jarq11 15.07.2004 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 ciekaw jestem zmian jakie byście wprowadzili w tym projekcie http://www.archipelag.pl/switch_obj.php?KatID=3990400&KlasaID=3&ObjID=146&CanBack=1 (bardziej chodzi mi o wnetrze, z zewnątrz "widzę" go i tak o wiele inaczej) ja osobiście "otwarłbym" schody od kominka, ale zupełnie nie wiem jak lepiej umieścić WC, no i może zamienił sypialnię z parteru z gabinetem a ten szerszymi drzwiami otwarł na salon. (nie wiem co lepsze tak jak jest czy łazienka bezpośrednio z sypialni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarq11 20.08.2004 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 zmienił się adres który wkleiłem wcześniej, dlatego zmieniłem go i ponownie daję mój post pod uwagę. (bo jakoś nie mam szczęścia do "rzeczowej krytyki") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika L. 20.08.2004 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Na dole zrezygnowałabym z WC pod schodami i machnęła łazienkę w miejsce sypialni, a sypialnie przeniosłabym do gabinetu+łazienka. Jakaś mała ta łazienka na piętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S-K-K 20.08.2004 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Ja powiększyłbym troszkę łazienkę na górze kosztem pomieszczeń 3 i 6. Chociaż na tyle żeby zmieścić 2 umywalki. Są w końcu 4 sypialnie. Gabinet+sypialnia na dole jest super jeśli jest dla dodatkowego lokatora na stałe. Jeśli tylko dla czasowych gości, to faktycznie szkoda utrzymywać takiej łazienki, a korzystać z małego kibelka pod schodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 20.08.2004 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 A ja mam takie uwagi: 1) zlikwidowałabym kibelek, bo jak jesteście w miarę wysocy to na kolanach... a łazienkę otworzyłabym na korytarz likwidując jedną szafę, a pod schodami zrobiłabym jakiśschowek np. na buty itp. 2) za mała kuchnia, jak na dom o takiej powierzchni. Takiej wielkości miałam w blokowisku. Koszty budowy takiego domu są wysokie, więc od projektanta też trzeba coś wymagać . ja to bym zrobiła kuchnię w jadalni (fiu!fiu! miałaby 16 m2 ) zamknęłabym, ewentualnie rozsuwane drzwi dwuskrzydłowe, a stół tzw. gościnny przesunęłabym do salonu. Mam taki salon i stół absolutnie na luzie sobie w nim stoi 3) Kominek tak jakoś po środku ściany przesunełabym w prawo lub w lewo, coby RTV z kinem domowym pomieścić , 4) Nie lubię kopertowych dachów nad poddaszami użytkowymi, zabierają bardzo dużó powierzchni użytkowej. Kopertowe do domów parterowych a tu najlepszy byłby dwuspadowy i taniej i mniej okien połaciowych (Nie lubię połaciówek - mam 4 szt. ). Wyobraż sobie, że stoisz na poddaszu a wszystkie cztery ściany "lecą" na Ciebie , a przy dwuspadowym dwie ściany masz proste, no i koszty dachu mniejsze! Z zewnątrz domek bardzo mi się podoba. Co chcesz na zewnątrz zmienić A moż inny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarq11 20.08.2004 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 z zewnątrz bardziej myślałem o formie zbliżonej do : http://www.lk-projekt.pl/content/katalog_c/299/1_299.jpg tylko może bez tego narożnika i z jednym stanowiskiem dla samochodu. W oryginale niebardzo podobaja mi się te daszki, wole takie podcienie. Z tyłu chciałbym przesunć krawędź dachu tak aby powstał podcień i ewentualnie takie ścianki osłonowe w szczytach. A co do dachu kopertowego to tez nie jest to mój ulubiony. W tym projekcie spodobało mi sie zagospodarowanie parteru, ale brakuje mi trochę "spiżarki" no i ta toalet(k)a, kuchnia z jadalnia maja tworzyc jakby całość. działka ma 24 m szerokości wiec ten projekt to jakby kres jej możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMW 27.04.2006 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Czy budował ktoś Dianę z Archipelagu??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p_chmiel 07.05.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Nie budowałem. Ale chcę budować Adriane i okazało się że jest wycofana. Diana jest bardzo bardzo podobna do Adriany (ten sam arch.) Możesz więc sprawdzić forum o Adrianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMW 08.05.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Dzięki za podpowiedz.Niestety Diana ,którą ja chcę budować mocno się różni od Diany z racowni Domus,która została zamieszczona w odpowiedzi na Twoją wiadomość o końcu sprzedaży Adriany.Projektant również się nie zgadza.Próbowałam obejrzeć Adrianę ale nie mogę jej znależć.Moja Diana jest na stronie Archipelagu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 09.05.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 hej zapraszam do wątku o adrianie - powinny gdzieś być tam rzuty tego projektu obejrzałem dianę i wydaje mi się bardziej funkcjonalna niż adriana aczkolwiek moje adaptacje (modyfikacje) adriany poszły dość daleko (i to nie tylko z zewnątrz) btw. adrianę projektował ten sam gość co dianę (t. flak) i pewnie cały czas ma prawa autorskie do projektu, które można kupić link do wątku o adrianie http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=18069&postdays=0&postorder=asc&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 09.05.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 tak tak zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 09.05.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Ja również zapraszam -a co będę gorsza od innych Adianowiczów?! Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMW 10.05.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Bardzo serdecznie dziękuję Wam za te miłe zaproszenia,oczywiście z wielką przyjemnością przystąpię do Adrianowiczów!Tylko projektantami mojej Diany są A.Wójciak i A.Mazurski,a nie T.Flak i moja diana jest zdecydowanie mniej skomplikowana(dach) niż Adriana.Gdybym wiedziała jak to się robi dołączyłabym link z tym projektem z Archipelagu do wiadomości,ale jestem laikiem w tych sprawach i dopiero się uczę.Dajcie mi proszę trochę czasu! Pozdrawiam bardzo serdecznie Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 12.05.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Tylko projektantami mojej Diany są A.Wójciak i A.Mazurski,a nie T.Flak i moja diana jest zdecydowanie mniej skomplikowana(dach) niż Adriana to dość dziwne - proszę spójrz tutaj na projekt diana autorstwa t. flaka: http://www.dobredomy.pl/?id_project=31&infopage=1&lustro=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 12.05.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 coby jeszcze podrzać atmosferę spójrz na dianę II tego samego autora http://www.dobredomy.pl/?id_project=87&infopage=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMW 12.05.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 http://www.archipelag.pl/domek-opis.php?KatID=3990500&ProjID=146 Widocznie są dwa projekty o tej samej nazwie!Niestety nie wiem jak się wkleja linki do wiadomości.pozdrawiam Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMW 12.05.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 A jednak udało się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KARO1 12.05.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 coby jeszcze podrzać atmosferę spójrz na dianę II tego samego autora http://www.dobredomy.pl/?id_project=87&infopage=1 Lagerfeld i tu bym nic a nic nie zmieniała. Idealny tylko dlaczego teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts