Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

udało się!!! założyłam album.

Recommended Posts

Gratulacje! :D widać już zdjęcia, ale co to za projekt? :roll:

Projekt indywidualny i do tego rysowany ręcznie, więc nie mam ładnego zdjęcia. Dostaliśmy takie warunki zabudowy, że każdy gotowy projekt, który odpowiadał naszym oczekiwaniom musiałby przejść odpłatne zmiany. Doszliśmy do wniosku, że za projekt indywidualny zapłacimy tyle samo co za gotowca ze zmianami i do tego będziemy mieli takie pomieszczenia jakie chcemy.

zosiek,

a gdzieś Wasz projekt był publikowany?

Publikowany? :-? Nie sądzę żeby gdzieś był publikowany. Jest to projekt indywidualny, a wyglądało to tak: oboje z mężem narysowaliśmy na kartkach rzyt parteru, garażu i poddasza i jaki ma być dach. Wszystko narysowaliśmy dokładnie w takich wymiarach jakich ma być w skali 1:100 i to wszystko zanieśliśmy do pani projektant, która na podstawie naszych rysunków i wytycznych zrobiła projekt. :D Taki projekt w zupałności wystarczył do uzyskania pozwolenia na budowę.

Ps. Wcześniej oczywiście przez jakieś dwa lata kupowałam wszelkie katalogi z projektami, muratora i wszelkie czasopisma związane z domem. I o dziwo nie poszły one na marne - sporo się dowiedziałam i nauczyłam. Dzięki katalogom wyobraziłam sobie cały metraż pomieszczeń, które chcę mieć w swoim domu :)

a konstrukcję Pani architekt też zrobiła?

bo same rysunki to chyba nie wszystko

Jak najbardziej, zrobiła wszystko co jest niezbędne w projekcie. W przeciwnym wypadku projekt byłby cofnięty. A w architekturze byli tak drobiazgowi, że pieczątki wymagali na prawie każdej stronie.

Gratulacje! :D widać już zdjęcia, ale co to za projekt? :roll:

Projekt indywidualny i do tego rysowany ręcznie, więc nie mam ładnego zdjęcia. Dostaliśmy takie warunki zabudowy, że każdy gotowy projekt, który odpowiadał naszym oczekiwaniom musiałby przejść odpłatne zmiany. Doszliśmy do wniosku, że za projekt indywidualny zapłacimy tyle samo co za gotowca ze zmianami i do tego będziemy mieli takie pomieszczenia jakie chcemy.

to tak jak u mnie....brak cyfrówki ....i pstrykam i pstrykam i coś ta klisza nie chce się skończyć

:lol:

• 3 weeks później...

Witam po urlopie.

Domek jest parterowy z użytkowym poddaszem. Garaż jest dostawiony do bryły domu, nad nim powierzchnia użytkowa. W najbliższym czasie postaram się wstawić do albumu rysunki elewacji - za każdy dzień zwłoki z góry przepraszam (okres budowlany).

Serdeczne pozdrowienia.

Wreszcie znalazłam chwilkę czasu i wstawiłam rysunki elewacji do albumu. Przepraszam za kiepską jakość skanu - za bardzo się spieszyłam. W najbliższym czasie postaram się poprawić i zeskanować rzuty parteru i poddasza.

http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=24286&grupa=4&kat=0&a=zosiaiadam