Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy te ceny sa ok? Tynki i wylewki

waka

Recommended Posts

Hej.

Byl dzis u mnie tynkarz i po rozmowie zaproponowal mi ceny:

- 26 zl za tynk gipsowy dolina nidy zeta, oczywiscie z materialem

- 40 zl za wylewki cementowe z materialem

Z tego co wiem koles jest solidny ma sporo zlecen i chwala go. Czy te ceny sa ok? Mieszkam na podhalu.

Pozdrawiam

Hej.

Byl dzis u mnie tynkarz i po rozmowie zaproponowal mi ceny:

- 26 zl za tynk gipsowy dolina nidy zeta, oczywiscie z materialem

- 40 zl za wylewki cementowe z materialem

Z tego co wiem koles jest solidny ma sporo zlecen i chwala go. Czy te ceny sa ok? Mieszkam na podhalu.

Pozdrawiam

Cena za wylewkę jest ok.

Jeśli będzie taniej - to pytanie czyim kosztem?????

Pozdrawiam.

cena posadzek waha się od 28-35 zł 1m2

to zależy jaki region Polski, w Turku, Koninie 20 t żwiru płukanego kupię za 300-350 zł 20ton. łódz 20 ton za 700-800zł, Poznań 800-900zł

Wszystko zależy jaki towar kupujesz nie wieże żę za 25-28 zł kupi ktoś żwir płukany, co najwyżej piasek 0-2mm miałki taki w łodzi kupi się za 500 zł 20 ton. Cementu minimum 2 worki na mixa (50 kg), zimą zaleca się stosowanie cementu I 42,5 R . Za 28 zł na pewno nie ma siatki stalowej, kruszywa, cementu I. Przyjżał bym się też ile sypią cementu oraz włókna, plastyfikatora może nie wszyscy ale wiele firm na tym oszukuje.

Podsumowując często cena uzależniona jest od materiału, nikt Ci nie dołoży żebyś miał zrobione dobrze. Chodz cena 40 zł 1m2 to dla mnie kosmos :)

Co to tynków nie wypowiadam się ponieważ nie wykonuje ich.

Pozdrawiam

W łodzi, Poznaniu cena dobrze wykonanej posadzki zaczyna się od 30 zł. Konin, Kalisz, Turek od 28zł

Wszystko zależy od cen materiałów, w większych miastach cena żwiru jest wyższa. Stąd wyższa cena posadzki

co do innych regionów nie wiem jakie są ceny, ale można przyjąść że zaczynają się od 28 zł max 35 zł

• 3 weeks później...

Dzień Dobry, W przypadku Lafarge produkt wraz z wykonaniem dostępne są już od 21zł za m2. Cena zależna jest od miejsca wykonywanej usługi, więc najlepiej dowiedzieć się bezpośrednio u przedstawiciela pod numerem 22 250 22 43. Polecam posadzkę anhydrytową, która jest twardsza od cementowej, nie wymaga zbrojenia. Ponadto lepiej przewodzi ciepło, zatem bardzo dobrze sprawdza się przy nowoczesnym ogrzewaniu podłogowym.

Pozdrawiam

Marek Tucholski

Online Ekspert marki Lafarge.