Bikerus 23.02.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 http://www.allegro.pl/item87570533_odkurzacz_centralny_beam_2725_pakiet_standard.html "Silnik: Ametek 5,7" heavy duty (USA)" Brzmi conajmniej jakby to był słynny Hemi V8 heheh BTW : cos mała moc tego odkurzacza 1300 W ? Zwykłe domowe maja po 1800 W... No ale moze tam jakies podcisnienie sie robi albo cos (nie znam sie na centralnych) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 23.02.2006 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Brałem kiedyś udział w końcówce prezentacji odkurzacza Kirby. Wredny właściel domu w którym odbywała się prezentacja, po 3 godzinach męki "akwizytatora" wyjął z szafy niezbyt nowego Zelmera, włożył do niego czysty worek papierowy i odkurzył kilka miejsc maltretowanych wcześniej przez Kirby. Jaki był wynik nietrudno się domyślić - ilość kurzu w worku Zelmera nie była może powalająca ale wystarczająca aby zakończyć słowotok prezentera dość skutecznie i skłonić go do natychmiastowego odwrotu. Dodam że obecność w domu Zelmera Wodnika skłania również do rejterady prezenterów Rainbow Zamiast Wodnika może byc dowolny odkurzacz "mokry" - chyba nie ma firmy bez takowego w ofercie. PS Pozdrawiam kolegę po lufie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ojciec skąpego Wiewióra 24.02.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Pozdrawiam kolegę po lufie Witam Witam świat jest mały pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 24.02.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 ...Dodam że obecność w domu Zelmera Wodnika skłania również do rejterady prezenterów Rainbow ... A ja uwielbialem wlasnie wodniki i aqua-cos tam. Wszelkie tzw. wodne odkurzacze - o przepraszam - powiem jak dawny prezenter - zakurzacze . Gdybys widzial mine gospodarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 24.02.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 A ja mialem odkurzacz z mozliwoscia prania moulinex. pralem dywany raz w roku. ROzbudowalem sie a odkurzacz sie popsul. Niestety naprawa - wymiana silnika 250zl. Innych czesci nie produkuja. Kupilem Electroluxa Ultrasilencer z filtrem HEPA (mozna byc pod biezaca woda) najtanszy model - cena producenta 569. W internecie - 415. Maly i cichy. Moc 1600W. Niestety takiej mocy nie moge osiagnac poniewaz, tak silnie ssie ze nie mozna przesuwac Mniejsza moc jest wystarczajaca. Oczywiscie zastanawialem sie nad jakims wypasem ale stwierdzilem ze: - mam do odkurzania jedna wykladzine i maly dywanik - jak bede chcial wyprac zawolam tescia on ma karchera - ODKURZACZ MA ODKURZAC I NIC WIECEJ. Odkurzacz centralny, odpadl bo tak jak pisalem duzo do odkurzania nie mam, a plytki czy podloge drewniana wole przeleciec mopem UltraMax Villedy. Reasumujac: Po co przeplacac skoro nie widac roznicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 24.02.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Sp5es piszesz ze za 2 h = 80 pln / mies mozna Ukrainke wynając ....masz na mysli młodą czy starą ?? Selimm daj znać, jak doświadczysz czy jest doświadczona. I spytaj czy nie miałaby ochcoty "posprzatac" w Klewkach Jeno ona za 2h nie dotrze wjedną stronę Eee, ...czytaj kosztorys, chodzi tylko do odkurzania...Wiek ma znaczenie drugorzędne. I nie zapominaj doświadczeń, Pana Domu, który wybierając kandydatkę na pomoc domową, potwiedza, ze werbująca spełnia wszelkie wymagania. Po czym zadaje pytanie: - ile chce Pani zarabiać ? - 1000 PLN - To ja dam Pani z przyjemnością 1200 pln - Nie , proszę Pana ! Z przyjemnością to 2500 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maveric3000 05.12.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 ja wam powiem tyle to co oni mówia o likwidowaniu roztoczy tymi odkurzaczami to kompletna bzdura roztocza były są i będą a żeby sie ich pozbyc to należałoby taką rzecz włożyć do zamrażalnika od minimum 12 do 24 godzin, nawet jeżeli tym odkurzaczem będziecie pracować co drugi dzień po dywanach czy meblach to pozostaje problem firanek, a nie sądze żeby ktos je prał nawet raz w tygodniu, może i się te roztocza i likwiduje ale nie całkowicie. co do nawilżania powietrz, ja od długiego czasu uzywam nawilżacza powietrza i jak chcem mieć zapach to sobie wlewam olejek do niego i też pachnie, a latem zamiast mrozic kostki lodu i wrzucac do odkurzacza zeby było chłodno to wlewam zimnej wody i włąnczam wentylator i nietrzeba klimy czy odkurzaczy Mój ojciec ma od ponad roku ROBOCLEAN i powiedział że i tak wszystkich funkcji nie wykorzystuje i po rozmowie z nim powiedział że mając swoj dom to jest przydatni ale do bloku to trzeba sie dobrze zastanowić W rezultacie ja kupiłem ten odkurzacz i go zwróciłem, firma robi problemy że nie można, ale jak się bieże na raty to u nich tylko sie podpisuje formularz o udzielenie kredytu a nie kredyt, więc nawet jak oni skieruja do banku wniosek to pisemnie mozna go anulować i po sprawie Wniosek mój jest taki że lepiej kupić odkurzacz Zelmer 919 0ST za 700zł + nawilżaćz za około 250zł i tak koszt jest mniejszy a efekt ten sam Za bardzo wygurowana cena a rewelacja to tylko na pokazie a pogodzinie od zakupu emocje opadają A na koniec napisze wam taka ciekawostke o kosztach produktów skoro odkurzacz kosztuje 5490zł a 60% to prowizje dla sprzedających to odkurzacz kosztuje 2200zł a przecierz dają tak jak w moim przypadku markowe holenderskie garnki ( naprawde garnki są super) wartość garnków 1800zł; policzmy to to ile kosztuje taki odkurzacz?! A jeśli chodzi o Zelmera, to jest robiony w tej samej fabryce w chinach zo produkty firmy OPTI(Optimum), osobiście kupiłem microfale z Opti za 180zł a Zelmera kosztowała 540zł. (jeśli ktoś myśli że to wymyśliłem to nie bo mój znajomy jest importerem Opti i z tąd to wiem) Wnioski wyciagnijcie sami i pochopnie nie podejmujcie decyzji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaskier 09.12.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 To ja może ze swojej strony rzucę, że modeli odkurzaczy wszelakich jest dużo i ciężko po prawdzie wybrać jeden model. Trzeba się zastanowić, które funkcje tak naprawdę są nam potrzebne, jak bardzo, itp. Natrafiłem niedawno na artykuł (co mnie zdziwiło) o odkurzaniu i odkurzaczach, odpowiadający na niektóre pytania dotyczące działania i wyboru odkurzaczy, polecam lekturę - http://interia360.pl/technika-i-nauka/artykul/efaq-wszystko-co-chcialbys-wiedziec-o-odkurzaniu,28668 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal.bdg 10.12.2009 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Osobiście znam urzadzenie firmy Powermed polskiego producenta. Cena zewstawu ok.5000zł. Zasada działania jak amerykański Rinbow. Polega to na zastosowaniu separatora pracującego z predkością ponad 30 tyś obr/min. Pozwala to na rozbicie cząstek wody która oczyszcza zasysane powietrze w ponad 99% z roztoczy, dymu nikotynowego itp. Nie ma filtrów papierowych, materiałowych itp. tylko woda dzięki czemu jest on praktycznie bezobsługowy. Urzadzenie jest w stanie kilkunastu minut przefiltrowac powietrze w średniej wielkości pokoju, ponadto do pojemnika z woda w trakcie tego zabiegu dodając sól otrzymujemy efekt klimatu morskiego. Latem mozemy dodac kostki lodu do pojemnika z woda i mamy klimatyzator. Chcesz mieć przyjemny zapach w mieszkaniu dodajesz do wody np. naturalny sok owocowy i gotowe, bez chemii jak Briese lub inne specyfiki. Z tego co wiem aktualnie w zestawie jest też samojezdny mini odkurzacz który zamiata mieszkanie a w razie słabnięcia akumulatorka samodzielnie dokuje się do bazy. Orientowałem się jak to wygląda u konkurencji, samojezdny odkurzacz Karchera kosztuje tylko.....3500zł a odkurzacz dla alergików z filtrem wodnym (nie mylić z separatorem z Pawermedu i Raibowa) i materiałowymi filtrami Hepa kosztuje ok.1500zł. A gdzie wymienione wyzej funkcje..... BRAK!!! Z tego co wiem to firma powermed po 2 letnim okresie gwarancji stosuje 18-sto letni okres asistans na silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.12.2009 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Latem mozemy dodac kostki lodu do pojemnika z woda i mamy klimatyzator Ale głupi ci producenci klasycznych klimatyzatorów. Robią krowy pochłaniające po kilka kW żeby średniej wielkości pokój schłodzić, a tu proszę: kilka kostek lodu i ten sam efekt J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal.bdg 10.12.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Wracam ponownie do tematu odkurzaczy. Zdecydowana większość urządzeń ogólnie dostepnych powinna byc okreslona mianem ZAKURZACZY ich sprawność to optymistycznie patrząc ok.40% w nowym urzadzeniu co oznacza ze 60% tego co zbieramy jest natychmiast wyrzucane na zewnatrz. Wychodzi na to ze na parkietach zdecydowanie lepszy jest....mop. Kupując odkurzacz mozemy go przetestować w sklepie, odkurzając mała powierzchnie jednoczesnie przytrzymując na kratkach wyrzucajacych powietrze wilgotne białe chusteczki. Po chwili zobaczycie jak brudne będą nasze chusteczki. W jakiej temp. najlepiej najlepiej rozwijają się roztocza i inne drobnoustroje? Oczywiście w podwyższonej a więc worek w naszym odkurzaczu i ciepło silnika to idealne miejsce. Po 2,3 dniach ponownie odkurzamy i....wszystko wylatuje na zewnątrz. Skąd się biora alergie i inne schorzenia górnych dróg oddechowych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal.bdg 10.12.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Oczywiscie przesadziłem z okresleniem klimatyzator. Otrzymujemy jednorazowe ochłodzenie pomieszczenia o kilka stopni, ale w gorący letni wieczór w sypialni jak znalazł...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.12.2009 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Wracam ponownie do tematu odkurzaczy. Zdecydowana większość urządzeń ogólnie dostepnych powinna byc okreslona mianem ZAKURZACZY ich sprawność to optymistycznie patrząc ok.40% w nowym urzadzeniu co oznacza ze 60% tego co zbieramy jest natychmiast wyrzucane na zewnatrz. A jakieś źródło tych danych? Bo krótko mówiąc: nie wierzę w nie. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.12.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Oczywiscie przesadziłem z okresleniem klimatyzator. Otrzymujemy jednorazowe ochłodzenie pomieszczenia o kilka stopni, ale w gorący letni wieczór w sypialni jak znalazł...... Otrzymamy jednorazowe ochłodzenie powietrza o może gdzieś z 0,1stopnia - wartość podaję czysto na oko, trochę nie chce mi się liczyć, ile ciepła nam pochłonie z iluś metrów szcześciennych powietrza topniejąca szklanka lodu, ale że to będą najwyżej ułamki stopnia jestem gotów się o dobrą flaszkę założyć. A w "gorący letni wieczór", zwłaszcza w naszym klimacie, dodatkowe zwiększanie wilgotności powietrza przez rozpylanie w nim wody, to delikatnie mówiąc nie jest najmądrzejsza rzecz, jaką można zrobić. Owszem, jak wetkniesz w tą mgiełkę twarz, to zapewne zakrzykniesz "o jak faaajnie", ale za chwilę znów zaczniesz się zastanawiać, czemu u licha jest taki zaduch straszliwy i tak gorąco, pocisz się jak wieprzek i nic... Nasz organizm znakomicie sobie radzi z upałem odparowując ze skóry wilgoć. A im wyższa wilgotność powietrza, tym o to parowanie (i jego zbawienne dla nas skutki) będzie trudniej. Po prostu. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 10.12.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Osobiście znam urzadzenie firmy Powermed polskiego producenta. Z tego co wiem to firma powermed po 2 letnim okresie gwarancji stosuje 18-sto letni okres asistans na silnik. Można o bliższe dane techniczne urządzenia i który to producent podzespołów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 03.06.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 witam, używa ktoś z Was powermeda?Ja właśnie zakupiłam i teraz mam doła psychicznego, że chyba źle zrobiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 05.10.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 ja jestem tym frajerem ktory dał się nabić w butelkę i wyskoczył z kasy na takie cudo, kosztuje bardzo duzo, nie ma w nim niczego co uzasadniałoby taką cene, nie ma też za bardzo niczego co mogłoby konkurować jeśli chodzi o czystośc przefiltrowanego powietrza, całe gadanie o nawilżaniu, klimie i aromatyzowaniu mozna spokojnie o dupe rozbić, czyste powietrze jednak zostaje, reasumując: klnąc, rwąc włosy z głowy i dysząc chęcią mordu na gnoju który wymyślił ten sposób sprzedaży i cenę, kupiłbym następny jeśli musiałbym.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filionka 09.12.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 A to jest mój nowiusieńki odkurzacz – Philips Easy Life. Testowałam go tylko raz, dlatego nie za dużo mogę o nim póki co powiedzieć, ale jego moc silnika to 1400 W, moc ssania 300 W, pojemność pojemnika na kurz 1.7 l. Dodatkowo ma filtr HEPA i jest wyposażony w elektroniczną regulacją mocy. Jak na razie jestem zadowolona, zobaczymy co będzie dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 11.04.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 W sprawie Rainbow - cena kosmiczna odkurzacz naprawde dobrze działa, a konstrukcja dość prosta to czemu inne firmy nie robią czegoś takiego?? Nie wierze że w Chinach nie rozpracowali tej konstrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 06.09.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 (edytowane) Rainbow czy też Roboclean mają patent na głupotę kupujących. Dlatego też zatrudniają do pokazów przede wszystkim socjologów, bo potrafią kit wcisnąć przeciętnemu śmiertelnikowi podatnemu na sztuczki socjotechniczne. To, że odkurzacze tego typu mają zalety, to fakt, ale bez przesady, jest wiele innych spełniających te same funkcje za cenę 10 krotnie niższą. To świadczy tylko, że nigdy nie używałeś Rainbowa. 10 razy mniej to około 400-600 zł. Po wtóre czy nowoczesne technologie nie udostępnia się innym producentom? Udostępnia, bo jest na tym dobry interes dla wszystkich. Dlatego też nowoczesna technika grzewcza, przemysł samochodowy, produkty gospodarstwa domowego korzystają w całej okazałości z tych nowoczesnych patentów zaraz jak coś nowego się wymyśli. Proponuję poczytać o pozwach za naruszenie patentów. Od Apple, HTC zaczynając a na firmach samochodowych kończąc. I radzę dowiedzieć się jak wygląda sprawa licencji na korzystanie z patentów. Obecnie Microsoft na licencjach za patenty użyte w androidzie zarabia więcej niż na własnym WP7 Tu jednak te dwie firmy trzymają coś tylko dla siebie, aby jak najwięcej się nachapać na naiwnych ludziach. witamy w 2011 roku. PRL i komuna skończyły się mniej więcej 22 lata temu Edytowane 6 Września 2011 przez dendrytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts