisze kolega niżej. Ale widzę, że niektórzy oszczędzają na wszystkim na maksa. Chytrość, chytrość, chytrość... Ta folia potrzebna na pospółce jak drzwi w lesie, ale cóż, nie jestem fachowcem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 25.05.2016 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2016 Podzielam zdanie przedmówcy, mieszanka betonowa na chudziak to po prostu beton zupa pół kruszywa w litrze wody. masakra jak ten zaczyn oddziela się od kruszywa .. A co, chudziaka miałeś w postaci płynnej? Bo mi na 80 mkw poszło 1,5 t cementu. Miksokret, czyli konsystencja pół sucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes789 08.06.2016 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2016 Nurtuje mnie sprawa z wysokością chudziaka...Mianowicie mam fundament wyciągnięty bloczkami trochę za wysoko patrząc na moją działkę ...wiem że zalewać się powinno chudziaka do wysokości fundamentów, lecz jak ja to zrobię u siebie to podłoga później (15 cm styropian, ogrzewanie podłogowe i parkiet/płytki) będzie za wysoko...Czy bezpiecznie jest wylać chudziak poniżej poziomu fundamentów o około 15 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts