edzia41 28.12.2015 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 witam, mam pytanie odnośnie pieca. zakupiłam 3miesiące temu piec tłokowy z podajnikiem i mam problem z dostosowaniem ustawień. Dom ma 120 m2 i jest nieocieplony. Przy ustawieniach temperatura zadana c.o 60 stopni temperatura zadana c.w.u 45stopni, nadmuch 45%, przerwa podawania 2,45 min przerwa w podtrzymaniu 130 min, wentylator w podtrzymaniu: w pracy - 45sek, czas przerwy- 7min 30sek, histereza kotła 3stopnie, histereza cwu 5stopni.Ekogroszek mamy najlepszej jakości i nie wypala się do końca bo tłok przesuwa nie wypalony a jak zwiekszę czas podawania to temperatura nie rośnie i płomień jest schowany. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pieca tylko za dużo paliwa spala i w popielniku zamiast popiołu mamy niedopałki ekogroszku. Bardzo proszę o pomoc ponieważ każdy mówi, że to ustawienia pieca są źle dobrane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts