karola_zimna 28.12.2015 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Nie miała baba kłopotu to kupiła sobie działkę... Od roku mam niewielki ogródek działkowy. Wszystko ładnie pięknie gdyby nie te wieczne kradzieże ! Początkowo włamywali mi się do altanki. Potrafili ukraść nawet kwiatka w doniczce :/ No bo o całym sprzęcie ogródkowym, łopatach, grillu i tego typu rzeczach to nawet nie wspomnę... Wymieniłam drzwi, sąsiad zrobił mi jakieś dodatkowe zabezpieczenia i był spokój...oczywiście tylko na jakiś czas. Mam wrażenie, że złodziej poradzi sobie ze wszystkim. Mam swoje podejrzenia kto to jest...bo różne typy kręcą się po tych działkach. I teraz powiedzcie mi jak ja mogę go złapać na gorącym uczynku? chciałabym go nagrać żeby mieć dowód i zobaczyć kto to jest. Ale w temacie kamer jestem zupełnie zielona, stąd ten temat. Poza tym tak sobie pomyślałam, że jak będzie kamerka na działce i rozejdzie się wieść po okolicy, to złodzieje sobie odpuszczą bo będą się bali... Dobrze myślę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekWrocław 28.12.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 w takich przypadkach dobrze sprawdzają się fotopułapki. no i uważam, że to dobry pomysł, bo złodziejstwo trzeba tępić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola_zimna 29.12.2015 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Fotopułapki? Rety, a co to za ustrojstwo, ile kosztuje i czemu tak drogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekWrocław 29.12.2015 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 ojj żebyś wiedziała, że niektóre są bardzo drogie. ale moim zdaniem w Twoim wypadku dobrze sprawdzi się np model Covert MP-E6. uważam, że jest w zupełności wystarczający do monitorowania Twojej działki. koszt to niecałe 700 zł ( więc nie dużo jak na taką fotopułapkę). A skoro nie wiesz co to fotopułapka to poniżej zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka_brnt 29.12.2015 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Tego typu rozwiązań używają leśnicy w lasach zabezpieczając np. ścięte drzewa ukrywają kamerkę i bach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.m 30.12.2015 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Tego typu rozwiązań używają leśnicy w lasach zabezpieczając np. ścięte drzewa ukrywają kamerkę i bach. Racja! Ale ogólnie fotopułapki mają też szersze zastosowanie. Marek dobrze radzi. Ja sobie sprawiłem w Spy Optic swoją fotopułapkę. Co prawda mój model jest na wypasie i o wiele wiele droższy, ale Tobie wystarczy ten model który podano wyżej. Mój sprzęt działa bez zarzutu i wiele ciekawych rzeczy zaobserwowałem już na swojej posesji hehehehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts